حل مشکلات کودک‌آزاري نياز به نگاه جدي به مساله در سطح کلان دارد

12 خرداد 1398

خبرگزاري آريا- مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران ، در حوزه کودک نياز به فعاليت بين بخشي داريم؛ بايد توانمندي ها و برنامه ها و ظرفيتهاي سمن ها با ظرفيت ها و برنامه هاي دستگاههاي اجرايي ترکيب شود، يعني ارتباط محکمي بين بخش خصوصي و دولتي ايجاد شود. به گزارش خبرنگارآريادفترمازندران درساري، سميه قاسمي طوسي در جلسه کميته تخصصي حقوق کودک استان، اظهار داشت: در حوزه کودک آسيب هاي زيادي داريم و نمي توانيم همه آنها را حل کنيم اما بايد به بحث پيشگيري ورود جدي و اساسي

داشته باشيم تا مشکلات موجود را کاهش دهيم. وي افزود: ورود، شناخت و حل مسائل مربوط به کودک نياز به فعاليتهاي بين بخشي دارد، آموزش و پرورش استان تنها در بخش آموزش ابتدايي بيش از 260 هزار دانش آموز دارد، حدود هزار مهد کودک و موسسات مربوط به آموزش کودکان با عناوين مختلف در استان زير پوشش بهزيستي و ساير نهادها هستند.

مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران با اشاره به وجود تشکل‌هاي مردم نهاد فعال در حوزه کودک، گفت: بايد توانمنديها و برنامه ها و ظرفيتهاي سمنها با ظرفيتها و برنامه هاي دستگاههاي اجرايي ترکيب شود، يعني ارتباط محکمي بين بخش خصوصي و دولتي ايجاد شود.

وي افزود: اگر از حالت جزيره اي خارج شويم و مجموعه متحدي را ايجاد و روي موضوع واحدي تمرکز کنيم و نتيجه درستي بگيريم مي توانيم در بخش پيشگيري و در ادامه در حل بسياري از مسائل موفق عمل کنيم.

قاسمي طوسي بيان کرد: نياز داريم که حقوق مربوط به کودکان از طريق رسانه ملي اطلاع رساني شود، هدف اين است که هم کودکان (افراد زير 18 سال) و هم خانواده ها نسبت به حقوق کودک اطلاع داشته باشند و اين حقوق مطالبه شود.

وي افزود: در راستاي پيشگيري از جرم، خانواده ها بايد مراجع درست و داراي اهليت در حوزه حقوق کودک را بشناسند و در مواقع لزوم به آنها مراجعه کنند.

مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران با بيان اينکه حل مشکلات کودک‌آزاري نياز به نگاه جدي به مساله در سطح کلان دارد، اظهار داشت: فعاليتهاي خوبي از سوي برخي از مهدکودکها انجام شده است، در يکي از آنها گروه مادران، پدر خوب، گروههاي کودک، نوجوان و جوان را داريم که برنامه هاي مناسبي دارند و با 850 مهد کودک استان در ارتباط هستند.

قاسمي طوسي ادامه داد: ما نياز به فعاليت چنين سازمانهاي مردم نهاد فعال در استان داريم. اين سمنها ارتباط خوبي با عموم مردم دارند، استانداري مازندران نيز از اين مجموعه هاي مردم نهاد که دغدغه حقوق کودکان را دارند در کنار ساير سازمانهاي مردم نهاد، حمايت مي کند.

وي گفت: کودکان ما بايد خودمراقبتي را بياموزند، قدرت “نه” گفتن و دفاع از خود را بياموزند، نبايد از کودکان به عنوان ابزار اقتصادي استفاده شود.

مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران بيان کرد: يکي از مشکلاتي که امروز آن را در جامعه مي‌بينيم، بحران هويت است، بايد در زمينه آموزش بيشتر کار کنيم، هر چند منابع مالي محدودي داريم اما برخي از کارها نياز به بودجه چنداني ندارد. کودکان و نوجوانان ما بايد تعهد و تعصب و تعلق به کشور خود داشته باشند و نبايد شاهد گسست فرزندان خودمان از کانون خانواده و جامعه باشيم.