اسپدپاشی در اسلام‌آباد غرب به دانش‌آموز ۱۱ ساله

16.04.2018

دو جوان ۱۵ و ۲۰ ساله به صورت و بدن پسربچه‌ای که در حال ورود به مدرسه بوده، اسید پاشیده‌ و گریخته‌اند. نیروی انتظامی اسلام‌آباد غرب می‌گوید یکی از مهاجمان را دستگیر کرده‌ ولی انگیزه جرم هنوز مشخص نیست.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان اسلام‌آباد غرب از اسیدپاشی به دانش آموز سال ششم یک دبستان خبر داد. خبرگزاری ایلنا، دوشنبه ۲۷ فروردین از قول جمال‌الدین برجی نوشت: «این دانش‌آموز از ناحیه صورت و پشت دچار سوختگی بود و به دلیل شدت جراحات به بیمارستان کرمانشاه منتقل شد.»

دانش‌آموز مصدوم در زمان ورود به مدرسه مورد حمله قرار گرفته است. جمال‌الدین برجی اعلام کرده که در این اسیدپاشی، چشم پسربچه آسیبی ندیده و کادر پزشکی بیمارستان کرمانشاه، جراحی روی سینه او را با موفقیت انجام داده‌اند.

فرمانده نیروی انتظامی اسلام‌آباد غرب اعلام کرده که مهاجمان دو جوان ۱۵ و ۲۰ ساله بوده‌اند. خبرگزاری مهر به نقل از سرهنگ بهروز سرتیپ نوشت: «انگیزه ارتکاب جرم در دست بررسی است و پیگیری برای دستگیری دومین مهاجم ادامه دارد.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

طبق ماده ۲۰۵ قانون مجازات اسلامی، چنانچه فردی در پی اسیدپاشی کشته شود، عامل این اقدام به قصاص نفس محکوم خواهد شد و اگر قربانی عضوی از اعضای بدنش را از دست بدهد، مطابق ماده ۲۷۳ قانون مجازات اسلامی، قصاص عضو در انتظار مجرم خواهد بود.

دو اسیدپاشی در یک ماه

این دومین مورد اسیدپاشی ظرف یک ماه در ایران است که رسانه‌ای می‌شود. زن جوان ۲۶ ساله‌ای در تبریز در روز تحویل سال ۹۷، از سوی خواستگاری که جواب رد شنیده بود، هدف اسیدپاشی قرار گرفت و از ناحیه چشم و صورت به شدت آسیب دید. پزشکان اعلام کرده‌اند که او نیازمند پیوند قرنیه است.

موارد اسیدپاشی به عنوان یک روش انتقامی در ایران اندک نیست. آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد و همه موارد نیز رسانه‌ای و ثبت نمی‌شوند. روزنامه “ایران” در گزارشی می‌نویسد که تنها در سال ۱۳۹۴ در تهران بیش از ۵۷ نفر در تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.

یکی از نمونه‌های سریالی اسیدپاشی، در پاییز ۱۳۹۳ در اصفهان روی داد که چهار زن در بازه زمانی کوتاهی هدف حمله با اسید قرار گرفتند. عاملان این اسیدپاشی‌ها هرگز به مردم معرفی نشدند.

در اردیبهشت سال ۹۶ به همت گروهی از قربانیان اسیدپاشی، هنرمندان و پزشکان تشکلی به نام “انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی” شروع به کار کرد. این انجمن هدف خودش را جمع‌آوری فهرست دقیق قربانیان، کمک‌رسانی مشورتی پزشکی و حقوقی به آنها، روشنگری در جهت تغییر نگرش غلط به پدیده اسیدپاشی و کاهش آسیب‌های ناشی از این پدیده قرار داده است.

در همین زمینه: