تحليل خبر:دانش‌آموزان معتاد به بهزیستی معرفی می‌شوند.وحید ترابی

 

مدارس جایگاه علم  وتربیت است. دانش آموزان در آن تربیت می شوند که مشکلات جامعه ى ما کم شود.
ولی این خبر ، معتادین دانش آموز را به بهزیستی معرفی میکند. یعنی نه اینکه مدرسه جایگاه تربیت
و علم آموزی برای آینده بهتر یک دانش آموز  نیست ، بلکه بالاجبار دانش آموزانی كه مبتلا به اعتیاد
میشوند را به بهزیستی معرفی میکند که ۲ مشکل اساسی در این خبر خود را به خوبی نشان داده است.

یکی در مدارس چه میگذرد و دیگری اینکه برای معتادان دانش آموز بهزیستی باید هزینه شود. هزينه هايى چون هزينه هاى ترك اعتياد. اما آيا به راستى امكاناتى مناسب براى اين منظور تدارك ديده شده است ؟
پاسخ متاسفانه منفى است.
همين حقيقت تلخ سبب شده است كه نبود مراكز كافى درمان اعتياد براى نوجوانان عواقبى بسيار تلخ داشته باشد و آنها را سرگردان كرده كه از دوراهى اى كه در مسيرشان قرار دارد ، كداميك را انتخاب كنند : ترك در منزل و يا تعميق بيشتر و پرخطر در اعتياد!
در ايران ، معتادين كمتر از هجده سال كه قصد ترك مواد مخدر را دارند نميتوانند به مراكز ترك اعتياد بزرگسالان بروند و كمبود و يا نبود اينگونه مراكز ، آينده اى وحشتناك را براى كودكان و نوجوانان مصرف كننده رقم ميزند. چنانچه اگر جانشان را نگيرد ، بچگى شان تمام ميشود و ممكن است قربانى بهره كشى جنسى شوند ، به كار وادارشان كنند و يا تبديل به فروشندگان مواد مخدر شوند.
‏‎‎‎‎‎‎اصل دهم از قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران :
از آنجا که‏ خانواده‏ واحد بنیادی‏ جامعه‏ اسلامی‏ است‏، همه‏ قوانین‏ و مقررات‏ و برنامه ‏ریزى های‏ مربوط باید در جهت‏ آسان‏ کردن‏ تشکیل‏ خانواده‏ ، پاسداری‏ از قداست‏ آن‏ و استواری‏ روابط خانوادگی‏ بر پایه‏ حقوق‏ و اخلاق‏
اسلامی‏ باشد.
ماده سى و سه كنوانسيون حقوق كودك ( حمايت در برابر مواد مخدر )
حكومت ها تمامى اقدامات مناسب همراه استفاده از امكانات قانونى ، ادارى ، اجتماعى و آموزشى را به عمل مى آورند تا كودك را بر عليه موادى كه مطابق اسناد بين المللى به عنوان مواد اعتياد آور و مخدر شناخته شده اند، حمايت نمايند.
وحيد ترابى ؛ كميته دفاع از حقوق كودك و نوجوان