۲۸ دی ۱۳۹۸
رئیس کمیته تخصصی محیط زیست مجمع کلانشهرهای کشور با بیان اینکه ارائه اطلاعات محیط زیستی به دانش آموزان تئوری و پراکنده است، گفت: مهارت زیستن را به فرزندانمان نیاموختهایم که اکنون میبینیم گردش مالی پسماند و بودجه آموزش و پرورش شهر تهران با همدیگر برابر است.
به گزارش ایسنا، شینا انصاری که در برنامه تلویزیونی پرسشگر سخن میگفت، با اشاره به اهمیت نحوه تعامل دانش آموزان با محیط زیست و مواردی که به آنها می آموزیم، گفت: مصرف آب، انرژی، مدیریت پسماند، هدررفت و دورریز غذا، آلودگی هوا و پسماندهای پلاستیکی از جمله شاخص های مهم ما هستند.
وی با بیان اینکه مصرف آب ایران مطابق آمارهای رسمی دوبرابر میانگین جهانی و به عبارتی سرانه مصرف آب ما ۷۰ تا ۸۰ لیتر بیش از دنیا است، گفت: مصرف انرژی ایرانیان ۲.۵ برابر دنیاست و نهمین کشور دنیا از این حیث هستیم. در تولید پسماند نیز سرانه مصرف ما به طور متوسط ۷۵۰ گرم در روز برای هر ایرانی است. در حالی که میانگین کشورهای توسعه یافته ۳۵۰ گرم در روز است. دورریز غذا نیز طبق اعلام فائو سالانه ۳۵ میلیون تن در ایران است که معادل ۲.۷درصد از کل مواد غذایی است که در جهان هدر میرود.
انصاری ادامه داد: درباره آلودگی هوا نیز باید گفت که ۲.۴ درصد از تولید ناخالص ملی کشور ما به علت آلودگی از دست میرود. درباره پسماندهای پلاستیکی نیز باید گفت که روزانه هرشهروند تهرانی سه تا پنج کیسه وارد محیط زیست میکند. کشور ما جزو ۵ کشور اول تولیدکننده پسماندهای پلاستیکی است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی باید الگو محور بوده و از سنین پایین شروع شود، گفت: ارائه اطلاعات محیط زیستی به دانش آموزان، دم دستی، تئوری و پراکنده است و تنها در کلاس یازدهم یک درس انسان و محیط زیست دارند. باید آموزشهای زیست محیطی از سنین پایین شروع و برنامه منسجمی در داخل آموزش و پرورش پیش بینی شود.
رئیس کمیته تخصصی محیطزیست مجمع کلانشهرهای کشور با اشاره به اینکه به عنوان مثال در کشور ژاپن از ابتدا به صورت عملیاتی آموزش زیست محیطی به دانش آموزان ارائه میدهند، اظهار کرد: مهارت زیستن را به فرزندانمان نیاموختهایم که اکنون میبینیم گردش مالی پسماند و بودجه آموزش و پرورش شهر تهران با همدیگر برابر است.
انصاری با اشاره به اینکه آموزش مهارتها باید اولویت آموزش و پرورش باشد، گفت: بحث این است که مباحث تئوری را چگونه به مهارت تبدیل کنیم؟ این آموزش ها باید به صورت عملی از سنین پایین شروع شود.
وی در پاسخ به اینکه سهم دستگاههای دیگر برای کمک عملیاتی به آموزش و پرورش چیست؟ گفت: محدودیت اعتبارات قطعا وجود دارد. اما بحث اولویت ها مطرح است. از چه سنینی به این موضوعات پرداخته شده است؟ از طرح شهردار مدرسه حمایت میکنیم و در ۴۴۰ مدرسه شهردارانی از بین دانش آموزان انتخاب شدند و دستیار کمیته زیست محیطی دارند. طرحی برای تفکیک زباله از مبداء و.. را درنظر داشتیم اما مادران اعتراض کرده بودند چرا فرزند ما باید در مدرسه غیردولتی زباله جمع کند؟. محور اصلی کار آموزش و پرورش است و این کار باید ازدوران کودکی انجام شود.
وی ادامه داد: یک علت مشکلات عدیده زیست محیطی در سطح شهر، افرادی هستند که مسائل زیست محیطی در وجودشان نهادینه نشده است.
آخرین دیدگاهها