از آتنا تا ایمان؛ همه جنایتهایی که در سال۹۶ بر کودکان رفت
بررسیها نشان میدهد که بیشترین انگشت اتهام در رابطه با آزار کودکان و هم چنین قتل آنها، ناپدری و یا نامادریها را نشانه گرفته است
نفیسه توکلی: مروری بر پرونده های جنایی سال ۹۶ نشان میدهد که کودکان در برابر جنایت و کودک آزاری هر سال بی پناه تر از قبل، آماج بی مهری ها قرار گرفته اند.هرچند که قوانین برای لزوم جلوگیری از کودک آزاری وجود دارند اما به نظر می رسد بازدارندگی آنها به قدری نیست که کودکان بیپناه بتوانند در سایه حمایت از این قانون قرار بگیرند.
مروری بر اخبار رسانه ها نشان می دهد سالی که گذشت برای کودکان سال پرمخاطره ای بوده است. هرچند همه اخبار مربوط به قتل آن هم قتل کودکان توسط رسانه ها عمدتا به دلالیل مختلف اعم از عدم اطلاع خبرنگاران بازتاب داده نمی شود اما همین اخبار منتشر شده کافیست تا وخامت اوضاع برایمان مشخص شود.این موضوع زمانی وخیم تر می شود که بدانیم در رابطه با موضوع کودک آزاری اطلاعت بسیار کمتری در دست است چرا که عمده کودک آزاری ها توسط والدین و افراد نزدیک کودکان صورت می گیرد و بسیاری از این موارد به پلیس گزارش داده نمی شود.
بررسی بر اخبار منتشر شده در خبرگزاریها از ابتدای سال 96 تا پایان حکایت از وقوع 30 قتل که قربانیان آن کودکان بودند دارد. هم چنین 4 مورد از کودک آزاری هایی که منجر به قتل کودک نشده اما آنها را تا لبه مرگ کشانده نیز توسط رسانه ها بازتاب داده شده است.
به جز این اخبار، خبر ازار و اذیت کودکان توسط مردی به نام ایمان که اوایل دی ماه ۹۶ رسانه ای شد نیز واکنش های فراوانی در پی داشت. مرد جوانی که ایمان نام داشت در حالی به شش مورد ازار و اذیت پسر بچه ها در کانال آبی واقع در شرق تهران اعتراف کرد که 10 سال قبل نیز به یک کودک دیگر تجاوز کرده بود.
آنچه که در این اخبار منتشر شده، حکایت از این دارد که کماکان نقش مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه در وقوع این نوع جنایت ها بسیار پررنگ بوده است.
بررسی بیشتر این اخبار نشان می دهد که بیشترین انگشت اتهام در رابطه با آزار کودکان و هم چنین قتل آنها، ناپدری و یا نامادری ها رانشانه گرفته است به طوری که سه قتل و هم چنین دو کودک آزاری که منجر به قتل نشده از سوی ناپدری و یا نامادری این کودکان به وقوع پیوسته است.با این حال کماکان والدین بزرگترین قاتلان فرزندانشان هستند چه اینکه بررسی اخبار مربوط به قتل و آزار و اذیت کودکان منتشره در این جدول نشان می دهد 6 قتل توسط مادران و 5 قتل هم توسط پدران به وقوع پیوسته است.والدین در دو مورد از قتل های ذکر شده در این جدول نیز به صورت مشترک متهم به قتل فرزندانشان هستند.
نقش اقوام درجه یک نیز بنابرآنچه که از اطلاعات این جدول به دست امده بسیار پررنگ است به طوری که از بین این 30 فقره قتل 4 مورد توسط عموهای این کودکان به وقوع پیوسته است.
آتنا، بنیتا، ابوالفضل و ملیکا که اتفاقا بیشتر از سایرین اخبار مربوط به قتل آنها در رسانه ها بازتاب داده شد چهار کودکی هستند که توسط غریبه ها به قتل رسیدند. آتنا دختر هفت ساله پارس آبادی که برای خوردن آب به مغازه کنار بساط دستفروشی پدرش رفته بود توسط اسماعیل رنگرز مورد تجاوز قرار گرفت و به قتل رسید.بنیتای هشت ماهه در حالیکه خودروی پدرش توسط دو سارق ربوده شد پس از آنکه چند روز بدون اب و غذا در داخل ماشین مانده بود از شدت گرما جان داد.ابوالفضل 11 ساله که برای دیدن کبوتر به قربانگاه مرد جنایتکار رفته بود در پی ضربات متعدد چاقو به قتل رسید و ملیکا کودک 8 ساله هفتکلی هم توسط پسر همسایه شان که می خواست گوشواره هایش را بدزدد به قتل رسید.
در این بین اما سرنوشت قتل دختر 4 ساله ملاردی که جسدش در سطل زباله پیدا شد و آثار کودک آزاری بر پیکر او مشهود بود و هم چنین کودک سه ساله پیرانشهری که جسدش در تنور خانه همسایه پیدا شد نا معلوم است چرا که در رسانه ها خبری درباره علت قتل و اینکه سرانجام این دو معمای جنایی چه شده است منتشر نشد.
تنها یک قتل دیگر اما در این بین که به صورت ناخواسته رخ داده وجود دارد که مربوط به عملیات پاکسازی پلیس برای مبارزه با فروشندگان مواد مخدر در کوی پیام نور دزفول است که در پی آن یک نوزاد در اثر شلیک گلوله کشته شد.
هرچند که بررسی دقیق آماری و هم چنین چرایی وقوع جنایت ها علیه کودکان به ساعت ها و روزها کار کارشناسی نیاز دارد اما همین بررسی اجمالی حکایت از این دارد که کودکان کماکان در برابر آسیب ها بی دفاع هستند و قاوانین نیز نتوانسته اند از آنها حمایت لازم را به عمل آورند.
آخرین دیدگاهها