فقر در ایران عامل مرگ ۱۰ هزار نوزاد در سال است

۲۱ آذر ۱۳۹۷

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت ایران از تأثیر فقر اقتصادی بر مرگ نوزادان در ایران خبر داد و گفت هر سال بیش از ۱۰ هزار نوزاد به علت فقر اقتصادی می‌میرند.

محمد حیدری، رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت چهارشنبه ۲۱ آذر گفت: «به ازای هر هزار تولد ۸،۲۷ نوزاد به دلیل فقر اقتصادی در کشور می‌میرند و با توجه به تولد سالانه حدود یک میلیون و ۴۰۰ نوزاد هر سال بیش از ۱۰ هزار نوزاد به این علت از بین می‌روند.»

این مقام وزارت بهداشت استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه و کرمان را دارای بیشترین مرگ نوزادان اعلام کرد و گفت: «در این استان‌ها به دلیل پایین بودن سطح سواد سلامت، فقر اقتصادی و عدم مراقبت‌های دوران بارداری نوزادان هنگام تولد می‌میرند.»

بحران اقتصادی در ایران درصد جمعیت دچار به فقر مطلق را افزایش داده است. فقر مطلق «ناتوانی در کسب حداقل استاندارد زندگی و عدم دسترسی به حداقل‌های معیشت در جامعه» تعریف شده ‌است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی که در ۱۸ آذرماه جاری منتشر شد اعلام کرد که در سال ۹۵ استان سیستان و بلوچستان بیشترین درصد خانوارهای فقیر در کشور را داشته است. در مناطق شهری این استان ۴۲،۲درصد خانوارها و در مناطق روستایی ۳۴،۴ درصد از خانوارها زیر خط فقر مطلق بوده‌اند.

در این استان به‌طور متوسط ۳۸،۳درصد از کل خانوارها زیر خط فقر زندگی می‌کنند. همچنین در استان‌های کرمان، گلستان، قم و هرمزگان نیز ۲۰ تا ۳۰درصد خانوارها زیر خط فقر هستند.

حیدری تأکید کرد که «در هر منطقه‌ای از کشور که فقر اقتصادی وجود دارد، مرگ نوزادان نیز بیشتر اتفاق می‌افتد و بیشترین علت مرگ آنها، نارسایی جنین است.»

او افزود در سال گذشته، تعداد موالید ۶۰ هزار مورد افزایش و تعداد مرگ و میر ۷۲ هزار مورد کاهش یافته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تازه‌ خود گفته است خط فقر در تابستان ۹۷ نسبت به تابستان ۹۶ رشد ۲۵ درصدی داشته است. این مرکز با انتقاد از دولت آورده است که سیاست دولت در حمایت از خانوار‌های زیر ۳،۵ میلیون درآمد و افزایش حداقل دستمزد غیرهدفمند بوده است.

در سال‌های اخیر خبرهایی از خرید و فروش نوزادان در ایران به دلیل فقر و اعتیاد منتشر شده بود که مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی نیز آن‌ها را تأیید کرده بودند.

بیشتر بخوانید: