آسیب سیل به 756 مدرسه/ توقف پروژه‌های ساخت مدارس به دلیل کرونا

۱۹ فروردین ۱۳۹۹

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به تشریح وضعیت مدارس مناطق سیل‌زده و بازسازی و تعمیر آنها پرداخت.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در نشست مجازی در جمع خبرنگاران به تشریح وضعیت مدارس مناطق سیل‌زده در سال گذشته و امسال پرداخت و اظهار کرد: سال گذشته در همین زمان‌ها بود که بحث سیل در 3 استان گلستان، خوزستان و لرستان پیش آمد و ما یکی از دستگاه‌هایی بودیم که در این ماجرا، مدارس آسیب دید و ناچار بودیم برای برپایی هرچه سریع‌تر کلاس‌های درس در روزهای باقیمانده از سال تحصیلی جاری برنامه‌ریزی کنیم و همچنین باید برای تخریب، بازسازی و انجام تعمیرات اساسی و جزئی برای آماده کردن مدارس برای مهر سال 98 هم برنامه‌ریزی می‌کردیم.

رخشانی‌مهر اضافه کرد: همان زمان بلافاصله فعال شدیم و برای مدارسی که دارای آسیب جدی بود را به سرعت کارهای تعمیرات را انجام دادیم و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و تجهیزات آسیب دیده را تعمیر کردیم.

وی گفت: برخی مدارس درگیر تعمیرات اساسی و در معرض آسیب ناشی از تخریب دیوارهای محوطه، کلاس‌ها و انباشته شدن گل و لای فراوان بودند که خوشبختانه با همکاری تیم‌های جهادی که در نوسازی مدارس استان‌ها شکل گرفت و گروه‌های جهادی دیگر توانستیم مشکلات را برطرف کنیم.

* تعهد 210 میلیارد تومانی خیرین برای مرمت مدارس سیل‌زده

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: کانکس برای این 3 استان تأمین و ارسال شد و همچنین تجهیزات شامل تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی مانند میز و نیمکت و دستگاه کپی تأمین شد.

وی به گردهمایی خیرین در نهم اردیبهشت سال 98 برای کمک به مدارس 3 استان سیل‌زده اشاره کرد و گفت: در آن شب خیرین 210 میلیارد تومان برای بازسازی مدارس کمک کردند و خوشبختانه با گزارشی که دیروز از استان‌ها گرفتم مشخص شد که تمام این مبلغ تخصیص پیدا کرده است و در پروژه‌ها هزینه شده یا در حال هزینه است.

* آسیب سیل به 372 مدرسه لرستان در سال 98

رخشانی‌مهر افزود: در استان لرستان در مجموع به 372 مدرسه با 2025 کلاس درس خسارت وارد شد که تا مهر سال 98، تعمیرات اساسی و جزئی تمام مدارس به اتمام رسید و 11 مدرسه که باید تخریب و مجدد ساخته می‌شد نیز تخریب و بازسازی شد و در مهر سال گذشته به بهره‌برداری رسید؛ همچنین 14 مدرسه با 73 کلاس درس تا پایان سال 98 به بهره‌برداری رسید.

وی تصریح کرد: برای انجام همه این اقدامات یعنی تعمیرات جزئی و اساسی و ساخت مدارس در مجموع 47 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، 2 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، 97.5 میلیارد تومان از محل اعتبارات خیرین و حدود 2.5 میلیارد تومان از سایر منابع هزینه شد؛ البته در مهر سال جاری باز هم پروژه های دیگری نیز افتتاح می‌کنیم.

* آسیب سیل به 326 مدرسه گلستان در سال 98

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به اقدامات انجام شده در استان گلستان پرداخت و گفت: در این استان 326 مدرسه با 2153 کلاس درس آسیب دیدند؛ تعمیرات جزئی و اساسی همه این مدارس تا مهر سال 98 به اتمام رسید و تا پایان سال 98 هم 5 مدرسه که تخریبی بودند، تخریب و بازسازی شده و به بهره‌برداری رسیدند و مابقی مدارس تخریبی را تا مهر 99 و بخشی را هم تا پایان سال 99 تحویل می‌دهیم.

