روز یکشنبه، 13 اردیبهشت، یک کودک 6 ساله از اهالی شیرگاه واقع در مازندران، بر اثر ابتلا به بیماری موسوم به تب عربستانی جان خود را از دست داد.
بنا بر اطلاع “کمپین صلح فعالان در تبعید”، فرماندار سوادکوه اعلام کرد: پزشکان برای جلوگیری از شیوع این بیماری در شهرستان اقدام به واکسیناسیون تمامی نزدیکان این کودک کرده اند.
تب عربستانی ناشی از ویروس جدیدی است که “مِرس” نامگذاری شده است و اولین بار در سپتامبر 2012 در عربستان سعودی ظهور کرد، و از آن هنگام به بعد بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت 94 نفر را مبتلا کرده و باعث مرگ 47 نفر آنها شده است.
این ویروس از خانواده ویروس کرونا و کشندهتر از ویروس سارس است و تاکنون در عربستان سعودی، دست کم جان 47 نفر را گرفته است اما روز 18 اردیبهشت خبرگزاری اهلبیت، “ابنا”، طی گزارشی، خطر این ویروس برای حجاج ایرانی را رد کرد و نوشت که این ویروس، مانعی برای سفر حج ایرانیان نخواهد بود.
پیشتر خبرگزاری “ابنا” به نقل از رنا صیدانی، سخنگوی دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت، خطر انتقال این ویروس و فراگیر بودن آن را رد کرد نوشت: زمانی می توان گفت این بیماری فراگیر که به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود اما ویروس این بیماری تا یک متری فرد مبتلا بیشتر کاربرد ندارد. در نتیجه سفر حج یا مبادلات تجاری با عربستان مشکلی ایجاد نمیکند.”
این گزارش در حالی منتشر شد که پایگاه خبری المختصر، از سیاست محدودیت ویزا توسط وزارت بهداشت عربستان برای کنترل بیماری خبر داده بود. وزارت بهداشت عربستان طی ابلاغیه ای به سفارت خانه ها و کنسولگری های این کشور در خاورمیانه، با اشاره به شیوع این ویروس جدید، خواهان عدم صدور ویزا برای افراد بالای 60 سال شده بود.
اما به فاصله چند روز از انتشار این خبر در رسانه های ایران، رییس سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران، تدابیر اتخاذ شده از سوی مقامات سعودی را تکذیب کرد.
سعید اوحدی عصر روز 12 اردیبهشت در گفتگو با ایرنا گفت: تا به امروز هیچ موردی از ابتلای زائران کشورهای اسلامی به ویروس جدید، در عمره مفرده مشاهده نشده است.
رییس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: این ویروس بیش تر در منطقه شرقی عربستان سعودی مانند شهرهای دمام و ریاض شایع است و در یک ماه اخیر نیز مواردی در شهر جده مشاهده شده است.
رییس سازمان حج و زیارت، در این گفتگو، تاکید کرد: در حال حاضر برای تمامی زائران ویزا صادر می شود و تاکنون نیز هیچ مورد مشکوکی از ابتلا به ویروس کرونا در بین زائران ایرانی در عمره مفرده مشاهده نشده است.
در حالیکه کارشناسان بهداشت در منطقه، نگران شیوع این ویروس به دیگر کشورهای خاورمیانه هستند، انتشار خبر فوت یک کودک در استان مازندران بر اثر ابتلا به این ویروس، نشان از برخورد ساده انگارانه مسئولان ایرانی، نسبت به جان زائران ایرانی دارد.
هنوز مشخص نیست که ابتلای این کودک به این ویروس از چه طریقی بوده و آیا اصولا وی اولین قربانی این ویروس در ایران بوده یا خیر؟
گفتنی است ویروس “مرس”، از خانواده ویروسی است که سبب شیوع بیماری سارس می شود و بیمار را به ویژه دچار مشکلات تنفسی، التهاب شدید ریه، تب و سرفه میکند.
یک بررسی جدید در خصوص این بیماری منشا احتمالی این بیماری را از خفاشها، اعلام کرده است. فعالان در تبعید 20 اردیبهشت
آخرین دیدگاهها