صدور احکام سنگین علیه معترضان انقلابی و وخیم شدن شرایط زندانیان سیاسی در حالی ادامه دارد که اسناد لو رفته از خبرگزاری فارس از بازداشت ۱۱۵ نیروی نظامی جمهوری اسلامی به دلیل همراهی با خیزش انقلابی خبر میدهد.
اسنادی که هکرهای بلک ریوارد از خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، فاش کردهاند نشان میدهد یک درصد از کل بازداشتشدگان اعتراضات، نظامیان حکومت هستند.
این در حالی است که در پی لو رفتن اسناد خبرگزاری فارس، درباره سرکوب اعتراضات و سخنان مقامهای حکومت، محمدباقر قالیباف، ابراهیم رئیسی و غلامحسین محسنیاژهای در نشست مشترک سران قوا اعلام کردند: « مراجع ذیصلاح اعتبار اینگونه خبرسازیهای بیاساس را رد کردند.»
با این حال، با ادامه انتشار اخبار ریزش نیروهای بدنه جمهوری اسلامی، حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران خواستار حمایت مادی از ماموران امنیتی شد و گفت مسئولان «از غافله جا نمانند» و با تصویب قوانین حمایتی در زمینه معیشتی از ماموران «بیش از گذشته» حمایت کنند.
از سوی دیگر، غلامرضا منتظری و رمضانعلی سنگدوینی، نمایندگان گرگان و آققلا، اعلام کردند دفاتر آنها اخیرا هدف پرتاب کوکتلمولوتف قرار گرفت و به آتش کشیده شد.
این در حالی است که خطر صدور احکام سنگین علیه معترضان انقلابی در حال افزایش است. سایت هرانا خبر داد که در کیفرخواست شماری از نوجوانان بازداشت شده زیر ۱۸ سال از جمله امین مهدی شکراللهی، آرین فرزام نیا و امیر مهدی جعفری اتهام «محاربه و افساد فی الارض» تعیین شده که میتواند برای آنان مجازات اعدام به دنبال داشته باشد.
حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده، نیز از ابلاغ حکم اعدام برای این معترض بازداشتشده ۲۶ ساله خبر داد و گفت که «این حکم بدوی است و میتوان در دیوان عالی کشور به آن اعتراض کرد.»
بر اساس گزارشها، مبنای صدور این حکم «یک فیلم بوده است که در آن سهند نورمحمدزاده تلاش میکند گاردریل میان بزرگراه را از جا بکند.»
در همین حال، خبرها از وخیم شدن حال چندیدن زندانی سیاسی حکایت دارد. با وخیمتر شدن حال یاشار توحیدی، دانشجوی زندانی که در حمله ماموران جمهوری اسلامی به بند ۷ و ۸ اوین ۳ گلوله خورد، ابراز نگرانیها نسبت به وضعیت او در زندان افزایش یافته است. توحیدی در یک فایل صوتی جدید گفته از «درد کشنده» پا ۳۰ شب نخوابیده و «مرگ را هر روز جلوی چشمانم میبینم.»
از سوی دیگر، نادر مرادی، معاون فرماندهی انتظامی تهران اعلام کرد نیروی انتظامی دو نفر از بازاریان را به دلیل آنکه در بازار «امین حضور» کسبه را دعوت به اعتصاب و بستن مغازهها میکردند، بازداشت و سپس با اخذ تعهد آزاد کرد.
در همین حال، مهدی کوهیان، عضو کمیته پیگیری وضعیت هنرمندان بازداشتی، گفت: «ما لیستی ۱۵۰ نفره متشکل از افرادی داریم که در طول وقایع اخیر احضار شدند، بازداشت شدند، تفهیم اتهام شدند، ممنوعالخروج شدند و یا به شکلهای مختلف توسط نهادهای مربوطه احضار و با محدودیتهایی مواجه شدند.»
این عضو کمیته پیگیری وضعیت هنرمندان بازداشتی افزود: «تعداد کسانی که بازداشت شدهاند در واقع حدود ۴۰ نفر است اما همه آنها افراد مشهور نیستند.»
گری لوییس، نماینده سابق سازمان ملل در ایران، در توییتی ضمن انتشار عکس خود با میترا حجار نوشت: «وقتی فهمیدم میترا حجار دستگیر شده است، نگران شدم. او بازیگر و مدافع بزرگ حفاظت از محیط زیست ایران است. من تعجب میکنم که او چه جرمی مرتکب شده است؟»
آخرین دیدگاهها