شهرستان چابهار؛ غرق شدن یک کودک در گودال ذخیره آب

۰۶ مرداد ۱۴۰۰

خبرگزاری هرانا – یک کودک ۴ ساله در یکی از روستاهای شهرستان چابهار در هوتک غرق شد. نبود زیرساخت ها و سوء مدیریت در شبکه آبرسانی، سیستم آبرسانی فرسوده و گرمای شدید هوا ساکنان این مناطق از استان سیستان و بلوچستان را به تامین آب از طریق هوتک ها و رودخانه ها سوق می‌دهد که همواره حوادث این چنینی را برای آنان در پی داشته و موجب قطع شدن دست و پای کودکان توسط گاندوها و جان باختن بسیاری از آنان شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، بازی کودکان بلوچ کنار هوتگ و نداشتن هیچ حفاظ و فنسی در محوطه آن، باعث می‌شود که هر از گاهی خبر غم‌انگیز غرق شدن یک کودک در هوتگ رسانه‌ای شود اما خب رسماً برای این روستاهایی که هوتگ دارند، توسط مسئولان امر هیچ اقدام مثبتی صورت نمی‌گیرد و این بار یک کودک چهار ساله در هوتگ روستای جماعت زهی غرق شد.

محمد نعمتی زاده، یکی از اعضای شورای روستا درباره فوت این دختربچه چهار ساله گفت: “آتنا چهار ساله روز گذشته حین بازی کنار هوتگ ناگهان لیز می‌خورد و در همان لحظات ابتدایی پرتاب شدن در آب غرق می‌شود که به همین دلیل اعزام جسم نیمه جان او نیز به مرکز درمانی نتیجه‌ای نداشت و متأسفانه کودک فوت شد.

این عضو شورا در ادامه می‌گوید: کلاً این روستا از امکانات رفاهی و شبکه آب رسانی محروم است و تنها در ماه مقداری مشخص آب که مسئولان تأکید هم کرده‌اند تنها برای شرب باید استفاده کنیم به ما می‌فرستند و این یعنی ما حتی آبی برای شست‌وشو یا دادن به دام‌هایمان نداریم و این موضوع باعث می‌شود که از هوتگ‌ها ‌استفاده کنیم.

وی با اشاره به افزایش خشکسالی در منطقه پس از احداث سد زیردان، می‌افزاید: همین چند وقت پیش همه هوتگ‌ها ‌خشک شده بودند که خوشبختانه با رهاسازی آب سد زیردان به این منطقه موافقت شد و ما نیز این آب‌ها ‌را در چند هوتگ جمع کردیم که برای شست و شو و استفاده دام‌هایمان از آن بهره ببریم و حالا نیز با توجه به نبودن مکان تفریحی و بازی کودکان نیز در کنار این هوتگ‌ها ‌بازی می‌کنند و چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد.

حنیفه دهقانی، کارشناس روانشناس می‌گوید: باور کنید کودکانی که بدون اسباب و تجهیزات بازی هستند آن هم با این محرومیتی که به دلیل دور بودن بلوچستان از پایتخت برای اهالی این منطقه پیش آمده و عمق محرومیت آن بر هیچ کسی پوشیده نیست، مطمئناً چنین مشکلاتی نیز دامن خانواده‌شان را خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه با وجود چنین عمق محرومیتی، عزم بیشتری برای توسعه این منطقه لازم است، توضیح می‌دهد: اهالی منطقه نیز شهروندان ایرانی هستند که باید به آنها همانند دیگر شهروندان اهمیت داده شود.