وجود ۸۰۰ مدرسه تخریبی و ۱۶۰ کودک بازمانده از تحصیل در دو استان

۱۳۹۶/۰۱/۳۰ مهدی موسوی

خبرگزاری هرانا ـ مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از وجود ۸۰۰ مدرسه تخریبی در این استان خبر داد. وی تاکید کرد “به همین دلیل در برخی از مدارس مجبور به زدن کانکس و یا تجمیع کلاس ها شده ایم”. همزمان معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری نیز از وجود حدود ۱۶۰ کودک محروم از تحصیل در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تابناک، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری گفت که با اشاره به نبود آمار دقیق افراد بازمانده از تحصیل به دلیل فوت، بیماری و سایر عوامل بازدارنده، احتمال داده می‌شود حدود ۱۶۰ کودک از تحصیل بازمانده در استان وجود دارد.

فرج‌الله اعرابی اظهار کرد: “پوشش تحصیلی دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی استان ۹۹.۸ درصد است”.

وی با اشاره به تحصیل ۱۸۴ هزار و ۸۳۷ دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در استان، افزود: “از این تعداد ۹۶ هزار و ۳۳۲ دانش‌آموز معادل ۵۲.۲ درصد در پایه‌های مختلف ابتدایی مشغول تحصیل هستند”.

اعرابی ادامه داد: “تعداد دانش‌آموزان مدارس دولتی در استان ۸۷ هزار و ۹۷۰ نفر است”.

وی بیان کرد: “باتوجه به نبود آمار دقیق به دلیل فوت، بیماری و سایر عوامل بازدارنده و علاوه بر همکاری آموزش و پرورش و ثبت احوال بر اساس اسناد موجود احتمال داده می‌شود حدود ۱۶۰ کودک از تحصیل بازمانده در استان وجود دارد”.

اعرابی از اختصاص اعتبار۲۰ میلیون تومانی در فروردین ماه سال جاری به منظور شناسایی، جذب و حمایت از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل خبرداد و گفت: “در راستای تسهیل روند تحصیل برای این افراد لوازم التحریر و پوشاک رایگان مدارس محیا شده است”.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: “طرح شناسایی چهره به چهره کودکان بازمانده از تحصیل به تفکیک شهرستان، منطقه، روستا و مدرسه در حال اجرا است و در حوزه‌های مختلف تعدادی از معلمان که راهبران تحت پوشش روستایی نامیده می‌شوند از مدارس ابتدایی در روستاها بازدید و به شناسایی این افراد می‌پردازند”.

وی تاکید کرد: “در طرح مذکور در صورت بیمار بودن فرد مستندات از پزشک معتمد و مرکز بهداشت شهرستان مورد نظر ارائه و ثبت خواهد شد”.

اعرابی با اشاره به اینکه در پایش افراد بازمانده از تحصیل اگر کسی ضریب هوشی پایین‌تری نسبت به سایرین دارد در طرح تلفیقی در مدارس عادی آموزش بیشتری توسط معلم می‌بیند، تصریح کرد: “افرادی که دارای چند معلولیت و بیماری شدید هستند در مذاکره با بهزیستی به این نهاد معرفی و در صورت امکان آموزش نیز داده می‌شوند”.

وی در خصوص مدارس ابتدایی با کمتر از ۲۰ دانش‌آموز در سطح استان، گفت: “۳۹ مدرسه با پنج دانش‌آموز، ۱۰۳ مدرسه با ۶ تا ۱۰ دانش‌آموز، ۶۴ مدرسه با ۱۱ تا ۱۵ دانش‌آموز و ۴۷ مدرسه با ۱۶ تا ۲۰ دانش‌آموز از مدارس یک کلاسه در پایه‌های مختلف ابتدایی هستند”.

عذرخواهی مدیرکل آموزش و پرورش کرمان

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه تنبیه بدنی بیشتر از همه برای جامعه آموزش و پرورش دردناک است، گفت: از هر رفتار خارج از عرف عذرخواهی می کنیم.

