سوءتغذیه در ایران ‘تشدید شده’

۱۷ مهر ۱۴۰۰ – ۹ اکتبر ۲۰۲۱

خانم عبداللهی از جمله گفته که لاغری کودکان زیر پنج سال، به عنوان یکی از شاخص‌های سوءتغذیه در استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان و خراسان جنوبی بالا رفته و ظرف دو سال نزدیک به دو برابر شده است.
یک مقام بهداشتی در ایران هشدار داده که بحران اقتصادی مزمن به تشدید قابل‌توجه سوءتغذیه در بخش‌هایی از ایران منجر شده است.
زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در ایران به خبرگزاری ایلنا گفته که “افزایش ناامنی غذایی به ویژه در مناطق محروم مشاهده شده است.”

خانم عبداللهی از جمله گفته که لاغری کودکان زیر پنج سال، به عنوان یکی از شاخص‌های سوءتغذیه در استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان و خراسان جنوبی بالا رفته و ظرف دو سال نزدیک به دو برابر شده است.
به گفته او هم‌اکنون ۱۲ درصد کودکان زیر پنج سال در سیستان‌وبلوچستان و ۸ درصد در خراسان جنوبی دچار این مشکل هستند.
در بیش از یک دهه اخیر اقتصاد ایران با رکود مزمن و رشد منفی، سقوط ارزش پول ملی و بیکاری و نابرابری روبرو بوده است.
زهرا عبداللهی در مصاحبه با ایلنا تورم، تبعات اقتصادی کرونا، تغییر اقلیم و خشکسالی و تاثیر آن بر کشاورزی و همچنین تحریم و دشواری واردات را عواملی دانسته که “همگی دست به دست هم داده‌اند که خطر ناامنی غذایی در کشور مخصوصا در اقشار کم درآمد و دهک‌های درآمدی پایین افزایش یابد.”
او به ویژه درباره وضعیت استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و خوزستان ابراز نگرانی کرده است.
خانم عبداللهی درباره “افزایش شیوع سوءتغذیه کودکان زیر پنج سال و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر تغذیه‌ای مانند مادران باردار و نوجوانان” هشدار داده و گفته مشکلاتی چون “کمبود ریزمغذی‌ها مانند کمبود آهن، روی، ویتامین آ و کمبود دریافت مواد پروتئینی” بیشتر خواهد شد.
او پیشنهاد کرده که طرح توزیع شیر در مدارس احیا شود و خواسته تا “به سرعت برای مهار گرانی و افزایش قیمت مواد غذایی فکری شود، مخصوصا پروتئین حیوانی، مانند گوشت، مرغ و تخم مرغ، شیر و لبنیات که دسترسی به آن‌ها بسیار سخت شده است و مصرف آن یا کم یا حذف شده است.”
تامین پروتئین. دسترسی سرانه به مواد پروتئینی (گرم در روز). .
کم‌خونی زنان. کم‌خونی در جمعیت مونث در سنین باروری (۱۵-٤۹ سال). .