“۲۸۰هزار معلم یک روز هم دوره آموزشی نگذرانده‌اند”

02.09.2017

احمد عابدینی معاون شورای عالی آموزش و پرورش ایران می‌گوید در ۱۰ سال گذشته ۳۳۰ هزار معلم بدون ضابطه جذب شدند. از میان آنان ۲۸۰ هزار معلم بدون گذراندن حتی یک روز دوره‌ آموزشی استخدام شده‌اند.

Lehrerproteste im Iran (Privat)

مسئولین آموزش و پرورش ایران از “تراژدی استخدام معلم در آموزش و پرورش” سخن می‌گویند. وضعیت آن قدر وخیم شده که  احمد عابدینی معاون شورای عالی وزارت آموزش و پرورش طلب می‌کند که وزارتخانه آموزش و پرورش به “دغدغه ملی” تبدیل شود.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

معاون شورای عالی وزارت آموزش و پرورش به خبرگزاری مهر می‌گوید در نتیجه فشار نمایندگان مجلس، آموزش و پرورش مجبور شده است ۲۸۰ هزار نفر را بدون حتی یک روز آموزش جذب کند. او تاکید می‌کند که  طی ۱۰ سالِ گذشته ۳۳۰ هزار نیرو از طریق برخی نمایندگان مجلس جذب وزارت آموزش و پرورش شده‌اند که حدود ۲۸۰ هزار نفر از آنان حتی یک روز هم دوره‌ آموزشی نگذرانده بودند.

این مقام آموزش و پرورش هشدار می‌دهد، معلمانی که حتی یک روز دوره آموزشی ندیده‌اند و استخدام شده‌اند ۳۰ سال به سرنوشت آینده فرزندان کشور حاکم خواهند بود و “آموزشی که خود ندارند را می‌خواهند به دیگران انتقال دهند”.

“تحمیل نمایندگان مجلس”

به گفته احمد عابدینی، افراد جذب شده با “توصیه نمایندگان مجلس استخدام آموزش و پرورش شده‌اند.” از طرفی نمایندگان مجلس از وزیر آموزش و پرورش درباره پائین بودن کیفیت آموزش می‌پرسند. معاون شورای عالی آموزش و پرورش در واکنش می‌گوید: «یک‌سوم نیروهای ما بدون شرایط وارد آموزش و پرورش شده‌اند، چگونه می‌توانند کیفیت را افزایش دهند؟»

بیشتر بخوانید: وزارت آموزش و پرورش، “فقیرترین وزارتخانه”

عابدینی خاطرنشان می‌کند که اداره کردن وزارتخانه آموزش و پرورش “از عهده یک وزیر خارج است” و این وزارتخانه باید به یک “دغدغه ملی” تبدیل شود.

راه حل چیست؟

Iran Schule (MEHR)یک سوم معلمان “آموزشی که خود ندارند را می خواهند به دیگران انتقال دهند”.

به اعتقاد معاون شورای عالی وزارت آموزش و پرورش، “مسیر ورود به وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان است” و مجلس شورای اسلامی باید به وزارت آموزش و پرورش اجازه دهد تا از مسیر علمی نیرو جذب کند و به عبارتی در استخدام معلمان دخالتی نکند.

پیش‌بینی می‌شود که تا ۴ سال دیگر بیش از ۳۰۰ هزار نفر بازنشسته شوند و آموزش و پرورش نیاز مبرمی به نیروی معلم جدید پیدا کند.

عابدینی می‌گوید اگر مجوز جذب از سوی سازمان استخدامی و مجلس داده شود روش‌های مختلف جذب به صورت علمی انجام می‌شود. اما مسئولین آموزش و پرورش درباره استخدام معلم آیا واقعا از روش‌های علمی استفاده می‌کنند؟

بیشتر بخوانید:  رویکرد “نژادپرستانه” در شیوه‌نامه تازه آموزش و پرورش ایران

اخیرا شیوه‌نامه‌ای از سوی مرکز برنامه‌ریزی نیروی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش منتشر شد که در آن به‌ویژه در بخش محدودیت برای زنان، به موارد عجیبی از قبیل سابقه جراحی‌های رحمی و ناباروری اشاره شده که مانع از استخدام زنان می‌شود.

طبق پیش‌شرط‌های جدید آموزش و پرورش، داوطلبان شغل معلمی که لهجه غلیظ بومی و غیرفارسی داشته باشند، نمی‌توانند استخدام شوند. منتقدان این شیوه‌نامه را “نژادپرستانه” دانسته‌اند و این گونه روش‌ها را با شیوه‌های علمی مغایر می‌دانند.

در همین زمینه: