اصفهان؛ عدم استانداردسازی اماکن عمومی جان یک کودک و حافظه یک نوجوان را گرفت

۰۱ شهریور ۱۳۹۹

خبرگزاری هرانا – در مردادماه سال جاری یک کودک و سه نوجوان در دو حادثه جداگانه به دلیل عدم استاندارد سازی در منطقه تفریحی سی و سه پل اصفهان دچار برق گرفتگی شدند. یکی از آنها که کودکی ۱۲ ساله بود، در تاریخ ۱۳ مردادماه جان خود را از دست داد. همچنین در پی حادثه دوم یکی از سه نوجوان پس از وقوع حادثه سه روز به کما رفت و هم اکنون دچار اختلالات حافظه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، ۱۳ مرداد یک پسربچه ۱۲ ساله به نام پرهام هنگام آب بازی زیر سی و سه پل، بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد و رسیدگی به ماجرا در دستور کار بازپرس ویژه قتل قرار گرفت.

در این گزارش آمده است، قلمکاریان، پدر پرهام که شب حادثه همراه او و بقیه اعضای خانواده برای تفریح به نزدیکی سی و سه پل رفته بودند در مورد شب حادثه، گفت: «آن شب برای تفریح کنار سی و سه پل رفته بودیم. ساعت نزدیک یازده و نیم بود که گفتند یک پسر دوازده ساله در دهانه یکی از پل ها دچار برق گرفتگی شده و دنبال خانواده‌اش می‌گشتند. به سمت او دویدم و دیدم که پسر خودم بود. مردم خیلی سریع اورژانس را خبر کردند و امدادگران عملیات احیا را آغاز کردند اما فایده‌ای نداشت و پسرم جانش را از دست داد.»

قلمکاریان در ادامه افزود: «بعد از حادثه در اخبار گفته شده بود که پسرم بعد از برق گرفتگی به داخل زاینده رود پرتاب شده و بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اما این خبر کذب بود. آب زیر پل تا مچ پا هم نمی رسید و پسر من قهرمان واترپلو بود و امکان غرق شدگی او صفر بود. شاید شهرداری برای اینکه از مسئولیت برق گرفتگی پسرم شانه خالی کند ترجیح می‌داد علت فوت غرق شدگی عنوان شود اما ما از شهرداری و سازمان میراث فرهنگی شکایت کردیم.»

پدر پرهام در آخر گفت: «نورافکن‌هایی زیر سی و سه پل قرار دارد که پایه های آن در آب کار گذاشته شده و لابد ایمنی کامل ندارد که ما حدس می‌زنیم علت برق گرفتگی اتصالی کابل های متصل به آن بوده باشد.»

دو روز بعد سه جوان دیگر را برق گرفت
بر اساس این گزارش، در حالی که هنوز بیش از ۴۸ ساعت از مرگ این نوجوان نگذشته بود، در تاریخ ۱۵ مردادماه اتفاقی مشابه رقم خورد و این بار سه جوان اصفهانی حدودا هجده ساله که آنها هم برای تفریح به سی و سه پل رفته بودند دچار برق گرفتگی شدند.

یکی از این سه نفر به نام بهنام دادور حال وخیمی پیدا کرد و ۳۶ ساعت در حالت کما بود و در نهایت از مرگ نجات پیدا کرد.

عموی بهنام در مورد حادثه‌ای که رخ داده بود، گفت: «آن شب بهنام و سه نفر دیگر از دوستانش برای تفریح زیر سی و سه پل رفته بودند. بهنام می‌خواست آبی به دست و صورت خود بزند و به یکی از دهانه‌های پل رفته بود. ناگهان دوستش که با او کمی فاصله داشت می‌بیند که بهنام دارد می‌لرزد و متوجه می‌شود برق او را گرفته است. دوست بهنام می‌خواست به او کمک کند که خود او هم دچار برق گرفتگی شد و همراه سوم آنها هم برای کمک به دو دوست خود، به سمت آنها دوید که او را هم برق گرفت. حال یکی از دوستان بهنام بعد از حضور اورژانس کمی بهتر شد و بهنام و دوست دیگرش به بیمارستان منتقل شدند. بهنام به حالت کما رفته بود و ۳۶ ساعت در کما بود اما دوستش فردای آن روز مرخص شد.»

بهنام که تا یک قدمی مرگ پیش رفته بود از حالت کما نجات پیدا کرد: «حالا حافظه بهنام اختلال پیدا کرده است. ما برای این اتفاقی که رخ داده از شهرداری و میراث فرهنگی شکایت کرده‌ایم.»

در حالی که برخی منابع آگاه می‌گویند بعد از رخداد اولین حادثه، دادستان دستور رسیدگی به موضوع و برقراری امنیت را داده اما کسی توجهی نکرده است.

امینی،عضو شورای شهر اصفهان اقدامات انجام شده برای رسیدگی به این موضوع را اینطور مطرح کرد: «روز ۲۵ مرداد به شهردار اصفهان تذکر کتبی و رسمی دادم که طبق ماده ۸۴ قانون شهرداری شهردار موظف است طی ده روز جواب دهند.»

امینی افزود: «معاون دادستان دستور داده بود آن منطقه قرق شود اما دستگاه‌ها مسئولیت قبول نکردند و قرق نکردند. چون اگر عمل می‌کردند در واقع مسئولیت حادثه را پذیرفته بود. بعد از اتفاق دوم با طناب و سیم آن منطقه قرق شد اما به نظرم اینطور کفایت نمی‌کند. حفظ و نگهداری اماکن عمومی به عهده شهرداری است و ظاهرا شهرداری مسئول این رخداد است اما سازمان میراث فرهنگی نقشی ندارد چون این منطقه جزء ابنیه و معابر عمومی است.»

گلابی، مدیر عامل سازمان آتش نشانی اصفهان در مورد علت حادثه گفت: “علت وقوع حادثه هنوز مشخص نیست و دست بررسی است. اما برای ایجاد ایمنی باید بگوییم که قبل از این هم تابلوهای هشدار دهنده شنا ممنوع، و موانع برای جلوگیری از ورود مردم هم بوده است که عبور از آن راحت نیست. هم وطنان از موانع عبور می‍کنند. در واقع قبل از این حادثه هم موانعی وجود داشت اما بعد از وقوع حادثه دوم موانعی مثل داربست و نوار زرد برای قرق منطقه و جلوگیری از ورود افراد ایجاد شده است.»