شرایط سخت در سیسخت را پُشت سر میگذاریم/ از تأمین نیازهای کودکان و بانوان تا ساخت خانههای آسیبدیده
۰۹ فروردین ۱۴۰۰
روزهای سخت و شبهای سرد در شهر زلزلهزده سیسخت با کمک خیران و گروههای جهادی ساخته میشود و توجه به نیازهای جسمی و روحی خانوادهها بهویژه کودکان و بانوان منطقه با همراهی تیمهای مددکاری، عمرانی، توانمندسازی و اشتغال مورد توجه خیریه شمس قرار گرفته است.
شرایط سخت در سیسخت را پُشت سر میگذاریم/ از تأمین نیازهای کودکان و بانوان تا ساخت خانههای آسیبدیده
خبرگزاری فارس از تهران: حادثه زلزله سیسخت در روزهای پایانی سال و روزهای گرهخورده با کرونا، خدا را شکر خسارت جانی نداشته اما همین که اولین شب اسفندماه در منطقه سردسیر یاسوج، زلزلهای بیاید و خانه بیش از ۱۵ هزار نفر را ویران کند ترسناک و غمانگیز است؛ تصور اینکه غیورمردان و شیرزنان خطه یاسوج و سیسخت بخاطر تخریب خانههایشان، شبهای سرد این منطقه را در چادر به روز کرده و روز را به شب برسانند، سخت است.
در روزها و شبهایی که مردمان سیسخت میگذرانند، اولین گروه جهادی و مردمی از راه میرسد و شمیم مهر سبحان مثل همیشه در صحنه حاضر میشود و بخش مهمی از نیازهای ضروری مانند پوشاک، وسایل گرمایشی، چادر، نایلون و کمکهای نقدی خیران را به همنوعان خود هدیه میکنند.
تیمهای مددکاری، عمرانی، هنری، کارگروه ازدواج و جهیزیه، توانمندسازی و اشتغال خیریه شمس از مسیر قم به سمت کاشان سپس به سمت اصفهان حرکت میکنند و با رسیدن به شهررضا در یک مسیر مستقیم به شهری در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج بهنام سیسخت میرسند؛ طبق آمار سال ۱۳۹۵، جمعیت این شهر حدود ۱۵ هزار نفر گزارش شده است.
خدمترسانی به بیش از ۳۰۰ خانواده آسیبدیده از زلزله
محمد نوریزاده مدیرعامل خیریه شمس در کنار اعضای خدمتکننده به زلزلهزدگان از همت و تلاش تیمهای جهادی میگوید که این تیمها علاوه بر شناسایی نقاط آسیبدیده و بررسی نیازهای مردم اقدام به تشکیل گروههای خاص با هدف رفع نیازهای لحظهای مردم کرده و ضمن ابراز حس همدردی با افراد آسیب دیده، با ایجاد روحیه و رفع مشکلات مردم، امید را برای ادامه زندگی و نوسازی ایجاد میکنند.
وی ارائه خدمات به بیش از ۳۰۰ خانواده را بخشی از اقدامات این تیمهای نوع دوست دانست و در ادامه گفت: در اولین روز حضور در منطقه زلزلهزده سیسخت، به بیش از ۳۰۰ خانواده البسه گرم، کلاه، دستکش و بستههای بهداشتی اهداء شد و تأمین تجهیزات گرمایشى برای بیش از ۱۰۰ خانوار بخشی از اولویتهای سفر گروه جهادی شمس است و به همین منظور با کمک خیران از تهران اقدام به تهیه لوازم گرمایشی و چادر کرده که در منطقه توزیع میشود.
مدیرعامل این خیریه برنامهریزی و تأمین اعتبار برای رهن خانه در یاسوج برای تعدادی از خانوادههایی که شرایط خاص دارند و توانمندسازی و اشتغال در شهر سیسخت و روستای مجاور را بخش دیگر از اقدامات آتی تیمهای جهادی شمس معرفی کرد.
نوری زاده از آغاز ساخت خانههای زلزلهزدگان خبر داد و افزود: با توجه به رایزنیهایی که با مسؤولان استان، بنیاد مسکن و گروههای جهادی شده است، ساخت ۸ خانه در دستور کار بوده که با تخصیص اعتبار حدود ۸۰ میلیون تومان توسط موسسه خیریه برای هر خانه این اقدام انجام شده و با شروع این کار، ساخت ۸ خانه دیگر نیز تا پیش از ماه مبارک رمضان با کمک گروههای جهادی آغاز خواهد شد و پیگیر تأمین تسهیلات حدود ۱۸۰ میلیون تومان برای هر واحد از سوی دولت و مصالح ساختمانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در آستانه سال نو پوشاک مورد نیاز به منطقه آسیبدیده از زلزله ارسال و اهداء شد، به برگزاری دوره آموزشی ویژه کودکان اشاره و ابراز کرد: دوره آموزشی تقویت هوش و حافظه برای حدود ۱۰۰ کودک کمبضاعت که استعدادیابی آنها در ردههای سنی تعریف شده انجام گرفته، توسط یکی از اساتید برتر کشوری برگزار شد.
