کودکان سرطانی به کرونای شدید مبتلا نمی‌شوند

۲۶ آذر ۱۳۹۹

ایسنا/خراسان رضوی در اوایل سال ۲۰۲۰، بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ به‌سرعت گسترش یافت و نگرانی‌های اولیه در مورد شدت عفونت در بزرگسالان مبتلابه سرطان وجود داشت. درحالی‌که تصور می‌شد کودکان کمتر تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرند اما اطلاعات اندکی درباره اثرات این بیماری در کودکان سرطانی ارائه‌شده بود.

به نقل از مدیکال‌نیوز، نتایج حاصل از اولین مطالعه ملی در مورد کودکان مبتلابه سرطان که نتیجه آزمایش بیماری کووید- ۱۹ آنان مثبت بود، در مقایسه با کودکان سالم مبتلابه بیماری کووید-۱۹ نشان داد که کودکان سرطانی در معرض افزایش خطر عفونت حاد بیماری کووید- ۱۹ نیستند.

این تحقیق به رهبری دانشگاه بیرمنگام انگلستان، شدت عفونت کووید- ۱۹ را در کودکان سرطانی مورد تجزیه‌وتحلیل قرارداد.

در ماه آوریل، پروژه نظارت بر ویروس کرونا کودکان سرطانی در انگلیس به دنبال یک پروژه مشابه در بیماران سرطانی بزرگسال با همکاری دانشگاه بیرمنگام انجام شد.

هدف آن جمع‌آوری داده‌ها در مورد کودکان مبتلابه سرطان در انگلستان در کوتاهترین زمان بود که هنگام پذیرش در بیمارستان آزمایش کووید- ۱۹ آنان مثبت اعلام شده بود تا بتوان شدت بیماری آنان را در سطح ملی گردآوری کرد.

این پروژه با همکاری گروه سرطان و سرطان خون کودکان (CCLG) ارائه‌شده است و به تمام مراکز مراقبت از کودکان سرطانی در انگلیس امکان شرکت در این تحقیق را می‌دهد.

سازمان‌های همکار که در نظارت بر این پروژه مشارکت داشتند شامل سلامت همگانی انگلستان، دانشگاه‌های منچستر، لیدز، یورک، ناتینگهام و بیمارستان‌های کودکان وابسته به آن‌ها بودند.

داده‌های جمع‌آوری‌شده بلافاصله برای اطلاع مشاوره در مورد محافظت در این گروه از بیماران با پزشکان و CCLG به اشتراک گذاشته شد. با توجه به داده‌های به‌دست‌آمده از این بررسی، CCLG اصلاح توصیه محافظتی برای حذف اکثر کودکان مبتلابه سرطان از گروهی که نیاز به محافظت دارند را اعلام کرد.

پروفسور پام کرنز، انکولوژیست کودکان و مدیر موسسه علوم سرطان و ژنوم دانشگاه بیرمنگام و محقق ارشد این بررسی اظهار کرد: «این پروژه از این نظر که به پزشکان امکان تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در کمترین زمان و ارائه شواهد برای اطمینان خانواده‌های کودکان و جوانان آسیب‌پذیر (مبتلابه سرطان) را می‌دهد، بسیار مهم است، زیرا این افراد در معرض افزایش خطر ابتلا به عفونت شدید بیماری کووید- ۱۹ نیستند.»

اشلی گمبل، مدیر اجرایی گروه سرطان کودکان و سرطان خون گفت: «ما خوشحالیم که توانستیم از این پروژه حیاتی که امکان درک بهتر تاثیر کووید- ۱۹ در کودکان و جوانان مبتلابه سرطان را می‌دهد، حمایت کنیم.»

گروه CCLG این امکان را داده تا راهنمایی‌های مبتنی بر شواهد را برای حمایت از والدین و خانواده‌های کودکان مبتلابه سرطان در ارزیابی خطرات آن‌ها و تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد زندگی خانوادگی در همه‌گیری- شامل حمایت از کودکان در صورت لزوم و محافظت کمتر در مواردی که با خطرات کمتری مواجه هستند، برای مثال بازگشت این کودکان به مدرسه می‌تواند اثر بازماندن از تحصیل آنان را به حداقل برساند – ارائه دهد.

یافته‌های این بررسی در نشریه انگلیسی Cancer ارائه‌شده است.

انتهای پیام