مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان: بیشتر مدارس عشایری خوزستان در وضعیت خوبی نیستند

 ۱۳۹۶/۰۶/۲۳

خبرگزاری هرانا – مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت که بیشتر مدارس عشایری این استان از نظر نیروی انسانی، فضا و تجهیزات در وضعیت خوبی به سر نمی برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر مورخ چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۶، محمد تقی زاده در نشست شورای آموزش و پرورش استان خوزستان اظهار کرد: “از نظر تعداد دانش آموزان در کشور سوم هستیم و بیشتر مدارس عشایری ما از نظر نیروی انسانی، فضا و تجهیزات در وضعیت خوبی به سر نمی برند”.

وی افزود: “در دو سال اخیر تنها منطقه ای که نیروی غیر رسمی داشت، مناطق عشایری بودند که برخی از مدارس عشایری در جوار شهرها هستند و شرایط عشایری بودن را از دست داده اند که آسیبی را برای مدارس عشایری و نیروی انسانی ما ایجاد کرده است”.

تقی زاده ادامه داد: “با توجه به شرایط فوق تصمیم گرفته شد تا این نوع مدارس که سال هاست در مناطق عشایری ثابت هستند و شاخص های عشایری را از دست دادند زیرمجموعه مدارس عادی قرار بگیرند. اجرایی شدن تصمیم گیری جدایی این مدارس به مصوبه شورا نیاز دارد تا اقدامات در زمینه عدالت آموزشی برای این مدارس انجام شود”.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به اینکه فرهنگ غالب خوزستان، عشایری است، ادامه داد: “با اجرای این طرح به دنبال تقویت بنیه علمی و آموزشی دانش آموزان و احیای مدارس فراموش شده عشایری هستیم”.

تقی زاده تصریح کرد: “هفت هزار دانش آموز عشایری در یک منطقه داریم که فقط یک مدیر آموزشی دارد که به تنهایی نمی تواند پاسخگوی معلمان، دانش آموزان، مدیران و اولیا باشد. در مدارس عشایری ما یک معلم زبان داشتیم اما در مدارس عشایری بالاترین نمره زبان کسب شده بود؛ بنابراین به دنبال تقویت علمی ـ آموزشی دانش آموزان عشایری هستیم”.

وی گفت: “۶۰۰ کلاس کانکسی در خوزستان داریم و پیشنهاد می شود شروع سال تحصیلی جدید را در یکی از این مدارس داشته باشیم. وزارت آموزش و پرورش اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان و استانداری هم معادل همین اعتبار را درنظر گرفته تا تمامی مدارس کانکسی خوزستان به صورت یکجا جمع آوری شوند”.

استاندار خوزستان: مدارس کپری در برخی مناطق خوزستان وجود دارند

به گزارش مهر مورخ چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۶، استاندار خوزستان گفت: “در مناطق صعب العبور که مدارس کپری داریم نیز مدارس کانکسی جایگزین کپر می شوند تا از پایداری بیشتری برخوردار باشند”.

غلامرضا شریعتی ظهر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش استان خوزستان اظهار کرد: “در ابتدا موافق منفک شدن مدارس عشایری از آموزش و پرورش عشایر (الحاق آنها به آموزش و پرورش شهرستان ها) بودم ولی دغدغه های اعلام شده در جلسه هم مهم است و باید آنها را مورد توجه قرار داد”.

وی افزود: “امروزه یکی از دغدغه های ملی، مدیریت آب است که در گذشته هیچ پیوست زیست محیطی نداشت و بعد از ۲۰ سال مردم و مدیریت فعلی را با مشکل مواجه کرده است. بحث پیوست فرهنگی نداشتن برای این طرح مطرح شد که باید نسبت به آن توجه داشته باشیم چون امکان ایجاد آسیب های اجتماعی در سال های آینده را هم دارد؛ بنابراین باید با ملاحظات بیشتری این طرح را بررسی کرد”.

شریعتی عنوان کرد: “در حدود دو ماه آینده این طرح را دوباره بررسی و اگر واقعا قابل تصویب بود آن را تأیید ولی اگر آن را در تضاد با مسائل فرهنگی دیدند باید به دنبال راهکار دیگری باشیم”.

استاندار خوزستان با اشاره به تداوم برنامه های بازگشایی مدارس و اصلاح کاستی های آن تصریح کرد: “همه فعالیت ها باید منجر به ارتقای وضعیت آموزشی و تربیتی در استان شود”.

شریعتی گفت: “بنا را بر این گذاشتیم که امسال تمامی مدارس کانکسی جمع آوری و سازمان برنامه ریزی پیگیر انعقاد تفاهمنامه های لازم در این زمینه است. در مناطق صعب العبور که مدارس کپری داریم نیز مدارس کانکسی جایگزین کپر می شوند تا از پایداری بیشتری برخوردار باشند”.

وی افزود: “تصمیم بر این گرفته شد تا کودک بازمانده از تحصیل نداشته باشیم؛ بنابراین اعتبارات لازم را در اختیار آموزش و پرورش و بهزیستی خوزستان قرار دادیم. تاکنون یک هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل را شناسایی و به چرخه آموزش برمی گردانیم که مهر یا آبان ماه جشن این کار بزرگ را برگزار می کنیم”.

شریعتی بیان کرد: “اجباری شدن اجرای دوره پیش دبستانی در استان همچنان ادامه دارد و آثار آن را طی سال های آینده مشاهده می کنیم. همچنین نتایج برگزاری کلاس های تقویتی کنکوری را طی سال های آتی بیشتر خواهیم دید و حتی همین امسال هم افزایش کسب رتبه های زیر هزار نسبت به سال قبل داشتیم”.

استاندار خوزستان عنوان کرد: “به تمامی فرمانداران و شهرداران نسبت به ارائه خدمات برای بازگشایی مدارس تأکید می کنم و در نهایت باید شهرستان ها را در این زمینه رتبه بندی کرد”.