فردیت، معضلی که دانش آموزان ایرانی می آموزند!

  ۲۵ آذر ۱۳۹۸

ایسنا/مرکزی رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با بیان اینکه به همه ما از همان ابتدای تحصیل و در دوران ابتدایی فردیت را آموخته اند، گفت: فرهنگ مشارکت و تیم سازی موضوع مهمی است که متاسفانه در کشور ما مهجور مانده است و به آن توجهی نمی شود.

محمد رفیعی صبح امروز دوشنبه در آئین معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اراک، با بیان اینکه پارک های علم و فناوری به عنوان مناطق آزاد تجاری، شرایط و معافیت های بسیار خوبی را در اختیار دانشجویانی که خواهان ورود به این پارک ها هستند قرار می دهند، اظهار کرد: بکارگیری دانش به خرد فرد برمی گردد و زمینه اولیه شکل گیری خرد نیز مشارکت و تیم سازی و کار گروهی است، که متاسفانه این مهم در سیاست های کلان کشور بسیار مهجور واقع شده است و آنطور که باید به آن توجهی نمی شود.

وی افزود: متاسفانه به همه ما از همان ابتدای تحصیل و در دوران ابتدایی فردیت را آموخته اند و به هیچ عنوان دانش آموزان ایرانی با کار گروهی و تیم سازی آشنا نشده اند. علیرغم این مشکلاتی که در نظام آموزشی کشور وجود دارد، کسب رتبه ۱۵ کشور در تولید علم و دانش به نظر من یک رتبه رویایی به حساب می آید و موفقیتی است که با همت دانشجویان و اساتید کشور بدست آمده است.

وی کسب و کار نوین را یکی از مفاهیم اصلی دانش و نوآوری دانست و تاکید کرد: متاسفانه ایران در این زمینه در میان سایر کشورهای جهان اصلا رتبه خوبی ندارد و این رتبه نشان می دهد که این مهم در کشور ما مغفول مانده است. حرکت از دانش به سمت فرهنگ بسیار سخت و دشوار است و پروسه عملیاتی کردن تحقیقات دانشگاهی از این طریق بسیار زمانبر است.

رفیعی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان مسیر قبل از شروع فعالیت های اساسی در حوزه دانش، فرهنگ و شیوه آن را به محصلان خود آموخته اند، بیان کرد: متاسفانه در کشور ما قبل از شروع یک کار تیمی و تحقیقاتی، اصول اولیه آن به دانش آموز و دانشجو یاد داده نمی شود و همین اقدام موجب می شود که طرح های پژوهشی کشور برای به ثمر نشستن نیازمند زمان زیادی باشند.

به گزارش ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این مراسم بر لزوم کاربردی شدن تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه آلودگی های زیست محیطی امروزه به یکی از دغدغه های اصلی مردم تبدیل شده اند، انتظار داریم پژوهش های دانشگاهی محوری و کاربردی باشند. در حال حاضر تعداد زیادی پژوهش انجام شده در حوزه های مختلف در اداره کل محیط زیست استان موجود است، اما به دلیل اینکه هیچ کدام از آنها کارایی لازم را ندارند، قابل استفاده نیستند.

وی تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از پژوهش هایی که در سطح کشور انجام می شوند، بایگانی می شوند و هیچکدام از آنها برای رفع یکی از معضلات جامعه به مراجع ذیربط ارجاع داده نمی شوند. علیرغم همه پژوهش هایی که تاکنون در استان مرکزی انجام شده است، تاکنون نتوانسته ایم هیچ راهبرد و راهکاری برای حل معضل آلودگی هوا پیدا کنیم و امیدواریم بدنبال عقد تفاهم نامه با علوم پزشکی اراک و بهره مندی از نتایج مثبت آن بتوانیم گام مثبتی در جهت کاهش آلودگی هوای استان مرکزی و علی الخصوص شهرستان اراک انجام دهیم.

رضا میرزایی بیان کرد: آلودگی های زیست محیطی مبنای بسیاری از بیماری های کنونی هستند و اگر بتوانیم جلوی این آلودگی ها را بگیریم یقینا بار زیادی از روی دوش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برداشته می شود.