ترک تحصیل کودکان در حاشیه زاهدان به علت نبود مدرسه

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش‌و‌پرورش گفت که در مناطق حاشیه‌ای زاهدان به علت کمبود مدرسه فقط نیمی از دانش‌آموزان ابتدایی (به خصوص دختران) به متوسطه می‌روند. این دانش‌آموزان خواستار ساخت هنرستان و مدارس علم و دانش هستند تا بتوانند از علم و دانشی که آموختند کسب درآمد کنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، فرحناز مینایی‌پور (مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، افزایش پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل در مناطق محروم را یکی از برنامه‌های جدی حوزه زنان وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: “آموزش مسایل بلوغ و تکالیف به دانش‌آموزان و آسیب‌شناسی روانی و اجتماعی دانش‌آموزان دخترِ دوره دوم متوسطه از دیگر برنامه‌های اداره کل زنان به شمار می‌رود که در حال حاضر بخشی از این طرح‌ها در حال اجراست”.

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید در مناطق محروم بیشتر به سمت آموزش فنی و حرفه ای دانش آموزان پیش برویم، گفت: “تحصیل در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی به خصوص در مناطق محروم به اندازه‌ی رشته‌های فنی به دانش آموزان کمک نمی‌کند، بنابراین باید هنرستان‌ها در مناطق محروم تقویت شوند تا دانش آموزان بتوانند از علم و دانشی که آموختند کسب و کاری راه بیندازند و کسب درآمد کنند. ساخت مدرسه و راه‌اندازی رشته‌های خیاطی، آشپزی، کامپیوتر، نقشه‌کشی و…. در مدارس کار و دانش از درخواست‌های دانش‌آموزان در زاهدان بود”.

مینایی‌پور با اشاره به سفر اخیرش به حاشیه زاهدان و بررسی وضعیت آموزشی در این مناطق گفت: “وضعیت در حاشیه زاهدان خوب نبود؛ بیشتر بچه‌ها فقط در مقطع ابتدایی در مدرسه حضور پیدا می‌کنند و دیگر ادامه تحصیل نمی‌دهند. وقتی می‌پرسیدیم چرا مدرسه نمی‌روید، می‌گفتند مدرسه‌ای نیست!”

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: “فقط نیمی از دانش آموزان ابتدایی (به خصوص دختران) در مناطق حاشیه‌ای زاهدان در دوره اول متوسطه ادامه تحصیل می‌دهند و مابقی به علت کمبود مدرسه ترک تحصیل می‌کنند. باید سعی کنیم خیرین را قانع کنیم که در این مناطق مدرسه‌سازی کنند تا زمینه تحصیلی را برای این دختران ایجاد کنیم”.

وی همچنین از راه‌اندازی “اتاق‌های کارآفرینی” در مدارس مناطق حاشیه‌ای و محروم خبر داد و گفت: “با ایجاد این اتاق‌ها می‌خواهیم، دانش‌آموزان با یادگیری حِرف مختلف، امرار معاش داشته باشند. در همین راستا در نظر داریم با کمک ان جی اوها، تا حد توان در آموزش حرفه‌ها به بچه‌ها تلاش کنیم”.