در تهران ۴۰۰۰ کودک زباله ‌گرد مشغول کار هستند

۲۴ فروردین ۱۴۰۰

یکی از اعضای شورای شهر تهران بنام بهاره آروین، پس از جلسه علنی روز یکشنبه شورا اعلام نمود؛ فقط در تهران ۴۰۰۰ کودک زباله ‌گرد مشغول به‌کار هستند.

جلسه شماره دویست و هشتاد و پنجم شورای شهر تهران، صبح روز یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ با شرکت اعضای این شورا برگذار شد. موضوع نشست این جلسه شورا بررسی طرح جامع مدیریت پسماند کلان شهر تهران بود. در بررسی این موضوع که جلسه شورا به‌صورت علنی برگزار شده بود، بهاره آروین متذکر شد که علاوه بر موضوع بررسی پسماند شهر تهران، موضوع ۴۰۰۰ کودک زباله گرد می‌باشد که نباید از نظر دور بماند.

بهاره آروین افزود: با مدیریت کنونی، موضوع زباله گردها حذف شدنی نیستند، هرگونه تلاشی هم که در این زمینه شده، به نتیجه نرسیده و زباله گردان از چرخه جمع‌آوری پسماند حذف شدنی نمی‌باشند. کلیه تلاش‌های انجام شده تنها به نامرئی شدن آن‌ها انجامیده که خود این موضوع، به افزایش استثمار کودکان زباله گرد افزوده است.

این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد که در شهر‌ تهران، ۱۴هزار نفر به‌طور غیر رسمی، در حوزه پسماند مشغول بکار هستند، در میان این افراد چهار هزار نفر آنان، کودک زباله گرد می‌باشند.

شهرداری بدنبال سود بیشتر از زباله گردهاست
در بررسی موضوع طرح پسماند شهر تهران، در جلسه شورای شهر مطرح شد که تعداد مراکز غیر رسمی که در جمع‌آوری پسماند مشغول هستند، ۵۴ درصد می‌باشد. بهاره آروین گفت: این مراکز باید سهم شهرداری را از سود حاصله در این کار بپردازند. شهرداری باید برای دریافت سهم خودش از پسماند خشک که خیلی هم ارزشمند هستند، به این موضوع ورود مؤثر داشته باشد. وی در مورد موضوع کار کودکان در این بخش نیز افزود: ما می‌توانیم به شرط رعایت کردن استاندارهایی که تعیین خواهیم کرد، مانند استخدام نکردن کودک زباله گرد، به چنین مراکزی مجوز کار رسمی بدهیم تا با این راهکار، بتوان سهم شهرداری را نیز از سود حاصله از پسماند شهری حاصل نمود.

پیشنهاد فوق، در جلسه رسمی و علنی شورای شهر به رأی گذاشته که از ۱۴ عضو حاضر در جلسه، ۷ رأی مثبت آورد و این پیشنهاد به تصویب نرسید. در این جلسه هرچند که موضوع کودکان زباله گرد مطرح شد. هرچند که تاکید شد فقط در تهران چند هزار کودک زباله گرد وجود دارد. اما همانطور که از صحبت‌های بهاره آروین در جلسه شورای شهر آشکار است، مشغله اصلی اعضای شورای شهر، فقط رسیدن به درآمد بیشتر از محل زباله‌های شهر تهران بود و نه رسیدگی به وضعیت ۴۰۰۰ کودک زباله گرد. کودکانی که در بدترین شرایط کرونایی و شرایط وخیم اقتصادی به سختی استثمار می‌شوند و از دنیای زیبای کودکی با همه الزاماتش از جمله درس و تحصیل محروم هستند.