تراژدی مرگ دلخراش میثم 8 ساله در اهواز / پاسخ مسئولین چه بود؟

 

۱۸.۱.۱۴۰۲(هرانا)

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه دهم فروردین ماه، در پی عدم نظارت مسئولان مربوطه، یک کودک هشت ساله در یکی از پارک های اهواز به دلیل نبود درپوش، در یک چاه‌ فاضلاب سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، روز پنجشنبه دهم فروردین ماه ۱۴۰۲، یک کودک در حال بازی در یکی از پارک های اهواز در چاه فاضلاب سقوط کرد.

بر اساس این گزارش، میثم کودک هشت ساله وقتی برای بازی با دوستانش به پارک شهدا در کوی مدرس اهواز رفته بود ناگهان در چاه فاضلابی که برای اجرای پروژه حوضچه ایستگاه پمپاژ ایجاد شده بود، سقوط می‌کند و جانش را از دست می‌دهد.

عموی این کودک هشت ساله درباره روز حادثه می‌گوید: “میثم فرزند اول خانواده بود. آن روز برای بازی به پارک شهدای کوی مدرس رفته بود دوستانش همانجا مشغول بازی بودند. او که کنجکاو می‌شود تا پیش دوستانش برود یک‌دفعه پایش سر می‌خورد و داخل چاهی که کنار پارک برای پروژه آبفا بوده، می‌افتد. این مکان نه حفاظی دارد و نه تابلوی هشداری. هیچی ندارد. تپه خاکی درست کردند و کنار آن یک چاه عمیق با عمق چهار متر حفر کردند. تا جایی که ما می‌دانیم چند وقتی است آنجا کارگران کار نمی‌کنند و کار را تعطیل کردند. حالا علت آن را نمی‌دانیم.”

او در ادامه می‌گوید: “حدود ساعت ۶ بعدازظهر پدر و مادرش نگران می‌شوند و به پارک می‌روند. هرچه می‌گردند، میثم را پیدا نمی‌کنند. ناگهان کمی آن طرف‌تر چشم‌شان به لنگه دمپایی خاکی میثم می‌افتد که کنار چاه افتاده بود. داخل چاه را نگاه می‌کنند و متوجه می‌شوند میثم داخل چاه افتاده. اول آتش‌نشانی می‌آید، اما چون عمق چاه زیاد بود نتوانستند کاری کنند تا اینکه اهالی می‌آیند و خاکریز را می‌شکنند و آب داخل چاه را تخلیه می‌کنند. اینجا بود که توانستند بچه را از چاه بیرون بکشند…”

در این گزارش آمده است: “حوضچه‌هایی که از آب خارج شده از حفاری سپتیک که در پارک مجاور کوی شهید مدرس اهواز (خروسیه) به وجود آمدند، نزدیک به دو سال است مورد اعتراض اهالی بوده‌اند، اما با ترک فعل آبفای اهواز و خوزستان و پیمانکار مربوطه و احتمالا شهرداری و… همچنان باقی مانده‌اند و این چندمین کودک اهوازی است که به علت کم‌کاری دستگاه‌های مسوول در کانال‌ها و حوضچه‌های روباز در اهواز غرق شده اند.”

بنا براین گزارش، “مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان و مدیرعامل شرکت پیمانکاری که مجری طرح‌های آبفا در منطقه کوی مدرس اهواز بوده است در یازدهم فروردین بازداشت شدند. این دستگیری به دلیل مرگ کودک ۸ ساله اهوازی در حفاری‌های آب و فاضلاب خوزستان صورت گرفته است.”

