تماس طولانی مدت کودکان با گاز منوکسید کربن ممنون عوارض
۲۸ بهمن ۱۳۹۹
گاهی دیده می شود که در فصول سرما هموطنان از روش های غیر استاندارد جهت گرم کردن منزل استفاده می کنند، مثل روشن کردن اجاق گاز یا قرار دادن لوله بخاری در سطل آب که از روش های بسیار خطرناک به شمار می آیند، بنابراین اولین و مهم ترین روش پیشگیری از مسمومیت با گاز CO رعایت استانداردها و اصول ایمنی است.
به گزارش بهداشت نیوز، رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکس مشهد اظهار کرد: CO گازی است سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود میآید که رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آن را قاتل خاموش مینامند.
دکتر سید علی جعفری افزود: وقتی CO وارد سیستم تنفسی شود بلافاصله با گلبولهای قرمز بدن وارد واکنش شده و باعث اکسیژن رسانی کمتر به اعضای بدن می شود که اولین عوارض این مسئله در ابتدا سوزش چشمها و پس از ۱ الی ۲ ساعت بسته به غلظت گاز کربن منواکسید موجود در مکان، فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط میکند.
فوق تخصص بیماری های گوارش اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علائم مسمومیت با منواکسید کربن در کودکان تهوع، استفراغ و اسهال می باشد که با مقادیر پایین تری از منواکسید کربن بروز می نماید. تماس طولانی مدت با گاز منوکسید کربن به ویژه در کودکان، می تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اینکه کودکان جزو گروه آسیب پذیر و در معرض خطر بیشتری با منواکسید کربن هستند و علایم مسمومیت در آنها سریع و با شدت بیشتری ایجاد میشود ضروری است در صورت مشاهده هر گونه علائم مسمومیت با گاز سریعا کودک را به هوای آزاد منتقل کنید، یقه پیراهن، کمربند و لباس های تنگ کودک را باز کنید، در صورت امکان اکسیژن دهی شروع کنید و با اورژانس تماس بگیرید. به یاد داشته باشید که انتقال کودک به هوای آزاد از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه می باشد.
آخرین دیدگاهها