خبرگزاری هرانا – یک زن میانسال و دختر ۱۶ ساله اش در تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفتند. متهم به اسیدپاشی، که نسبت برادری با این زن دارد، پس از بازداشت، “سرقت” را انگیزه این اقدام عنوان کرد. اسید، یکی از معدود
محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد، شامگاه پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، یک زن ۴۵ ساله و دختر ۱۶ ساله اش در خانه خود در یکی از خیابان های جنوبی تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، زن میانسال پس از انتقال به بیمارستان در توضیح ماجرا به پلیس گفت: “چند سالی است یکی از برادرانم به نام سیروس به مواد مخدر معتاد شده است. سیروس هفته قبل چند باری برای گرفتن پول به سراغم آمد، اما من به او پولی ندادم و هر بار عصبانی می شد و از خانه ام بیرون می رفت. شب حادثه او مثل همیشه به خانه ام آمد و فکر کردم برای خوردن شام به خانه ام آمده است. لحظاتی از آمدنش گذشته بود که درخواست پول کرد و وقتی به او گفتم پول ندارم، به سراغ کمدم رفت و میخواست طلاهای من و دخترم را سرقت کند که اجازه ندادم.”
اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.
اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.
در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.
آخرین دیدگاهها