فرستنده: وحید ترابی Wahid Torabi
حبیب الله مسعودی فرید در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعهخبرگزاری میزان گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی اداری مصوب سال 78، وظایف تمام دستگاه های اجرایی در امر جمع آوری متکدیان و کودکان کار و خیابانی مشخص شده است.
وی افزود: طبق آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی، تامین تجهیزات و مکان برای این کودکان بر عهده شهرداری ها در سراسر کشور است و بهزیستی در امر مددکاری و ساماندهی این افراد مداخله دارد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به غربالگری کودکان کار و خیابانی جمع آوری شده اظهارکرد: کودکان کار و خیابانی پس از جمع آوری از سوی سازمان بهزیستی کشور غربالگری شده و کودکانی که بی سرپرست باشند شناسایی و تحویل مراکز سازمان بهزیستی می شوند.
مسعودی فرید با بیان اینکه ” تعداد قابل توجهی از کودکان کار و خیابانی دارای پدر و مادر هستند” تصریح کرد: 95 درصد کودکان متکدی و کودکان کار دارای پدر و مادر بوده و پس از غربالگری، این کودکان به خانواده های خود بازگردانده می شوند.
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از خانواده های این کودکان با مشکلات مالی مواجه هستند که برای بهبود وضعیت معیشتی این خانوارها، سازمان بهزیستی کمک هایی را به این خانواده ها می کند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص وضعیت کودکان کار و خیابانی حاضر در شهر تهران خاطرنشان کرد: کودکان کار و خیابانی تهران بیشتر از شهرهای مجاور پایتخت وارد تهران شده ضمن اینکه بخش قابل توجهی از این افراد را کودکان اتباع بیگانه تشکیل می دهند.
مسعودی فرید افزود: شهرداری تهران طی یک سال اخیر، مکانی را در پایتخت تحت عنوان “مرکز توانمندسازی کودکان و خانواده ها” راه اندازی کرده و در این مرکز خدماتی به کودکان و مادرانشان ارائه می شود.
وی با اشاره به اجرای طرح شناسایی کودکان کار و خیابانی در شهر تهران اذعان کرد: این طرح به صورت پایلوت در شهر تهران و چند شهر دیگر کشور اجرایی شد و نتایج خوبی را نیز در پی داشت.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بعد از بررسی و رفع نواقص طرح پایلوت اجرایی شده در شهر تهران، طرح را به صورت کشوری اجرایی خواهیم کرد.
مسعودی فرید از شناسایی 4 هزار و 200 کودک کار و خیابانی در سراسر کشور خبرداد و گفت: تاکنون موفق به شناسایی 4 هزار و 200 کودک کار و خیابانی شده ایم که این کودکان عمدتا از خدمات سرپایی سازمان بهزیستی بهره مند شده اند.
وی با اشاره به نگرانی های موجود در راستای فعالیت کودکان در کارگاه های زیرزمینی اظهارکرد: کودکانی که در کارگاه های زیر زمینی مشغول به کار هستند مورد انواع خشونت ها قرار گرفته و شرایط نامناسبی را تجربه می کنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در تلاش هستیم با همکاری نیروی انتظامی کارگاه های زیرزمینی را شناسایی کنیم ضمن اینکه از شهروندان تقاضا داریم در صورت مشاهده این کارگاه ها، موضوع را به ادارات وزارت کار در استان ها و شهرستان ها اطلاع دهند. خبرگزاری میزان- 09 آذر 1395
آخرین دیدگاهها