کودکان و مادران زندانی؛ آنها که فراموش شدند -قسمت اول

۲۶ فروردین ۱۳۹۹

فرزاد صیفی‌کاران

زندان‌های ایران، به اعتراف خود مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی، فاقد شرایط مطلوب و استانداردهای لازم برای نگهداری زندانیان هستند. این در حالی‌ است که ایران جزو ۱۰ کشوری‌ست که به نسبت جمعیت، بیشترین تعداد زندانی را دارند.

کودکان و مادران زندانی گروهی از شهروندان زندانی هستند که به دلیل عدم شفافیت و اطلاع‌رسانی صحیح درباره آنها و شرایط­‌ خاص‌شان، کمتر درباره آنان شنیده ایم. همین امر باعث شده توجه چندانی به وضعیت آنان نشود و محیط نامناسب زندان نقض هرچه بیشتر حقوق‌شان را به دنبال داشته باشد.

این گروه شامل مادرانی می­‌شوند که به دلیل ارتکاب جرم در زندان به سر می­‌برند و فرزندان آنها نیز به دلایل مختلفی همچون شیرخوارگی و نداشتن سرپرست در بیرون از زندان، به ناچار با مادران خود در زندان زندگی می­‌کنند. اکنون با شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران و ورود آن به زندان‌ها، شرایط کودکان و مادران زندانی بیش از هر زمان دیگری خطیر است.

زمانه درباره این موضوع در پادکستی، به همراه حامد فرمند، فعال حقوق کودکان و بنیان‌گذار موسسه کودکان زندانیان (کویپی)، موضوع کودکان و مادران زندانی را مورد بررسی قرار داده است.

همچنین بهاره منشی، فرزند عباس‌علی منشی، از جان‌باختگان اعدام‌های دهه ۶۰، از تجربه‌اش از زندان در کودکی به همراه برادر کوچک‌تر و مادرش می‌گوید.

■ بخش نخست پادکست «کودکان و مادران زندانی؛ آنها که فراموش شدند‎» را بشنوید: رادیو زمانه


در همین زمینه: