فرستنده خبر: درسا دره شوری Dorsa Darehshoori
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان گفت که بر اساس سرشماری سال ۹۰، ۲۸۶ هزار بیسواد مطلق و ۲۶۲ هزار نفر کم سواد در کردستان وجود داشته و این استان در رتبه دوم بیسوادی در کشور قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، رمضان یوسفی امروز در نشست مسئولان سوادآموزی استان با جهاد دانشگاهی کردستان، اظهار کرد: “باید همه دست به دست هم داده و برای ریشهکنی بیسوادی تلاش کنیم”.
وی افزود: “در این راستا مصوبات مختلفی تعیین شده و بر اساس آن همه ادارات و سازمانهایی که با بدنه جامعه درگیر هستند را دخیل کردهایم و امیدواریم با این اقدامات پرچم ریشهکنی بیسوادی در کردستان را برافرازیم”.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان عنوان کرد: “بر اساس سرشماری سال ۹۰، تعداد بیسوادان کشور ۱۴.۵ درصد بوده است که ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از آنها بیسواد مطلق و ۱۱ میلیون نیز کم سواد بودهاند”.
وی تصریح کرد: “در سال ۹۰ در مجموع بیش از ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ۷۰ میلیونی کشور، بیسواد و کمسواد بودهاند”.
یوسفی با اشاره به اینکه کردستان رتبه دوم بیسوادی کشور را دارد، اعلام کرد: “بر اساس سرشماری سال ۹۰، ۲۸۶ هزار بیسواد مطلق و ۲۶۲ هزار نفر کم سواد در کردستان وجود دارد”.
وی با اشاره به اینکه رهبری در سفر تاریخی خود به کردستان، این استان را استانی فرهنگی خواندند، گفت: “با یاری گرفتن از تمام موسسات دولتی و غیردولتی، تمام تلاش خود را برای برطرف کردن دغدغه رهبری در خصوص ریشهکنی بیسوادی به کار گرفتهایم”.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه جامعه هدف سوادآموزی در کردستان ۱۰ تا ۴۹ ساله هستند، افزود: “آموزشهای سوادآموزی در سه بخش آموزش بیسواد مطلق یا سوادآموزی، آموزش کمسواد یا دوره انتقال و تداوم آموزش به سوادآموزان یا دوره تحکیم ارائه میشود”.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده از سال ۹۰ تاکنون اشاره کرد و افزود: “در سال ۹۰، ۱۱۱ هزار و ۹۱۷ نفر بیسواد ۱۰تا ۴۹ ساله در کردستان داشتیم که با احیای شورای پشتیبانی سوادآموزی و اقدامات صورت گرفته در این راستا، این میزان به ۶۰ هزار نفر کاهش یافته است”.
یوسفی ادامه داد: “در شش استان کشور که دارای بیشترین آمار بیسوادی بودهاند، طرحی با عنوان شتاببخشی به ریشهکنی بیسوادی اجرا شده است که بر اساس آن هر استان بر اساس وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود برای ریشهکنی بیسوادی برنامههایی را در نظر گرفته و اجرا کرده است”.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر آموزشدهنده در استان حضور دارند، گفت: “هر سال برای این افراد دورههای آموزشی ۶۰ ساعته برگزار شده که پارسال ۱۰۰ هزار نفر ساعت آموزش توسط آموزش و پرورش کردستان ارائه شده است”.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه حداقل مدرک آموزش دهندگان دیپلم است، خاطرنشان کرد: “هماکنون اولویت با آموزشدهندگان دارای مدرک کارشناسی، فوق دیپلم و سپس دیپلم است”.
وی در پایان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی کردستان، یادآور شد: “با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی نهادی برخاسته از انقلاب است، در ارائه آموزش به آموزشدهندگان همچنین درگیر کردن دانشجویان در این مهم با توجه به توانمندیهای آنان، میتوان به ریشهکنی بیسوادی در کردستان کمک کرد”.خبرگزاری هرانا ـ تاریخ : ۱۳۹۵/۰۵/۲۴
آخرین دیدگاهها