سوختگی در ایران ۸ برابر میانگین جهانی/مهم‌ترین علت سوختن کودکان چیست؟

۲۴ آذر ۱۳۹۸

مهر نوشت: رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته، گفت: سوختگی در ایران ۸ برابر میانگین جهانی است. محمد جواد فاطمی، روز یکشنبه در نشست خبری با موضوع روز ملی پیشگیری از سوختگی که در بیمارستان حضرت فاطمه(س)، برگزار شد، افزود: بیش از دو برابر مرگ و میر جهانی، فوتی ناشی از سوختگی در ایران داریم.

وی با اشاره به آسیب های سوختگی، گفت: مشکل سوختگی با پیشگیری حل می شود و اجازه ندهیم کسی بسوزد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: یک بخاری غیر استاندارد می تواند حادثه شین آباد را تکرار کند و یک اتصال برق، منجر به تکرار حادثه پلاسکو می‌شود.

فاطمی با عنوان این مطلب که سوختگی یک بیماری هزینه بر است، ادامه داد: هر درصد سوختگی پنج میلیون تومان هزینه دارد.

وی افزود: درمان سوختگی به پانسمان های خاص وابسته است که اغلب وارداتی است و همین مسئله باعث شده به شدت وابسته به پانسمان های سوختگی باشیم و هزینه ها را بالا می برد.

رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته، گفت: وقتی نتوانیم به هر دلیلی از پانسمان های خاص استفاده کنیم، روند درمان بیماران سوخته دچار مشکل شده و آمار مرگ و میر را بالا می برد.

وی افزود: پیشگیری دو مدل فعال و غیر فعال دارد. روش های فعال خیلی موثر نیستند، روش هایی موثر هستند که نقش انسان را کم کنند.

فاطمی ادامه داد: توصیه ها به دیگران خیلی کارآیی ندارد و باید پیشگیری بدون دخالت انسان اتفاق بیافتد.

وی افزود: سوختگی برای جامعه فقرا است که از امکانات و تجهیزات غیر استاندارد در منزل و زندگی خود استفاده می کنند.

فاطمی گفت: مهم ترین علت سوختگی کودکان، کم توجهی والدین به رعایت نکات ایمنی است. بنابراین، باید آموزش و پیشگیری را با هم در نظر گرفت.

وی افزود: استاندارد سازی برای ایمنی افراد، نکته مهمی است که اگر به آن توجه نشود، آمارهای سوختگی همچنان تکرار خواهد شد.