به گزارش مهر، محمد محسن بیگی عصر سه شنبه در اولین جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمان در سال جاری با اشاره به اینکه در سطح استان کرمان ۵۶۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در حال تحصیل هستند، اظهار داشت: “چهار هزار و ۸۵۰ مدرسه دولتی و حدود هزار مدرسه غیر دولتی در سطح استان کرمان در حال فعالیت آموزشی هستند”.

وی افزود: “برای جلوگیری از بی سوادی با همت دولت در دورترین نقاط استان کرمان مدرسه ایجاد شده است که ۴۵۳ مدرسه زیر پنج نفر دانش آموز داریم که ۲۰۷ مدرسه آن دولتی و مابقی غیر دولتی است”.

محسن بیگی تصریح کرد: “کرمان در سطح کشور از جمله استانی های است که میزان زاد و ولد در آنها بالا است و بر این اساس در سال تحصیلی گذشته تعداد دانش آموزان ابتدایی استان کرمان پنج هزار نفر نسبت به مدت مشابه سال قبل  از آن افزایش یافته است”.

وجود ۸۰۰ مدرسه تخریبی در استان کرمان

محسن بیگی با اشاره به اینکه بر اثر بارندگی های اخیر به برخی مدارس به ویژه مدارس فرسوده آسیب وارد شده است، عنوان کرد: “۸۰۰ مدرسه تخریبی در سطح استان کرمان وجود دارد و به همین دلیل در برخی از مدارس مجبور به زدن کانکس و یا تجمیع کلاس ها شده ایم”.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان تاکید کرد: “۲۰۰ مدسه خیرساز در استان کرمان در دست احداث است”.

وی گفت: “خدمات آموزش و پرورش در حوزه تربیت و آموزش به ویژه در سه سال گذشته قابل تقدیر است و این امر با مدیریت صحیح منابع انسانی و مالی حاصل شده است”.

محسن بیگی تصریح کرد: “شاخص های کمی و کیفی مدارس استان کرمان ارتقاء یافته و رتبه آموزش و پرورش استان کرمان  از رتبه ۲۴ به رتبه ۱۳ کشوری در سال گذشته ارتقاء پیدا کرده است”.

وی عنوان کرد: “در سال گذشته ۵۶ نفر از معلمان در سطح استان کرمان فوت کرده اند که ۳۶ نفر آنها به صورت طبیعی فوت کرده اند و ۲۰ نفر از این افراد بر اثر تصادف در حین رفتن به مدرسه جان خود را از دست داده اند؛ همچنین ۲۳ نفر از معلمان در سال گذشته بر اثر تصادف در حین رفتن به مدرسه دچار مصدومیت شده اند و در حال حاضر در منزل خود بستری هستند و دیگر قادر به حضور در مدارس نیستند”.

محسن بیگی تصریح کرد: “در حال حاضر ۵۰۰ سرباز معلم با آموزش و پرورش همکاری دارند”.

از هر رفتار خارج از عرف که مشاهده می شود عذرخواهی می کنیم

وی با اشاره به اینکه معلمان استان کرمان و کشور از قشر زحمت کش و ایثارگر جامعه هستند، بیان داشت: “تنبیه بدنی بیشتر از همه برای جامعه آموزش و پرورش دردناک است و از هر رفتار خارج از عرف عذرخواهی کرده و فرد خاطی را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری معرفی می کنیم”.

محسن بیگی عنوان کرد: “شیوه جذب و استخدام در آموزش و پرورش در سال های گذشته به گونه ای بود که افراد وارد تربیت معلم می شدند و دورانی را به عنوان دانشجو معلم طی می کردند و پس از فازغ التحصیلی وارد سیستم آموزش و پرورش می شدند که این روش در سنواتی دچار تغییر شد و به همین دلیل افرادی که شاخص های معلمی را نداشتند وارد عرصه آموزشی شدند”.