در سایه نبود مراکز درمانی و مسیر صعبالعبور؛ مرگ یک کودک ۶ ساله در پی عقرب گزیدگی در جاسک
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
خبرگزاری هرانا – در سایه فقدان مدیریت کارآمد و محرومیت از حداقل امکانات، یک کودک ۶ ساله، در روستای پیشانیکنده شهرستان جاسک بر اثر عقرب گزیدگی جان خود را از دست داد. دهیار روستای پیشانیکنده علت اصلی مرگ این کودک را نبود مراکز درمانی در این روستا و فقدان راه جاده ای مناسب در منطقه مذکور عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، یک کودک ۶ ساله در روستای پیشانیکنده از توابع بخش مرکزی شهرستان جاسک واقع در استان هرمزگان، بر اثر عقرب گزیدگی جان خود را از دست داد.
دهیار روستای پیشانیکنده در این خصوص گفت: علت مرگ این کودک در پی عقرب گزیدگی، نبود پایگاه بهداشتی، نبود جاده مناسب و نبود خانه بهداشت بود.
علی بادروج، ادامه داد: عدم آنتن دهی تلفن همراه در ۱۲ روستای منطقه باعث شده است که در موارد حساس اینچنینی اهالی منطقه امکان ارتباط با مراکز درمانی را نداشته باشند. در عین حال فوت یک تا دو زن باردار و کودک به طور سالیانه بنابر دلایل مختلف و در سایه محرومیت های مذکور در این منطقه بوقوع می پیوندد. نبود حتی یک خانه بهداشت یا پایگاه درمانی در منطقه مسبب این است که اقدامات اولیه در مورد گزیدگی عقرب و مار در مدت زمان لازمه صورت نگیرد.
بادروج ضمن بیان اینکه اگر یک خانه بهداشت در منطقه احداث شود، بسیاری از مشکلات ما مرتفع میشود، افزود: ما در منطقه خود و روستای همسایه، دو مورد عقربگزیدگی داشتیم که یک موردش چند روز پیش جان باخت. فاصله اولین پایگاه درمانی به نام «یکدار» با روستای پیشانیکنده ۴۰ کیلومتر است. این در حالیست که اگر کسی ۴۰ کیلومتر راه برای رسیدن به این پایگاه بپیماید، به یک باره به شهر میرود که از امکانات بهتری بهره مند شود!
در همین راستا منصور شاهوزئی، دهیار روستای زهریکار بخش لیردف شهرستان جاسک در این خصوص افزود: راههای ارتباطی منطقه صعبالعبور است و در موقیت ما که در سرکوه واقع شده ایم، از حضور یک پزشک، پرستار و یا حتی بهورز محروم هستیم.
شاهوزئی افزود: اگر هر یک از ساکنین منطقه دچار مار و یا عقرب گزیدگی شود و یا بر اثر سقوط از کوه و راه صعبالعبور مصدوم شود، به اجبار باید مسافتی را تا شهرستان جاسک پشت سر بگذاریم که قطعا در پی مدت زمانی که صرف پیمایش این راه طولانی می شود، بیمار تاب نمی آورد و جان خود را از دست می دهد. اینجا یک خانه بهداشت دارد که درش همیشه قفل است و سال تا سال باز نمیشود!
همه این اظهارات در حالی مطرح می شود که محمود حسینپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در مورد این واقعه مدعی شد: “از سرمهای ضد عقرب و مار باید در بیمارستانها استفاده شود اما به دلیل وجود شرایط خاص در استانها، این سرمها در اختیار مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت قرار داده شده است، اما گاهی برخی بیماران یک تا دو روز پس از گزش به مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت مراجعه کرده یا به دلیل وضعیت نامناسب جادهها خوددرمانی میکنند و همین دیر مراجعهکردن به بیمارستان باعث میشود تا نتوان کاری برای آنها انجام داد”.
آخرین دیدگاهها