منتشر شده در
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی ایران، از افزایش شمار زنان سرپرست خانوار به دلیل جانباختن همسرانشان در دوره شیوع کرونا خبر داد و اعلام کرد که از آغاز همه گیری کرونا در کشور، دستکم ۵۱ هزار کودک، پدر یا مادر خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند و نیاز به حمایت دارند. وی در عین حال گفت که وزارت بهداشت آماری دربارۀ خانوادههای زن سرپرست و کودکانی که بدون سرپرست ماندهاند، جهت حمایت در اختیار بهزیستی قرار نداده است.
حبیبالله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی ایران، در مصاحبه با روزنامه جام جم که روز شنبه ۲۷ شهریور منتشر شده است، با بیان اینکه «در ۱۸ ماهی که از زمان همهگیری کرونا می گذرد، تبعات اجتماعی آن در حاشیه قرار گرفته است»، تأکید کرد که «در حوزۀ آسیب های اجتماعی، وضعیت به ویژه در خصوص کودکان کار و زنان سرپرست خانوار، وخیم تر شده است».
وی افزود: «برآورد میکنیم که در ایران ۵۱ هزار کودک پدر یا مادر خود را در اثر کرونا از دست دادهاند که نیاز به حمایت دارند ولی سیستم حمایتی ما به گونهای نیست که هر کودک یتیمی را تحت پوشش قرار دهیم».
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه گفت: « کودکی که پدر یا مادر خود را از دست داده اگر نیاز اقتصادی داشته یا فاقد سرپرست مؤثر باشد، حتماً زیر پوششهای حمایتی قرار میگیرد. در مجموع سیاست ما بهعنوان یک نهاد حمایتی در دوره کرونا این است که اگر یک خانواده به علت فوت پدر یا شوهر، زن سرپرست شد یا بچههایی که به علت فوت والدین، یتیم شدند بررسی میکنیم که آیا نیازمند هستند یا خیر که اگر براساس آزمون وسع، نیازمند شناخته شوند، تحت پوشش قرار میگیرند».
وی در پاسخ به این سوال که چند نفر از میان ۵۱ هزار کودکی که به علت کرونا پدر یا مادرشان را از دست داده اند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته اند؟، گفت: «سال گذشته چند بار از وزارت بهداشت خواستیم تا خانوادههای زن سرپرست و کودکانی را که بدون سرپرست ماندهاند به ما معرفی کند تا اگر نیازمند هستند تحت پوشش بهزیستی قرار بگیرند ولی تا امروز آماری به ما ارائه نشدهاست».
وی با اذعان بر اینکه «اگر کسی تا به حال معرفی نشده یعنی شناساییها مشکل داشتهاست»، تأکید کرد: «رسما چیزی به ما اعلام نشده تا اقدام کنیم. البته وزارت رفاه و ثبت احوال از طریق سامانه رفاه ایرانیان در حال انجام بررسی هستند تا افراد نیازمند را بهطور دقیق شناسایی کنند».
وی تصریح کرد: «در حال حاضر ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار در نوبت برقراری مستمری سازمان بهزیستی قرار دارند، استنباط ما این است که تعداد این افراد ابتدا به دلیل فوتهای ناشی از کرونا و دوم به سبب وضع اقتصادی کشور افزایش یافته است».
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، افزود: «اکنون حدود سه میلیون و ۵۰۰هزار خانوار زن سرپرست در کشور وجود دارد که حدود یکمیلیون و ۵۰۰هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی و کمیتهامداد هستند. آن دو میلیونی هم که تحت پوشش نیستند، شاید نیازمند هستند ولی به ما مراجعه نکردهاند. ولی اکنون به واسطه شرایط اقتصادی کشور، نرخ تورم و وضعیت مسکن، ممکن است گروههای دیگری به سه دهک پایین درآمدی سقوط کردهباشند یعنی کسانی که قبلا مشمول دریافت کمک نبودهاند اما در حال حاضر مشمول شدهاند».
وی در ادامه، گفت: «زمان انتظار زنان سرپرست خانوار برای اینکه در صورت تایید نهایی مستمری آنها برقرار شود دستکم یک سال و شاید هم بیشتر است، ضمن اینکه برای برقراری حداقل مستمری ۷۰۰ هزار تومانی برای این ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار به ۲۱ میلیارد تومان بودجه در ماه نیاز داریم که درحال حاضر اعتباری به این موضوع در سازمان بهزیستی اختصاص نیافته است».
وی درباره میزان تاثیر شیوع کرونا بر خانوادهها، تأکید کرد: «آماری که ما بهعنوان معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی در اختیار داریم همان اطلاعاتی است که از اورژانس اجتماعی کشور بهدست میآید و طبیعی است این اطلاعات نمیتواند آیینه تمامنمای آنچه که در اجتماع رخ میدهد، باشد. با این حال اطلاعات موجود بر حسب تماسهایی که خانوادهها با اورژانس اجتماعی برقرار کردهاند، نشان میدهد اختلافات حاد خانوادگی ۲۵درصد افزایش یافته ولی منجر به خشونت خانگی فیزیکی (زد و خورد) نشدهاست».
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
آخرین دیدگاهها