مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران: جذب ۹۲۰ کودک کار و خیابان/ فقط ۱۲۰ نفر از کودکان جذب شده، ایرانی هستند
۰۱ تیر ۱۴۰۰
مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران از دو برابر شدن مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: تا هفته گذشته ۹۲۰ کودک کار و خیابان جذب شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امین شاهرخی، مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران با تبریک به آیت الله رییسی گفت: سازمان بهزیستی قشر ضعیفی از جامعه را تحت پوشش خود دارد. تمام تلاش ما درخصوص شفاف سازی درباره اقدامات و خدماتی است که ارایه می دهیم به طور مثال یکی از این موارد موضوع فرزندخواندگی بود که با شکلگیری این پروسه در سامانه فرزند خواندگی شکایات در این خصوص کاهش پیدا کرده است. همچنین سامانه مراکز مثبت زندگی در سایت بهزیستی بارگذاری شده که ۲۲۰۰ مرکز سال گذشته افتتاح شده که ۲۰۸ مرکز از این مراکز در استان تهران است.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: همکاران ما در دفاتر مثبت زندگی به منازل افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی می روند در گذشته مددجویان باید به مراکز بهزیستی مراجعه می کردند اما با راه اندازی مراکز مثبت زندگی مددکاران ما موظف به سرکشی و بازدید از مددجویان هستند و از صد هزار مددجوی تحت پوشش در استان تهران ۵۰ هزار مورد بازدید تاکنون توسط مددکاران ما در این مراکز انجام شده است. مددکاران باید به طور مستمر شرایط این افراد را جویا شده و همچنین سالانه دو بار از منازل این افراد بازدید می کنند.
وی ادامه داد: در بحث کودکان کار با توجه به تکالیف و پیگیری های که صورت گرفته موضوع طرح جذب کودکان کار تبدیل به یک فرآیند خوبی شده است و شامل مراحل شناسایی، جذب و توانمند سازی خانواده است.
شاهرخی گفت: تاکنون ۹۷۰ کودک کار و خیابان شناسایی و جذب شده اند که ۸۵۰ نفر از اتباع و ۱۲۰ نفر ایرانی هستند و با اداره کل اتباع در خصوص آنها صحبت شده است.
وی با بیان اینکه باید ۲۰ درصد حداقل حقوق برای مستمری خانواده های تحت پوشش در نظر گرفته شود، گفت: تاکنون در هیچ دولتی این اتفاق نیفتاده بود، اما در سال۱۴۰۰ این اقدام صورت گرفته است و تقریبا دو و نیم برابر افزایش پیدا کرده است.
او در خصوص واکسیناسیون در مراکز نگهداری گفت: ابتدا واکسن آنفولانزا در این مراکز به مددجویان تزریق شد و به ترتیب اولویت ها مراکز معلولان و سالمندان ۱۶۴۹۱ مورد، در مراکز شبه خانواده ۲۹۹۱ مورد و در مراکز پیشگیری نیز ۳۲۲۱ مورد واکسن آنفلوآنزا تزریق شده بود. همچنین به ۶۵ مورد مددجوی بسترگرا و ۶۲۵ مورد به همکاران دارای اولویت ما واکسن آنفلوآنزا تزریق شد.
وی درباره تزریق واکسن کرونا گفت: در مرحله اول ۷۷۸۵ مورد در بهزیستی استان تهران، تزریق واکسن کرونا انجام شده و در مرحله دوم نیز تاکنون ۴۵۵۳ مورد تزریق واکسن کرونا در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان انجام شده است. امروز واکسن کرونا در بین دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شده و تا هفته آینده انشاالله ۹۰ درصد مددجویان ما در مراکز نگهداری معلولان و سالمندان دوز دوم را دریافت خواهند کرد.
شاهرخی درباره ساماندهی معتادان متجاهر گفت: ما در مراکز ماده ۱۵ مشکلی نداریم درخصوص ماده ۱۶ نیز هر زمان که این افراد جمع آوری شوند در مراکز ماده ۱۶ نگهداری می کنیم. در برخی مناطق ما مرکز ماده ۱۶ نداریم اما اخیرا در شهر ورامین یک مرکز ماده ۱۶ افتتاح کرده ایم و همچنین مرکز احسان که برای معتادان زخم باز است افتتاح شده و هیچ مشکلی در خصوص نگهداری این افراد نداریم.
سید احمد خادم در ادامه این نشست درباره خانه های حمایتی کوچک گفت: در حال حاضر در استان تهران ده خانه حمایتی کوچک داریم که این خانه ها در بستر اجتماع است.
وی ادامه داد: حداکثر مددجویی که در این خانه ها نگهداری می شوند حدود ده نفر است و به متخصصان و افراد علاقمند در این حوزه حداکثر مجوز سه خانه داده می شود.
معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به گسترش تشکلهای مردم نهاد گفت: ما به دنبال این هستیم افراد در زندگی روزمره از توانایی های خود استفاده کنند و اگر توانمندی ندارند آنها را با آموزش توانمند کنیم
وی درباره مشکلات تامین تجهیزات توانبخشی برای مددجویان ادامه داد: متاسفانه در سال ۹۹ با جهش شدید قیمت ها مواجه شدیم و تلاش کردیم که سطح کمک اقتصادی را برای تهیه این لوازم برای مددجویان افزایش دهیم. همچنین یک مگا پروژه برای توزیع و تهیه لوازم توانبخشی را داشتیم که به دلیل افزایش قیمت در سال ۹۹ نتوانستیم اجرا کنیم اما امیدوارم با تثبیت قیمتها بتوانیم این مگا پروژه را با استفاده از مراکز مثبت زندگی در سال ۱۴۰۰ انجام دهیم.
وی ادامه داد: امیدواریم آینده اقتصادی کشور بهبود پیدا کرده و بتوانیم شرایط بهتری را برای مددجویان بهزیستی ایجاد کنیم.
آخرین دیدگاهها