هفته ملی کودک و کودکان کار/ وقتی جدا کردن کودکان از خیابان سخت می‌شود

۱۸ مهر ۱۴۰۰

کودکان کار در هفته ملی کودک نیازمند توجه ویژه هستند که مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: از کودکان کار غافل نشده‌ایم.

هفته ملی کودک و کودکان کار/ وقتی جدا کردن کودکان از خیابان سخت می‌شود
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، سال ۱۹۴۶ بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل به‌منظور حمایت از کودکان، سازمانی به نام یونیسف را ایجاد کرد که نخست «انجمن بین‌المللی ویژهٔ کودکان سازمان ملل» نام گرفت. در سال ۱۹۵۳، یونیسف یکی از بخش‌های دائمی سازمان ملل متحد شد و روز ۸ اکتبر روز جهانی کودک نام‌گذاری شد.

در ایران ۱۶ تا ۲۲ مهرماه هفته ملی کودک نام‌گذاری شده است و شعار امسال هفته ملی کودک” حال خوش کودکی رنگ خوش زندگی” است و طی این هفته برنامه‌های متعددی برای کودکان برنامه‌ریزی شده تا نشان دهیم کودکان چه جایگاه مهمی در جامعه دارند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد هم ۲۰ برنامه در قالب ۷۰ ریز برنامه تدارک دیده شده از مهرواره بزرگترین آرزوی کودکان تا مهرواره نقاشی و پوستر محیط زیست.اما این وسط کودکان کار نباید فراموش شوند‌.

اما سهم کودکان کار از برنامه‌های هفته کودک چیست؟ اصلا آنها می‌دانند هفته‌ای به آنها اختصاص داده شده است؟ مسئولان برای کودکان کار چه اقدامی انجام دادند؟ که پیشنهاد می‌کنیم مسئولان و متولیان به خصوص در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، آموزش و پرورش و حوزه اجتماعی در هفته ملی کودک برنامه ویژه‌ای برای کودکان کار تدارک ببیند.

در همین خصوص حجت‌الاسلام سید علی‌فتح میرمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به هفته ملی کودک گفت: موضوع کودک و نوجوان فوق‌العاده مهم است و باید اولویت هر جامعه و دولتی برای ساخت آینده‌ای بهتر باشد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در همین راستا اقدامات خوبی در سطح ملی و استانی از جمله توسعه فضاهای آموزشی صورت گرفت، ضمن اینکه پیش دبستانی‌ها هم به آموزش و پرورش واگذار شد.

این مسئول عنوان کرد: کانون پرورش فکری کودکان به عنوان متولی پرورش کودکان در مناطق مختلف استان اقدامات خوبی از جمله راه‌اندازی کتابخانه‌ها سیار انجام داده که مورد استقبال دانش‌آموزان قرار گرفت.

میرمحمدی با بیان اینکه از طرق مختلف باید به هفته کودک پرداخت شود، گفت: در دین اسلام بر حقوق کودک تاکید شده لذا والدین و جامعه در برابر کودکان وظایفی دارد.

این مسئول در خصوص کودکان کار و لزوم فراگیری مهارت توسط آنان گفت: مهارت‌آموزی کودکان برای ایام بعد از فراغت از تحصیل لازم و ضروری است.

وی بیان کرد: برای ساماندهی کودکان کار اقداماتی با همکاری بهزیستی انجام دادیم، نگاه به کودکان کار را باید تغییر دهیم چرا که هیچ اشکالی وجود ندارد کودکان کار کنند چرا که مبالغی که نهادهای حمایتی به خانواده این کودکان می‌دهد کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد. باید حواسمان به آنها باشد که از تحصیل بازنمانند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه اکثر کودکان کار ادامه تحصیل می‌دهند، افزود: از این کودکان غافل نیستیم و کیف و کفش و لوازم التحریر در اختیار آنها قرار دادیم تا به ادامه تحصیل بپردازند.

وی با بیان اینکه جدا کردن کودکان از کف خیابان کاری سخت و نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها دارد و زمان‌بر است، گفت: یک کار مثبت در استان اینکه کودکان کار خانواده دارند و شب به خانه باز می‌گردند همچنین ادامه تحصیل کودکان آنها را از آسیب‌ها دور می‌کند .

این مسئول با بیان اینکه چیزی به عنوان کودک کارتن خواب نداریم، گفت: برخی از کودکان کار به دلیل فقر مالی خانواده نیست که کار می‌کنند بلکه چون برای آنها تبدیل به عادت شده این کار را رها نمی‌کنند.

وی در خصوص کودکان اتباع بیگانه گفت: استان مجوز نگهداری اتباع بیگانه ندارد لذا نیروی انتظامی اتباع بیگانه را جمع آوری و تحویل استان‌هایی که مجوز دارند دهند.