وقوع سونامی بزه، در صورت حمایت نشدن کودکان کار
۹ شهریور ۱۳۹۸،
تهران- ایرنا- بنیانگذار پویش آفتابگردون گفت: وقتی جامعه کودکان کار و خیابان را نبیند و رها کند، آنها در آینده پر از خشم و نفرت خواهند شد و اگر امروز از این کودکان حمایت نکنیم، ۱۰ سال بعد با سونامی بزه در کشور مواجه می شویم.دریافت مجوز ملی شدن پویش آفتابگردون «بنیاد سپاس لحظه حال» در مراسمی با حضور حامیان این پویش اعلام شد. این پویش برای کمک و خدمت به کودکان کار و خیابان در شهر و استان های دیگر درخواست حمایت کرد.در این مراسم مجتبی عباسی بنیانگذار پویش آفتابگردون افزود: امروز اینجا هستیم تا با یکدیگر هم قسم شده و با کمک خداوند پای کودکان کار و خیابان این کشور بایستیم و از آنها حمایت کنیم.
وی ادامه داد: کودک طبق کنوانسیون حقوق کودک، نباید از حق بازی، تفریح، آموزش و بهداشت محروم شود و بچه های کار هم باید کودکی کنند.
عباسی با اشاره به اینکه بچه هایی در خیابان ها هستند که به خاطر جثه ریزشان به سختی دیده می شوند، بیان کرد: به همین دلیل بارها شده که آنها جانشان را از دست داده اند. حال وقت آن رسیده که جور دیگری پای این خاک بایستیم. خاکی که روزگاری جوانانی رشید برای حفظ آن از جانشان گذشتند و حال نوبت ما است که مسئولیت اجتماعی مان را در قبال کودکان این سرزمین انجام دهیم.
بنیانگذار پویش آفتابگردون تاکید کرد: کودکان کار گناهی ندارند که امروز مجبور هستند برای تامین معاش خانواده های خود سر چهارراه ها بیایند یا در محیط هایی دور از چشم ما مشغول کار شوند. برای کمک به آنها نیاز نیست که شیپور به دست بگیریم و مخالفت کنیم. باید برای کمک به آنها آستین های خود را بالا بزنیم.
عباسی جمع آوری کودکان کار را غیراصولی دانست و اظهار داشت: باید از برخوردهای از بالا به پایین در این زمینه جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ریشه بیشتر معضلات و آسیب های اجتماعی و بزه، فقر مالی و فرهنگی است، افزود: تا وقتی فقر فرهنگی و مالی ریشه کن نشود، این مشکلات نیز حل نخواهد شد؛ چراکه خیلی از این کودکان برای تامین رزق و روزی خانواده هایشان مجبور به کار هستند.
بنیانگذار پویش آفتابگردون ادامه داد: وقتی جامعه این کودکان را نبیند و آنها را تنها رها کند، معلوم است که آنها در آینده پر از خشم و نفرت خواهند شد. اگر امروز ما مردم ایران با تمام وجودمان، برای حمایت صحیح، اصولی، مددکارانه و روانشناسانه پای این بچه ها نایستیم و از آنها حمایت نکنیم، ۱۰ سال بعد با سونامی بزه در این کشور مواجه خواهیم بود.
عباسی با اشاره به تحقیقات میدانی این پویش روی ۷۰۰ کودک کار تاکید کرد: آمار دقیقی از کودکان کار در دسترس نیست اما تحقیقات میدانی نشان می دهد ۹۰ درصد این بچه ها به هیچ عنوان به هیچ شبکه یا باندی تعلق ندارند و بیشتر از سوی خانواده هایشان برای کار وارد محیط های کاری می شوند.
وی اضافه کرد: طبق آمارها به نظر می رسد ۱۰ هزار کودک کار خیابانی وجود دارد اما صدها هزار کودک هستند که دور از دید ما و در محل های دیگر مشغل به کارند. خیلی از این بچه ها تصویر روشنی از رویا و آرزوهایشان ندارند. این به خاطر کم کاری ما مردم است و باید هر کدام از ما مسئولیت اجتماعی خود را در این زمینه انجام دهیم.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: تار و پود جامعه را مسئولیت پذیری مردم تشکیل داده و اگر مسئولیت پذیر نباشیم، جامعه از هم می پاشد. همبستگی مردم بسیار ارزشمند است و نباید اجازه دهیم این همبستگی از بین برود.
