جبران تعطیلی مدارس اصفهان با افزایش ۱۸ درصدی هزینه سرویس ها
۱۶ بهمن ۱۳۹۸
ایسنا/اصفهان آذر و دی ماه امسال روزهای اوج آلودگی هوای اصفهان بودند. یک ماه از روزهایی که بحران تجمع آلاینده ها در هوا، مدارس سومین کلان شهر بزرگ کشور را به تعطیلی کشاند می گذرد، تعطیلات هفت هشت روزه ای که گلایه های خانواده های دانش آموزان از عقب ماندگی و افت تحصیلی کودکان و نوجوانان را برانگیخت، اما این روزها که برای برگزاری کلاس های جبرانی تصمیم گیری می شود، سرویس های مدارس مصوبه ماده ۱۸ را ملاک تصمیم گیری می داند و بر اساس آن، هزینه جابجایی دانش آموزان در روزهای تعطیلی را ۱۸ درصد گران تر اعلام کرده اند.
از دهه پایانی پاییز تا ماه نخست زمستان، آلودگی هوا در اصفهان به شرایط هشدار رسید و نزدیک به ۸ روز، مدارس این کلان شهر و شهرهای اطراف آن را به تعطیلی کشاند.
تعطیلات پشت سر هم مدارس در روزهای آلوده، در ظرف کمتر از دو سه هفته با واکنش های انتقادآمیز بسیاری از والدین روبرو شد. آقای قاسم زاده که دو فرزند در مقاطع پیش دبستانی و دبستانی دارد، این تعطیلات را باعث عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان دانست و گفت: در روزهای تعطیل، بیشتر وقت بچه ها به بطالت و با کارهایی مثل تماشای تلویزیون و بازی کردن می گذرد، به سختی می توان آنها را تشویق به درس خواندن و انجام تکالیفشان کرد، بچه ها در مدرسه و مهدکودک آمادگی بیشتری برای یادگیری دارند چون در کنار هم سالانشان قرار می گیرند و فعالیت جسمی دارند.
خانم شاهین فرد که مادر یک دختر دبستانی است هم در این باره گفت: بچه هایی که به مهدکودک یا دبستان می روند عادت دارند در ساعت هایی از روز تحرک و بازی کنند. چند روز تعطیلی پشت سر هم باعث می شد دختر من در خانه بی قرار شود و اصرار کند به خانه اقوام یا پارک برویم. از این گذشته، خانواده ها برای آموزش فرزندانشان در طول سال تحصیلی هزینه سنگینی می پردازند و انتظار ندارند بچه ها به هر دلیلی از برنامه های آموزشی، عقب بمانند.
به گزارش ایسنا، در واکنش به این انتقادات، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان از برنامه ریزی برای حضور دانش آموزان در مدارس در روزهای پنج شنبه خبر داد و گفت: برای جبران تعطیلات آلودگی هوا مدارس در صورت نیاز میتوانند پنجشنبهها به دانشآموزان اعلام کنند که به مدرسه بیایند، البته حضور دانشآموزان در مدرسه برای جبران تعطیلات باید با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان، اطلاعرسانی به تمام والدین و همکاری مسئولان در مدارس صورت گیرد.
رحمتالله ممیز افزود: اگر با اضافه کردن پنجشنبهها به روزهای تحصیلی، مشکل عقب ماندگی درسی دانش آموزان حل نشد، مدارس میتوانند ۱۰ روز ابتدای خرداد ماه را نیز به زمان امتحانات دانشآموزان اضافه کنند.
قانون شهریه گران تر در روزهای تعطیل
اما مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان درباره همکاری سرویس های مدارس با طرح برگزاری کلاس های جبرانی به ایسنا، گفت: شرکت های سرویس مدرسه، همگی مصوبات کارگروه ماده ۱۸ را اجرا می کنند، این کارگروه متشکل از نمایندگان شهرداری، آموزش و پرورش و اولیاء و مربیان است و اعضای کارگروه ماده ۱۸ دو سال قبل تصویب کردند که درصورتی که خانواده ها یا مدارس بخواهند در روزهای تعطیلی مدارس یعنی پنج شنبه، از سرویس مدرسه استفاده کنند سرویس ها مجازند نرخ کرایه را ۱۸ درصد اضافه تر از روزهای عادی دریافت کنند.