محمدرضا قنواتی، مدیر منطقه ۸ شهرداری اهواز نیز با اشاره به ایجاد تپه‌های خاکی از سوی شرکت آب و فاضلاب برای پمپاژ آب‌های حاصل از سپتیک در خارج از کانال به ۳ حوضچه خاکی در رابطه با این حادثه گفت: “این کودک روی این تپه‌های خاکی رفته بود و احتمالا سر خورده و در سپتیک سقوط کرده و در نهایت جان خود را از دست داده است. شرکت آبفا پارک را تخریب و فضای سبز آن را خشک کرده، به‌طوری که دو، سه ورودی بهشت‌آباد پر از آب و آسفالت تخریب شده است. بنا بر صورت‌جلسه‌هایی که با این شرکت داریم، اطراف کارگاه را باید بپوشانند و محصور کنند و پس از پایان کار، پارک را بهسازی کنند و حمل نخاله‌های مازاد به خارج از محل با هماهنگی خدمات شهری و نصب علایم ایمنی و ترافیکی در محدوده محوطه کارگاه انجام دهند، اما نکات ایمنی را رعایت و به تعهد‌های خود عمل نکردند. اگر این نکات را رعایت می‌کردند این اتفاق رخ نمی‌داد. شرکت آبفا در نقاط دیگری از جمله بلوار معلم اهواز نیز در حال انجام کار بوده، اما مسوولان کار را رها کرده و رفته‌اند. اگر فضای کارگاه محصور و پوشانده شده بود کودک در سپتیک فاضلاب سقوط نمی‌کرد. با رخداد این اتفاق‌ها، دو مرتبه علیه شرکت آبفا شکایت کردیم و چندین اخطار به آبفا داده شده، اما پیمانکار این طرح که قرارگاه خاتم‌الانبیا است، هیچ توجهی به این اخطار‌ها نکرد در نتیجه مجبور شدیم با معاون دادستان اهواز نامه‌نگاری کنیم و پارسال کارگاه پلمب شد، اما مجدد اقدام به فک پلمب شد.”

از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تا کنون ۴ کودک در پی عدم نظارت مسئولان مربوطه، به دلیل نبود سرپوش در جوی و یا چاه های فاضلاب سقوط کرده و جان خود را از دست داده اند.

 ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۰ «فارس حیدری» کودک حدودا دو ساله اهوازی قربانی جوی روباز فاضلاب گلدشت اهواز شد. این کودک هنگام بازی در جوی روباز اطراف خانه‌شان غرق می‌شود. پدر این کودک قبلا به رسانه‌ها گفته بود: «روز حادثه همراه با خانواده مقابل در خانه بودیم و با غفلتی کوتاه فرزندمان از ما جدا شد. وقتی متوجه غیبت فارس شدیم خیلی دنبال او گشتیم، ولی کار از کار گذشته بود. براساس فیلم دوربین‌های مداربسته ۳۱ دقیقه در کانال مانده بود و بعد جان داد. این جوی روباز است و هیچ حفاظی ندارد. عمق آب به نیم متر می‌رسد و برای کودکان خطرناک است. حداقل اگر تخلیه آب را با لایروبی انجام می‌دادند کار به اینجا نمی‌رسید که جگرگوشه خود را به خاک بسپاریم.»

  ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ «دانیال نواصری» کودک سه ساله در کوت عبدالله اهواز به هوای بازی از خانه دور شد و در یک لحظه غفلت، به جوی بزرگ و روباز مملو از لجنی افتاد که عمقی بیش از ۵۰ سانتی‌متر دارد. یکی از اقوام این کودک در مورد این اتفاق به رسانه‌ها گفته بود: «حتی یک پارک محلی هم نیست. خیابان‌های اصلی ترددگاه ماشین‌های سنگین هستند که گاهی جان بچه‌ها را می‌گیرند. در کوچه‌های فرعی و خلوت هم جوی‌های بزرگ و متعفن فاضلاب آنها را می‌بلعند. ممکن است برخی افراد بگویند چرا بچه را در خیابان رها کردید تا بازی کند، هیچ‌کس درکی از شرایط زندگی ما در این منطقه ندارد.»

  ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ یک دختربچه یک ساله پس از افتادن در جوی روباز فاضلاب در اهواز جان باخت.

  ۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۷ «الیاس» پسربچه سه ساله در چاه فاضلابی که پشت تالار ماهان اهواز قرار داشت، سقوط کرد و جانش را از دست داد.