تلاش پسر ۱۴ ساله برای خودکشی به دلیل تبعیض جنسیتی در خانواده

سید مهدی موسوی  ۱۳۹۶/۰۴/۲۵

خبرگزاری هرانا – پسر ۱۴ ساله ای پس از اینکه تلاش ناموفقی برای خودکشی از طریق پریدن از پل عابر پیاده داشت به ماموران گفت انگیزه او برای خودکشی علاقه پدر او به فرزند دختر است و تبعضی که مابین فرزندان خود به دلیل جنسیت قائل می شود. لازم به ذکر است در هفته های اخیر دست کم ۵ مورد خودکشی نوجوانان ایرانی در شهرهای مختلف و با انگیزه های مختلف گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، پدرم عشق دختر است و بین من و خواهر کوچکترم تبعیض قائل می شود، سر هر موضوع کوچکی مرا به باد کتک می گیرد و همیشه می گوید ای کاش تو هم دختر می شدی دیگر از این وضعیت خسته شدم و می خواهم هر طور شده خودم را از بین ببرم.

 

این صحبت های احمد، پسر ۱۴ ساله است که ماموران کلانتری درحال گشت زنی در خیابان هنگامی که قصد داشت خودش را از بالای پل عابر پیاده به پائین پرت کند با آرام کردن وی و مذاکره او را از کارش منصرف کرده و به دایره مشاوره کلانتری آورده بودند.

احمد در حالی که به شدت گریه می کرد و ترس و اضطراب وجودش را فراگرفته بود روی صندلی نشست و وقتی متوجه شد که کارشناس مشاوره قصد کمک به او را دارد پس از پاک کردن اشک هایش گفت: “من یک خواهر کوچکتر از خودم دارم که پدرم خیلی او را دوست دارد و کلاً او عشق دختر است و رفتارش اصلاً با من خوب نیست و انگار نه انگار که من هم فرزند او هستم”.

پدرم بر سر هر مسئله کوچکی مرا کتک می زند و همواره مرا با دیگران مقایسه می کند و انتظار دارد که من هم مثل آنان باشم، حتی بعضی وقت ها می گوید ای کاش تو هم دختر می شدی!!

 

امروز صبح که برای مسابقه فوتبال با دوستانم به بیرون رفته بودم وقتی به خانه برگشتم با چهره خشمگین پدرم روبرو شدم و پدرم به بهانه اینکه چرا به جای اینکه به درسم بپردازم بدون اجازه او به فوتبال رفته ام با کمربند به جانم افتاد و به شدت مرا کتک زد من هم به او و مادرم گفتم که من از دست شما خودم را می کشم و بعد هم به همین قصد از خانه بیرون آمدم و بالای پل عابر پیاده رفتم که خودم را به پائین پرت کنم اما ماموران سر رسیدند و مرا از این کار منصرف کردند.

احمد که دوباره اشک از گونه هایش جاری می شد گفت: “من دیگر از این وضعیت خسته شدم، پدر و مادرم مرتب به من امر و نهی می کنند و از من ایراد می گیرند در حالی که نه تنها از خواهرم هیچ ایرادی نمی گیرند و اشتباهاتش را به رویش نمی آورند بلکه هر روز به او محبت بیشتری کرده و برایش به مناسبت های مختلف هدیه می خرند”.

اقدامات مشاوره ای:

بعد از اظهارات این پسر نوجوان پدر و مادر وی به واحد مشاوره کلانتری دعوت شد و با آنها در مورد وضعیت بحرانی فرزندش صبحت شده و راهکارهای بهبود تقویت ارتباط با فرزندان به آنها ارائه و احمد نیز برای درمان افسردگی اش به روانپزشک معرفی و تحت درمان قرار گرفت.

خودکشی پدیده ای پیچیده است

کارشناس مرکز مشاوره آرامش در خصوص این پرونده گفت: “خودکشی یک پدیده بسیار پیچیده و دارای زمینه ها و عوامل روانشناختی و جامعه شناختی گوناگونی است و ارائه روش های پیشگیرانه بایستی بر شناخت دقیق زمینه ها و عوامل موثر بر آن مبتنی باشد”.

تبعیض بین فرزندان، شروع یک آسیب اجتماعی است

کارشناس روانشناسی و آسیب شناس مسایل خانواده بیان داشت: “والدین با تبعیض بین فرزندان خود و عدم رعایت اعتدال در تشویق و تنبیه و محبت کردن باعث می شود که فرزندی که احساس کمبود و انزوا می کند ،برای رهائی از وضعیت موجود و ابراز وجود در خانواده دست به کارهائی بزند که نه تنها برای خودش بلکه برای جامعه نیز آسیب زا باشد”.

وی افزود: “پدر و مادران نباید بین فرزندان خود فرق بگذارند زیرا با این کار باعث ایجاد کینه و دشمنی در بین فرزندان خود می شوند و در اصل خود آنها زمینه ساز بروز آسیب اجتماعی در فرزندانشان می شوند”.

توصیه های مشاوره ای

کارشناس مرکز مشاوره آرامش در همین زمینه تقویت شخصیت و اعتماد به نفس دادن به نوجوانان، شناسائی و درمان به موقع افسردگی در میان نوجوانان، تلاش برای برطرف نمودن روحیه زودرنجی، احساس پوچی و نگاه منفی به زندگی در نوجوانی، پرداختن به ورزش و سرگرمی های هدفمند در میان نوجوانان، بهبود و تقویت عملکرد خانواده ها به عنوان عالی ترین کانون مراقبتی از فرزندان و جوانان ، آموزش های دینی و مذهبی به دور از افراط و تفریط، دوست و همراه بودن والدین با فرزندان در محیط خانواده برای درک متقابل و شناخت خلاء های عاطفی و مشکلات و حل آن و عدم اجبار و اکراه انان به انجام کاری را از جمله روش هایی برای جلوگیری از تبعیض بین فرزندان عنوان کرد