هادی منوچهری با بیان اینکه این موضوع به تصویب شورای شهر رسیده و جنبه قانونی دارد، ادامه داد: بر اساس همین مصوبه، هزینه جابجایی دانش آموزان در صورت برگزاری کلاس های جبران آلودگی هوا خانواده ها باید ۱۸ درصد بیشتر از روزهای عادی پرداخت کنند.
وی درباره مخالفت آموزش و پرورش و برخی از والدین با دریافت هزینه اضافی از خانواده ها، گفت: به نظر می رسد که از نظر قانونی حق با راننده است، چون قانون صراحت دارد و در آن اشاره نشده گه اگر به خاطر آلودگی هوا مدارس تعطیل شد، سرویس های مدارس باید این روزها را جبران کنند. مثل این است که کارگران به دلیل آلودگی سرکار حاضر نشوند و مدیر بخواهد آنها را الزام کند که جمعه سرکار حاضر شود.
سرویس های مدرسه الزام ندارند پنج شنبه سر کار بیایند
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان بازنگری درباره این قانون را در دستور کار کارگروه ماده ۱۸ دانست و افزود: تاکنون چنین شرایطی نداشته ایم، گرچه اکنون که اتفاق افتاده است. این موضوع در دستور کار کارگروه ماده ۱۸ قرار دارد، اما بحث این است که چون سرویس های مدارس الزام ندارند و جزو قراردادشان نیست که پنج شنبه ها سر کار بیایند، اعلام کرده اند که اگر درصد اضافه را دریافت نکنند، سرویس پنج شنبه ها را قبول نمی کنند. ما هم نمی توانیم آنها را وادار کنیم که روز تعطیل سرکار حاضر شوند.
وی قرارداد سرویس های مدارس را جابجایی دانش آموزان در روزهای شنبه تا چهارشنبه بیان کرد و توضیح داد: مثل دیگر کارگران یا کارمندان، سرویس های مدارس هم اگر بنا به مناسبت یا شرایطی مانند آلودگی هوا، تعطیل شدند، حقوق خود را دریافت می کنند و نمی توان کلاس های جبرانی را به پای این روزها گذاشت.
منوچهری تعطیلی پشت سرهم مدارس در ماه نخست زمستان را یک اتفاق نادر دانست و گفت: اعضای کارگروه ماده ۱۸ یعنی نمایندگان آموزش و پرورش، شهرداری و انجمن اولیاء و مربیان باید تشکیل جلسه داده و در این باره تصمیم گیری کنند که آیا تصمیم قبلی شان قابل بازنگری هست یا خیر؟
وی ادامه داد: این احتمال قوی هم وجود دارد که رانندگان با اجبار مشارکت در برگزاری کلاس های جبرانی ۵ شنبه همکاری نکنند، به این دلیل که الزامی در این زمینه ندارند و از اولیاء بخواهند که دانش آموز را با تاکسی محله یا تاکسی های اینترنتی به مدرسه ببرند.
قانونی که نیاز به بازنگری دارد
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان با اشاره به پیچیدگیهای این موضوع برای جلب رضایت خانوادهها و رانندگان سرویس، گفت: اگر مشارکت در برگزاری کلاسهای جبرانی برای رانندگان صرفه نداشته باشد، حاضر به همکاری نخواهند شد، اما به نظر می رسد ظرف دو هفته آینده در این باره تصمیم گیری شود.
این در حالی است که شیرین طغیانی، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان، دریافت هزینه مازاد برای سرویس مدارس در روزهای پنجشنبه را مصداق رعایت نشدن حقوق شهروندان دانست و در جلسه علنی شورای شهر گفت: هزینه ایاب و ذهاب بر اساس تصمیم دو سال پیش کارگروه ماده ۱۸ تعیین شده و قرار است ۱۸ درصد مازاد از هزینه سرویسهای مدارس از خانوادهها گرفته شود. در حالی که این مصوبه مربوط به شرایط عادی بوده و مختص مدارسی است که روزهای پنجشنبه نیز نیاز به سرویس ایاب و ذهاب دارند، اما در شرایطی که سرویسهای مدارس به دلیل آلودگی هوا چند روز از سال هیچ سرویسی به خانوادهها ندادهاند، اضافه شدن این مبلغ به هزینه سرویس مدارس ظلم به خانوادهها است.
آخرین دیدگاهها