نرگس محمدی از زندان سالروز تولد کودکانش را تبریک گفت؛ بیآنکه ببینمتان، بارها صدای کودکانهتان را شنیدهام
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر، در پی بازداشت نرگس محمدی، کودکان خردسال او به نزد پدرشان در فرانسه رفتند. از همین رو خانم محمدی با نگارش نوشتهای برای سالروز تولد فرزندان دوقلویش که در هفتم آذر ماه، ۱۲ ساله شده اند، از حسهای مادرانهاش سخن گفته است.
متن نامه نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر به فرزندانش- کیانا و علی- که آذر ماه ۱۳۹۷ نوشته شده، در ادامه میآید:
“ناباورانه چهارمین شمع تولدتان را در اوین روشن کردم.
چشمانم به نور شمع و جای خالی تان در کنار و آغوشم خیره مانده است.
هیچ تصویری از شما در ذهنم هویدا نیست.
جمله ای را در ذهنم مرور می کنم” به یاد نیاوردن بدون فراموش کردن”.
دوری مکان و درازای زمان، مرا به سه کنج نا مفهومی رانده است.
پس از یک سال محرومیت از شنیدن صدایتان، با دستور دادستان قرار شد شنبه ها با شما تلفنی صحبت کنم. از آن زمان سه سال است که به انتظار می نشینم.
با ضربان قلبم گذر زمان را شمرده ام.
از یک تا صد و نوزده را شمرده ام.
نمی دانم واحد شمارش ضربان قلبم در زمان هجران چه نامیده می شود.
طی چهارسال ۱۱۹ بار (شنبه) صدای کودکانه و “مامان نرگس سلام”تان را شنیده ام بی آنکه ببینمتان.
صدایتان را برایم حد زده اند.
دیدنتان را برایم غیر ممکن کرده اند.
آغوشم را از شما خالی کرده اند و این تعریف خشونت، بی رحمی، اخلاق ستیزی و استبداد است.
به واقع در خیره ماندنم به جای خالیتان، به جای خالی آزادی، خیره ام. و یقین دارم در دل نبود آزادی، روزی آزادی سر خواهد بر افراشت و چشمانم به چشمانتان خیره خواهد خندید.
آه اگر آزادی سرودی می خواند کوچک به کوچکی گلوگاه یک پرنده.
مامان نرگس
۷ آذر ۱۳۹۷
زندان اوین”.
نرگس محمدی در اردیبهشت ۱۳۹۵توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد.
نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومتآمیز و مغرضانه نسبت به وی داشته و به طرزی بیپرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیتهایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.
همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیتهای مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانهها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمتآمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر منجمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمتآمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد.
درخواست اعاده دادرسی او در اردیبهشتماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.
آخرین دیدگاهها