تولد سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار نوزاد معلول در کشور

nozad fouroshi

فرستنده: سپیده نامور Sepideh Namvar

 رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت که هم اکنون به علت اجباری نبودن آزمایش ژنتیک، سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار نوزاد معلول در کشور متولد می شوند. این مقام مسئول همچنین در مورد بسته خدمات سازمان بهزیستی برای پیشگیری، کنترل و کاهش اعتیاد سخنانی ایراد نمود.

 انوشیروان محسنی بندپی چهارشنبه شب در حاشیه مراسم پایانی یازدهمین جشنواره فرهنگی – ورزشی فرزندان بهزیستی کشور در بابلسر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: “برای جلوگیری از این وضعیت در برنامه ششم توسعه کشور آزمایش ژنتیک و مشاره های مربوطه در کشور اجباری خواهد شد”.

وی ادامه داد: “خوشبختانه دولت و مجلس شورای اسلامی هم این نوید را دادند که در برنامه ششم توسعه آزمایش ژنتیک اجباری خواهد شد”.

محسنی بندپی با بیان این که به دلیل بالا بودن هزینه مربوط به آزمایش و مشاوره های ژنتیک، بهزیستی هزینه خانواده ها را پرداخت می کند، اظهار داشت: “در حال حاضر نیز به طور مستند موارد مربوط به آزمایش ژنتیک ابتدا از استان کرمان به صورت پایلوت آغاز شد و سپس استان یزد و مازندران نیز به آن اضافه شده اند”.

وی افزود: “بسته خدمات سازمان بهزیستی کشور نیز برای پیشگیری ، کنترل و کاهش اعتیاد یک بسته کامل است و به عنوان مسئول کمیته فرهنگی پیشگیری مبارزه با اعتیاد و نیز در رابطه با صدور مجوز برای کمپ های اعتیاد و پروتکل های درمانی در زمینه توانمندسازی افرادی که دچار معضل اعتیاد شدند اعم از اشتغال، مسکن و حرفه آموزی، کمک های لازم ارائه می شود”.

محسنی بندپی از آموزش مهارت های فنی و حرفه ای به ۱۲ هزار معتاد در سال گذشته خبر داد و گفت که این آموزش ها با امضای تفاهم نامه ای با سازمان فنی و حرفه ای کشور ارائه شد.

وی افزود: “همچنین ۷۵۰ نفر از معتادان بهبود یافته، پارسال مشغول کار شدند و به ۷۰۰ نفر هم مسکن واگذار شد”.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین با بیان این که طلاق از آسیب هایی است که بنیاد خانواده را مورد هدف قرار می دهد، گفت: “یکی از تبعات این آسیب زنان بی سرپرست و فرزندان طلاق هستند”.

وی افزود: “آموزش مهارت های زندگی ، آموزش پیش از ازدواج ، سبک صحیح زندگی و فرزند پروری هم از مهم ترین برنامه هایی است که به طور جدی در دستور کار سازمان بهزیستی کشور قرار گرفته است”.

محسنی بندپی گفت: “در حال حاضر با پنج دبیرستان تهران تفاهم نامه همکاری منعقد شد و برنامه این است که ۳۹۰ مدرسه با یک هزار و ۹۰۰ مرکز مشاوره برای کاهش طلاق همکاری کنند که امیدواریم نتیجه خوبی به دنبال داشته باشد”.خبرگزاری هرانا ـتاریخ : ۱۳۹۵/۰۶/۱۱