وی ادامه داد: برای تعمیرات و تخریب و بازسازی مدارس استان گلستان هم 25 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، بیش از 2 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و 32 میلیارد تومان توسط خیرین تأمین اعتبار شد.

* آسیب سیل به 114 مدرسه خوزستان در سال 98

رخشانی مهر اظهار کرد: در استان خوزستان هم 114 مدرسه و 458 کلاس درس آسیب دید که مشکل مدارس نیازمند تعمیرات جزئی و اساسی در مهر 98 برطرف شد؛ برای آنها 17.5 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، 2.5 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، حدود 86 میلیارد تومان توسط خیرین و 50 میلیارد تومان نیز توسط وزارت نفت برای تعمیر و تجهیز مدارس آسیب دیده این استان تخصیص یافت و بر این اساس مدارس خوزستان نسبت به 2 استان دیگر زودتر ساماندهی شد؛ همچنین در مهر سال 98، در هر 3 استان، وزیر آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی حضور پیدا کرد.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در مجموع حدود 150 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع دولتی، 210 میلیارد تومان از محل منابع خیری و همچنین از محل اعتبارات نوسازی و استانی هم هزینه کردیم که اعلام کردم.

* آسیب سیل امسال به مدارس هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان

وی ادامه داد: اما در سال‌جاری و سیل امسال، در استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان، کارگروهی را در سازمان نوسازی مدارس برای رصد مدارس مناطق سیل‌زده تشکیل دادیم و 45 میلیارد تومان برای مدارس مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان تأمین اعتبار کرده و تخصیص دادیم و خیرین هم حضور جدی به خصوص در استان سیستان و بلوچستان داشتند.

رخشانی مهر افزود: نیازهای اولیه را برای برگزاری مجدد کلاس‌های درس در این 3 استان جدید تأمین کردیم، کانکس و تجهیزات کلاسی و اداری ارسال شد و خیرین برای مشارکت دعوت شدند؛ خیرین در استان سیستان و بلوچستان تا به حال حدود 135 میلیارد تومان اعتبار و در استان هرمزگان حدود 22 میلیارد تومان برای ساماندهی وضعیت مدارس سیل زده متعهد شدند.

* آسیب سیل امسال به 756 مدرسه

وی گفت: 95 مدرسه در سیستان و بلوچستان نیازمند تخریب و بازسازی بوده و همچنین 346 مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی هستند؛ در هرمزگان 31 مدرسه تخریبی و 95 نیازمند تعمیرات اساسی و در کرمان نیز 15 مدرسه تخریبی و 174 مدرسه نیازمند انجام تعمیرات اساسی هستند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: از طریق کارگروه‌هایی که تشکیل دادیم، در حال رصد هستیم تا اول مهر امسال با حضور وزیر آموزش و پرورش در هر 3 استان، پروژه‌هایی را افتتاح کنیم.

وی تصریح کرد: از محل منابع خودمان 45 میلیارد تومان به این 3 استان دادیم و همچنین اعتبار ویژه از محل تعمیرات موتورخانه‌ها و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی لحاظ کردیم و  با کمک خیرین، ان‌شاءالله در مهر پیش رو مسأله‌ای در این 3 استان نداریم؛ البته عمده نگرانی ما شرایط خاص کشور به دلیل کروناست که از اسفند پروژه‌ها تعطیل شدند و اجازه فعالیت به پیمانکاران داده نشده است که ان‌شاءالله هرچه زودتر از این شرایط خارج شویم.

رخشانی مهر تصریح کرد: برای تأمین اعتبار مشکل نداریم ضمن اینکه از محل منابع وزارت کشور هم رقمی برای جبران خسارت سیل به مدارس در این 3 استان لحاظ شده است و استان‌ها در حال مبادله موافقت نامه هستند.