کشف استعدادها و روحیه سازی کودکان زلزلهزده
رحمان کاظمی مسؤول کارگروه ساماندهی این خیریه باحضور در کنار کودکان زلزلهزده از کشف استعدادها و روحیهسازی کودکان خبر میدهد و میگوید: وقتی یک اتفاق غیرمترقبه یا یک حادثه طبیعی مخرب رخ میدهد تقریباً همه نگاهها بر کشتهها و مصدومان فیزیکی معطوف میشود، غافل از اینکه حتی در روزهای عادی هم کودکان آسیب پذیرتر از بزرگسالان هستند و در مواقع بحران ضروری است که به این گروه سنی بیش از بقیه پرداخته شود.
وی از اعزام کارگروهی با حضور فعالان عرصه کودک در کنار سایر کارگروهها در سفر سیسخت خبر میدهد و اینگونه میگوید که مسؤولیت روحیهسازی، ایجاد امید و شناسایی نیازهای روحی، جسمی، دارویی و پوشاک کودکان را این کارگروه برعهده دارد و در مدت حضور در این منطقه چندین جشن و برنامه جمعی با حضور کودکان با هدف تفریح اجرا میشود.
مسؤول کارگروه ساماندهی این خیریه با اشاره به توزیع دستکش، کلاه و هدایا برای کودکان و نوجوانان و برگزاری برنامههای شاد ابراز کرد: همین که کودکان میدیدند ما برای چند روز در شهر حضور داریم و کنار ما میتوانند بازی کنند و بخندند بخش مهمی از نگرانیهای خانوادههای آسیبدیده را رفع کرد.
تأمین نیازهای بانوان زلزلهزده سیسخت
فاطمه پورابراهیمی مسؤول نیازسنجی قشر بانوان در این خیریه با اشاره به اهمیت و حساس بودن نیازسنجی بانوان آسیبدیده تأکید کرد: در مواقع بحران مانند زلزله نیازهای معمول و عرف هر قشر بررسی و تأمین میشود و بانوان جزو گروههای خاصی هستند که همیشه نیازهای متفاوت و مختص خودشان را دارند و حضور یک گروه متشکل از بانوان برای همصحبتی در چنین مواقع بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه زنان بومی و سنتی در این مواقع برای بیان نیازهای روحی و جسمی تنها به یک زن اعتماد میکنند، عنوان کرد: کارگروه زنان با چنین هدف مهمی همیشه در کنار سایر کارگروههای خیریه شمس حضور دارد و با بررسی نیازهای بانوان سیسخت، زمان حضور در منطقه زلزله زده از تهران اقدام به خرید اقلام بهداشتی و البسه برای ٣٠٠ خانواده با تمرکز بانوان انجام داد و در زمان توزیع هم با بررسی نیازهای آنها تلاش کرد تا سایر نیازها را نیز تأمین کند و بخش مهمی از نیازها با خرید در منطقه حل و قرار شد بخش مهم دیگری از احتیاجات بانوان در اولین فرصت از تهران خریداری و ارسال شود.
احیای زندگی زلزلهزدگان
حقیقت این است که وقتی یک رویداد ناگهانی و مخرب اتفاق میافتد، بخش مهمی از برنامههای آینده مردم دستخوش تغییرات اجباری میشود؛ یک خانواده ممکن است اشتغالی که به تازگی راهاندازی کردهاند از دست بدهند و حتی ممکن است زوج جوانی جشن شروع زندگی مشترک خود را برگزار نکنند.
سیما علیپور مسئول کارگروه ازدواج و تأمین جهیزیه این خیریه در این خصوص گفت: در چنین مواقعی هرکس با هر تخصص و مهارتی که دارد باید در صحنه باشد و اینکه بخواهیم با ژستهای مدیریتی و پشت میزی مشکلات منطقه را حل کنیم نشدنی است؛ بنابراین در این شرایط سیسخت در وهله اول به مردم میگوئیم که در کنارتان هستیم و برخلاف برخی ساده انگاریها که چون فکر میکنند این زلزله کشته نداشته پس از درجه اهمیت کمتری برخوردار است به همه ثابت کنیم حتی خراب شدن یک سقف برای ما مهم است.
وی در ادامه یادآور شد: اینکه ببینیم کودکی از خراب شدن خانهاش غصه میخورد، برایمان ناراحتکننده است و همه ما اینجا هستیم تا تلاش کنیم شادی و خوشحالی حتی برای لحظهای به اندازه دادن یک آبنات یا اجرای بازهای کودکانه برای بچهها رقم بزنیم و در کنار مردم در چادرها بمانیم و شبها با سرکشی به خانوادهها تلاش داریم ببینیم روند زندگی کدام خانواده به چه دلیل متوقف شده تا بتوانیم با برنامهریزی این روند را احیاء کنیم.
به گزارش فارس، زمینلرزه شهر سیسخت به بزرگی ۵.۶ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری زمین در ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه و ۳۴ ثانیه چهارشنبه شب ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند و این حادثه تلفات جانی نداشت اما دهها مصدوم بر جای گذاشت و به صدها واحد مسکونی خسارت زد.
انتهای پیام/۶۷۰۷۵/س
آخرین دیدگاهها