BBC 17.11.1401
چند روز است که رسانهها در ایران اخباری درباره «مسمومیت دانشآموزان در مدارس قم» منتشر میکنند. مشخص نیست که علائم و عامل مسمومیت چیست.
مجید محبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، از «مسمومیت ۶۱ دانشآموز از ۸ مدرسه قم» در روز دوشنبه ۱۷ بهمن خبر داد و گفت که از این عده هنوز «۴۷ دانشآموز در مراکز درمانی استان قم تحت نظر پزشکان هستند.»
او وضعیت این دانشآموزان را «مساعد» توصیف کرد و گفت که «در صورت پایداری حال عمومی دانشآموزان تا ساعاتی دیگر از بیمارستان مرخص میشوند.»
این مقام بهداشتی استان قم همچنین از ادامه بستری بودن ۵ نفر از دانشآموزان مدرسه ابتدایی میثم که روز گذشته به بیمارستان منتقل شده بودند خبر داد. او گفت که بیشتر دانشآموزان مرخص شدند و فقط ۵ نفر نیاز به مراقبت بیشتر داشتند.
صبح دوشنبه ۱۷ بهمن گزارش شده بود که گروهی از والدین دانشآموزان مدرسه حضرت فاطمه در محله کیوانفر قم برای پیگیری وضعیت سلامت فرزندانشان در مقابل این مدرسه تجمع کردند.
همشهری قم هم گزارش داده بود که عدهای از دانشآموزان دو مدرسه شاهد رضوی و هنرستان حسن برقعی با علائمی مثل سرفه شدید، حالت تهوع، سرگیجه و سردرد با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.
ایسنا همچنین از بروز حادثه مسمومیت در مدارس قرائتی پردیسان، میثم تمار منطقه سالاریه و دو مدرسه طاها و امامی خبر داده بود و نوشته بود که «در بررسی تخصصی» مسئولان آتش نشانی و مرکز بهداشت استان قم در ۳ مدرسه «هیچگونه آلودگی شناسایی نشده است.
مشخص شده که فقط در مدرسه امامی قم به دلیل نقص دستگاه گرمایشی ۳ دانشآموز به علت مسمومیت با منوکسید کربن به بیمارستان اعزام شدند.
استفاده از بخاری غیراستاندارد یا نصب نادرست بخاری بارها مساله مسمومیت با گاز منوکسید کربن را ایجاد کرده و قربانیانی داشته است.
اما اینبار گزارش شده که دانشآموزان حتی وقتی در حیاط مدرسه بودند از بویی نامطبوع شکایت کردند و در اثر «استنشاق گازی نامشخص» مسموم شدند.
به گفته غلامرضا رضایی، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش قم، حدود ۱۰، ۱۱ مدرسه درگیر این مساله شدند که از این تعداد فقط یک مدرسه پسرانه و بقیه مدارس دخترانه بوده است.
تعطیلی کلیه مدارس قم تا آخر هفته: کلاسها غیرحضوری خواهد بود
اداره کل آموزش و پرورش استان قم اعلام کرد که کلیه مدارس این استان فردا و پس فردا (سهشنبه و چهارشنبه) غیرحضوری خواهد بود.
به گزارش ایرنا در اطلاعیه آموزش و پرورش آمده: «با توجه به نظر کارشناسان مبنی بر ضرورت بررسی جوانب مسائل پیش آمده و درخواست تعدادی از اولیا» این تصمیم گرفته شده است.
ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی نوشت: «سریال مسمومیت دانش آموزان مدارس قم که بیش از دو ماه آغاز شده، همچنان ادامه دارد و علت این حوادث هنوز مشخص نشده است.»
نماینده قم در مجلس از پیگیری مساله از سوی «مسئولان امنیتی» خبر داد
مجتبی ذوالنور، نماینده قم در مجلس ایران چند روز پیش «تکرار» حوادث مسمومیت دانش آموزان در مدارس استان قم را «طبیعی» ندانست.
او به خبرگزاری مهر گفته بود که این موضوع علاوه بر وزارت آموزش و پرورش از طرف «مسئولان امنیتی» هم در دست پیگیری است.
چهارشنبه گذشته روابط عمومی دادستانی قم از تشکیل جلسهای با حضور دادستان عمومی و انقلاب قم، معاون استاندار و مسئولانی از پدافند غیرعامل، دانشکده علوم پزشکی، آتشنشانی وآموزش و پرورش استان برای بررسی «ابعاد و علل بروز این حادثه و راهکار پیشگیری» خبر داد.
مجید محبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت، که دیروز، یکشنبه ۱۶ بهمن «کارشناسانی از سازمان پدافند غیرعامل به قم آمدند و آزمایشهای لازم را انجام دادند.»
«بوی مشکوک» و علائمی شبیه مسمومیت
روزنامه شرق در گزارشی درباره این مساله نوشته: «موضوع مسمومیت دانشآموزان از اواخر آذرماه خبری شد، داستانی عجیب و غریب که تاکنون ۱۱ مدرسه را درگیر خود کردهاست.»
این روزنامه چاپ تهران نوشت بر اساس اطلاعات غیررسمی تاییدنشده : «دانش آموزان در کلاس درس یا حیاط مدرسه ناگهان بویی به مشامشان میرسد و بعد از آن دچار سرگیجه و مسمومیت میشوند.»
در این گزارش آمده که این اتفاق آنقدر «مشکوک» بوده که حالا مسئولان ارشد استان و مقامات امنیتی قم هم درگیر موضوع شدهاند.
غلامرضا رضایی، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان قم، به روزنامه شرق گفت: «هنوز این موضوع برای ما معماست، مسئولان استان همه بسیج شدند و در حال پیگیری هستند تا مسئله را حل کنند».
ایرنا درباره سابقه این مسمومیتها در استان قم نوشته: هشتم بهمن ماه ۱۵ دانش آموز دبیرستانی، دوشنبه دهم بهمن ماه، ۱۷ دانش آموز و یک معلم در مدرسه دخترانه فاطمیه قم، چهارشنبه ۱۲ بهمن ماه ۷ دانش آموز و یک معلم، نهم آذرماه ۱۸ دانشآموز دختر هنرستان نور در قم، ۲۲ آذر ماه ۵۱ دانشآموز این دبیرستان مسموم شدند و به مراکز درمانی منتقل شدند.
آخرین دیدگاهها