آرمیتا گراوند ۱۶ ساله در کما؛ چرا بخشی از افکارعمومی روایت حکومت ایران را نپذیرفته‌ است؟

1402,07,13 bbc

همچنان خبری قطعی از وضعیت سلامتی آرمیتا گراوند در دسترس نیست؛ دختر شانزده ساله‌ای که پس از بی‌هوشی در متروی تهران و بستری شدنش در بیمارستان فجر خبرساز شد و فعالان حقوق بشر او را قربانی درگیری با پلیس حجاب معرفی کردند.

گزارش‌ها و ویدیوهایی ازحضور نیروهای امنیتی در مقابل و اطراف این بیمارستان در شرق تهران منتشر شده است. یک شاهد عینی که شب گذشته ۱۲ مهر به بیمارستان فجر مراجعه کرده است به بی‌بی‌سی گفت: «جلوی در بیمارستان یک هایلوکس سفید با پلاک سپاه قرار داشت و جو امنیتی داخل بیمارستان به حدی بود که امکان کسب اطلاع از وضعیت آرمیتا وجود نداشت.

بیمارستان فوق تخصصی فجر از مراکز درمانی وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در سه‌راه سلیمانیه در خیابان پیروزی تهران و بخشی از یک منطقه نظامی و در خیابانی با محدودیت تردد است.

خبرگزاری فارس در پاسخ به گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال آرمیتا گراوند به این بیمارستان، که نزدیک‌ترین مرکز به محل حادثه نبوده، به نقل از معاون عملیات اورژانس استان تهران نوشت: «مناسب‌ترین مرکز درمانی، نزدیکترین بیمارستان نیست، بلکه یکی از پارامترهاست. بیمارستان فجر دارای بخش‌های جراحی عمومی و جراحی مغز و اعصاب است.»

به دلیل دسترسی نداشتن خبرنگاران مستقل به بیمارستان محل بستری آرمیتا گراوند، اطلاعاتی مستندی از وضعیت سلامتی او وجود ندارد، اما سایت‌ ‌ایران‌وایر به نقل از منابع خود پیشتر گزارش کرده بود که آرمیتا گراوند در وضعیت «کما» است و روزنامه اینترنتی «فراز دیلی» در خبری که پس از چند ساعت از وبسایتش حذف کرد به نقل از پدر آرمیتا گراوند نوشته بود که او «در کما است» و پدرش چند روز است که «نتوانسته او را ملاقات کند.»

هه‌نگاو ، که پیشتر هم چند خبر اختصاصی درباره آرمیتا گراوند منتشر کرده بود، ساعتی پیش از «بازداشت» شهین احمدی، مادر او خبر داد؛ اما خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه آن را «کاملا کذب» خواند.

وبسایت دیده‌بان ایران امروز گزارش داد که نیروهای انتظامات شهرداری تهران موسوم به حجاب‌بان «از دوشنبه در تقریبا هیچکدام از ایستگاه‌های مترو تهران حضور نداشته‌اند.»

مشخص نیست این همزمانی اتفاقی است یا سیاست شهرداری با توجه به احتمال بروز تنش میان شهروندان و ماموران تغییر کرده است.