سخنان ضد و نقیض‌ مسئولان در بازگشایی مدارس

شهریور ۲۱, ۱۴۰۰
۱۰روز به اولین روز ماه مهر باقی مانده است و هنوز تکلیف بازگشایی مدارس مشخص نیست. با آنکه روز شنبه نحوه حضور دانش‌آموزان در مدارس کم و پرجمعیت اعلام شد اما اظهارات مسئولان کشور در این رابطه کاملا ضد و نقیض است؛ به ویژه آنکه اگر قرار به بازگشایی مدارس باشد این تصمیم بر عهده وزارت آموزش و پرورش خواهد بود. این درحالی است که این وزارتخانه وزیر ندارد و با سرپرست اداره می‌شود. …..

علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌گوید دولت به دنبال بازگشایی مدارس به صورت آرام و تدریجی است که این اتفاق در سه گام رخ خواهد داد. گام نخست بازگشایی مدارس با جمعیت کمتر از ۱۰۰ نفر است که کاظمی گفته ۴۰هزار مدرسه با جمعیت زیر ۷۵نفر وجود دارد.
کاظمی در ارتباط با گام دوم و مدارس با جمعیت متوسط توضیح داده است که بخشی از این مدارس به دو گروه تقسیم خواهند شد که بنا به ظرفیت مدارس، بخشی به صورت حضوری و بخشی به صورت مجازی به کار خود ادامه خواهد داد. سرپرست آموزش و پرورش درباره گام سوم یعنی مدارس پرجمعیت نیز گفته: بیشترین مشکل در این بخش وجود دارد که باید در مورد با آرامش بیشتری حرکت کرد.

اختیارات به شهرستان‌ها واگذار شده است

به گفته سرپرست آموزش و پرورش استفاده از سامانه شاد امسال هم برای دانش‌آموزان و معلمان رایگان خواهد بود. این مقام مسئول در نهایت می‌گوید که تقریبا اختیار به مدرسه و شهرستان واگذار شده است.
در همین رابطه علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه نیز گفته: یکی از بسترهای نظارتی ما بر روند فعالیت مدارس در استان‌‌ها، سامانه‌ای است که از طریق آن مستقیما از مدارس، اطلاعات را دریافت خواهیم کرد. خوشبختانه در فاصله پنج روز، ۱۰۵هزار مدرسه وضعیت خود را در این سامانه ثبت کردند و ارزیابی‌های انجام شده از این سامانه، آمادگی استان‌ها برای بازگشایی مدارس و رضایت اولیا را نشان داد.
به گفته او، بر اساس آمار، ۷۵درصد والدین با بازگشایی مدارس به صورت حضوری موافق هستند و تنها ۲۵درصد اعلام نارضایتی کرده‌اند که باید با آموزش‌های لازم، از دغدغه خاطر آن‌ها در بازگشایی مدارس، کم کنیم.

بعید است مجلس زیر بار بازگشایی مدارس برود

در عین حال اما رضا حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید بعید است که این کمیسیون و کلیت مجلس زیر بار بازگشایی مدارس بروند. به گفته این نماینده مجلس، ویروس کرونا بسیار ناشناخته است و هر چند وقت یک سویه جدید شیوع پیدا می‌کند.
به همین دلیل نمی‌توان ریسک کرد و بدون کار کارشناسی اقدام به بازگشایی مدارس کنیم. او ادامه داده است: این‌که آموزش باید حضوری باشد و معلم و دانش‌آموز و استاد و دانشجو از نزدیک با یکدیگر در تعامل باشند را قبول داریم اما این‌که در فضای فعلی هم بخواهیم ریسک کنیم اقدام مناسبی نیست.

۱۰ میلیون ‌‌دُز واکسن برای سنین ۱۲ تا ۱۸ساله

با این حال در یکی دو روز اخیر، صحبت‌هایی از واکسینه شدن دانش‌آموزان شده است که به نظر می‌رسد همین موضوع تصمیم‌گیری درباره بازگشایی مدارس را وارد پیچیدگی‌های بیشتری می‌کند. کریم همتی، رئیس جمیت هلال احمر از واردات ۱۰ میلیون ‌‌دُز واکسن مخصوص سنین ۱۲ تا ۱۸ساله در آینده با هدف ایمنی‌سازی دانش‌آموزان خبر داده است؛ اما از آنجایی که زمان ورود این ۱۰میلیون ‌‌دُز هنوز مشخص نیست، ابهام برای ورود حضوری دانش‌آموزان به مدارس همچنان باقی خواهد ماند، چرا که اگر این واکسن‌ها حتی همین امروز وارد کشور شده و بلافاصله وارد چرخه واکسیناسیون شوند، به خاطر فاصله‌ای که بین تزریق دو ‌‌دُز واکسن باید وجود داشته باشد و حدود دو هفته برای اثربخشی آن‌ها لازم است امیدی برای بازگشایی مدارس نخواهد گذاشت.

بازگشایی دانشگاه‌ها تابع تصمیم وزارت علوم

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم هم از آمادگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور برای آغاز سال تحصیلی خبر داده است. اما در حالی که واکسیناسیون دانشجویان و طلاب آغاز شده زمان بازگشایی دانشگاه‌ها را منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌داند. زلفی‌گل روز شنبه اعلام کرد: در خصوص تاریخ و چگونگی آغاز به کار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، تابع تصمیمات و اعلام نظر ستاد ملی کرونا هستیم.

اولویت وزارت علوم بازگشایی دانشگاه‌ها به صورت تدریجی است

زلفی گل گفته: اولویت ما در این زمینه بازگشایی و فعالیت تدریجی دانشگاه‌‌هاست به نحوی که دانشجویانی که پایان‌نامه آن‌ها به تصویب رسیده و پس از آن دانشجویان مقطع دکترا، ارشد و کارشناسی به ترتیب بتوانند فعالیت‌های آموزشی خود در دانشگاه‌ها را به صورت حضوری آغاز کرده و انجام دهند.
او ادامه داد: وزارت بهداشت کار واکسیناسیون دانشجویان را به صورت یک اولویت در دستور کار قرار داده و وزارت علوم نیز تمامی امکانات لازم برای همکاری در راستای تسریع این روند تا انجام کامل واکسیناسیون دانشجویان را به‌کار گرفته است. دانشگاه‌های کشور هم مراکز درمانگاه‌های خود را آماده کرده‌اند و به محض این‌که وزارت بهداشت واکسن کرونا را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد، کار واکسیناسیون دانشجویان را با استفاده از ظرفیت‌های مجموعه وزارت علوم و دانشگاه انجام می‌دهیم.