وی افزود: امکان ندارد ایرانی پای کاری بایستد و آن معضل حل نشود. نمونه اش سیل اخیر که مردم وارد شدند و کمک های آنها به سیل زدگان زیادی کمک کرد. پس نیاز است مردم و سمن ها کنار هم ایستاده و سهم خود را از مسئولیت اجتماعی شان انجام دهند. حتی نیاز است برخی از مسئولان نیز به جای پرداختن به حواشی وارد کار شوند و کار با خدمت بی منت و بی ادعا انجام می شود نه با شعار.
عباسی با اشاره به اینکه امروز پویش آفتابگردون در تلاش برای توسعه عشق و محبت و مسئولیت اجتماعی در شهرها و استان های دیگر است، بیان کرد: امروز هدف ما ملی شدن این پویش است تا حمایت از کودکان کار و خیابان را به شهرهای دیگر هم ببریم. چراکه کودکی کردن حق همه کودکان است و باید از همه کودکان کار و خیابان حمایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برآورد ما در سال ۹۸ نشان می دهد که نیاز هر کودک در هرماه برای دریافت حمایت های مالی، آموزشی، مراقبتی و پزشکی، دندانپزشکی و غذا ۴۰۰ هزار تومان است. در این میان ۲۲ تیم عملیاتی پویش آفتابگردون در تهران و کرج اقدام به شناسایی کودکان کار، جلب اعتماد آنها و در نهایت حمایت های همه جانبه از آنها داشته است. حالا امیدواریم پایگاه های خود را در سراسر کشور گسترش دهیم و از کودکان کار در استان های دیگر نیز حمایت کنیم.
هدی شیرین کام مسئول پویش آفتابگردون نیز در این مراسم گفت: بنیاد سپاس لحظه حال، مجوز فعالیت خود را از وزارت ورزش برای رسیدگی به همه آسیب های اجتماعی گرفته و این مجوز رسمی و ملی است.
وی افزود: در واقع پویش آفتابگردون مسئولیت اجتماعی بنیاد است و در زمینه حمایت از کودکان کار و خیابان در سراسر کشور فعالیت خود را آغاز کرده است.
شیرین کام ادامه داد: از سال ۹۶ تحت عنوان این پویش و در جریان حمایت از کودکان کار و خیابان تهران ورود کرده و از مهر ۹۸ قرار است با کمک حامیان خود جهت حمایت از کودکان کار و خیابان سراسر کشور وارد عمل شویم.
از مداخله های مستقیم و ضربتی دوری کنیم
در این مراسم الهام فخاری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: همه ما در شهرداری و شورای شهر تهران در تلاش هستیم تا دستاوردهای مثبتی که در گذشته کسب شده را انکار نکرده و برای بهتر شدن آن تلاش کنیم. یکی از این کارها ارتباط با سازمان های مردم نهاد بود. در همین راستا ستاد سمن ها و توانمندسازی زنان از آن جمله هستند و توانسته ایم از این طریق ارتباط بین نهادی موثری را با سازمان های مردم نهاد برقرار کنیم.
وی ادامه داد: یکی از خوش نام ترین سازمان های مردم نهاد، سمن هایی هستند که در حوزه کودکان کار فعالیت دارند. در این میان آنچه که باید انجام می دادیم، توسعه گرمخانه ها و ارتباط گرفتن با سمن های فعال، توانمند و معتبر بوده است و بدون شک این همکاری مشترک در اداره بهتر شهر اثرگذار خواهد بود.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: بهبود شرایط به طور ناگهانی میسر نمی شود و نیازمند تلاش همه افراد جامعه است. در این میان بهتر است از مداخله های مستقیم و جمع آوری ضربتی و با اجبار دوری کنیم و به سمت روش های خودمعرف و توانمندسازی شبکه سرپرستی کودکان و خانواده هایشان قدم برداریم.
وی تصریح کرد: اقدامی که در دو سال آینده باید انجام داد این است که از مسئولیت اجتماعی سازمان ها و شرکت ها در مدل نظام مند کمک بگرییم تا این سرمایه ها (کودکان کار و خیابان) به مسیر درستی هدایت و از صدقه دادن به آنها جلوگیری شود. همچنین همکاری سمن ها و صدای آنها را برای نظارت بهینه و همراهی و هماهنگی در آموزش و تداوم مسیر بهبود اجتماعی نیاز داریم.
فخاری با بیان اینکه تهران امید دارد خاطرنشان کرد: همه ما باید چراغ این شهر را روشن نگه داریم و از کودکان کار و خیابان حمایت کنیم.
آخرین دیدگاهها