در حالی که حملات شیمیایی به مدارس ایران همچنان ادامه دارد، مقامهای حکومتی مدعی «بازداشت تمام عوامل» این مسمومیتها شدهاند و وزیر آموزش و پرورش نیز بر نبودن «مشکل» در مدارس تاکید کرده است.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش روز یکشنبه ۲۱ اسفند درباره آخرین وضعیت پیگیری مسمومسازیهای سریالی دانشآموزان گفت: «تا الان به ما گفتند مشکلی نیست، میتوانیم مدرسه را باز بگذاریم و دانشآموزان میتوانند هر روز مدرسه باشند.»
نوری بار دیگر رسانهها را در این زمینه متهم کرد و گفت: «رسانهایها اهداف رسانهای خود را روی دانشآموزان پیاده میکنند و از جامعه مخاطب بهره خود را میگیرند. در واقع رسانههای بیگانه خبر فروشی خود را انجام میدهند.»
وزیر آموزش و پرورش پیشتر نیز بستری شدن دانشآموزان در بیمارستانها پس از حملات شیمیایی به مدارس را به دلیل «بیماری زمینهای» اعلام کرده بود.
متهم کردن رسانهها به ویژه رسانههای فارسی زبان خارج از کشور از سوی مقامهای جمهوری اسلامی در حالی است که دستگاههای اطلاعاتی حکومت از ارائه گزارش و جزئیات درباره این حملات شیمیایی خودداری میکنند.
در ادامه تلاش حکومت برای عادی جلوه دادن شرایط، محمدرضا میرتاجالدینی، یکی از نمایندگان مجلس گفت که در جلسه روز یکشنبه مجلس گفته شده «تمام عوامل پشتپرده این اتفاقات دستگیر شدند».
وزارت کشور دولت ابراهیم رئیسی وزارت کشور شامگاه شنبه در بیانیه شماره ۴ خود درباره این حملات شیمیایی، بار دیگر مخالفان جمهوری اسلامی را متهم و اعلام کرد بیش از صد نفر در چندین استان در این رابطه دستگیر شدند.
در این بیانیه آمده است: «تعدادی از این موارد، مشتمل بر افرادی است که از روی شیطنت یا ماجراجویی و با هدف تعطیلی کلاس درس و تحت تاثیر فضای روانی ایجاد شده دست به اقداماتی نظیر استفاده از مواد بدبو و بیخطر و… زدهاند.»
وزارت کشور همچنین مدعی شد: «در بین دستگیرشدگان افرادی با انگیزههای معاندانه و با هدف ایجاد رعب و وحشت در مردم و دانشآموزان و برای تعطیلی مدارس و ایجاد بدبینی نسبت به نظام وجود دارند.»
این ادعاهای حکومت در حالی است که بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی پیشتر بر نقش حکومت در این حملات شیمیایی تاکید کردهاند.
پیشتر خبرگزاری آمریکایی مدیا لاین به نقل از منابع آگاه و کارشناسان ایرانی گزارش داد حملههای شیمیایی به مدارس دخترانه به دستور جمهوری اسلامی و یا دستکم با حمایت تاکتیکی حاکمیت صورت میگیرد و هدف از آنها منحرف کردن توجهات عمومی از خیزش سراسری مردم است.
اما جمهوری اسلامی همزمان با انکار نقش خود در این میان، خبرنگاران و مردم را درباره اطلاعرسانی درباره این حملات تهدید کرده است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، درباره اعلام جرم دادستانی علیه چند رسانه به دلیل انتشار اخبار مسمومسازی دانشآموزان گفت که «میزان آزادیبیان در کشور قابلمقایسه با جاهای دیگر نیست و ممکن است کسی هم خطایی کند و طبق قانون برخورد شود.»
با این حال، اعتراضات مردمی به این حملات شیمیایی در خارج از ایران ادامه دارد.
روز شنبه، ایرانیان ساکن سن دیه گو در ایالت کالیفرنیا با برگزاری تجمعی در اعتراض به حملات شیمیایی به مدارس دخترانه، خواستار حمایت جهانی از خیزش انقلابی مردم ایران شدند.
همزمان ایرانیان ساکن اتاوا، پایتخت کانادا، در اعتراض به حملههای شیمیایی به مدارس دخترانه ایران، تجمع برگزار کردند.
به گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، ایرانیان و کنشگران ایالاتمتحده طی روزهای شنبه و یکشنبه در اعتراض به حملههای شیمیایی به مدارس ایران، در ۱۵ ایالت آمریکا تجمع برگزار میکنند.
آخرین دیدگاهها