فرزندآوری اجباری در روستاهای محروم؛ از ممنوعیت عرضه اقلام پیشگیری از بارداری تا تهدید بهورزها

هرانا ۲مرداد۱۴۰۳

خبرگزاری هرانا – روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی در گفت و گو با دو بهورز، به التزام فرزندآوری در چند روستای محروم در کشور پرداخته است. در این گزارش، یکی از بهورزها عنوان میکند که عرضه تمام اقلام پیشگیری از بارداری ممنوع اعلام شده و این بهورزها با تهدیداتی از جمله جریمه، توبیخ و انتقال به مناطق مرزی مواجه شده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد، چند بهورز در روستاهای محروم وضعیت فرزندآوری در این روستاها را شرح دادند.

روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی به نقل از یک زن بهورز که در یکی از روستاهای «قلعه‌گنج» استان کرمان مشغول است، نوشته که “سه سال قبل مسئول شبکه بهداشت من را صدا کرد و گفت از این به بعد فقط باید روش بارداری سالم آموزش بدهی. تمام اقلام پیشگیری از بارداری را هم آمدند و جمع کردند و بردند و گفتند پیشگیری بی‌پیشگیری و زن‌های این منطقه فقط باید بچه بزایند. به آنها گفتم این مردم آرد برای نان پختن ندارند، چطور بچه اضافه کنند؟ گفتند اگر به گوش‌مان برسد آموزش پیشگیری از بارداری داده‌ای، می‌فرستیمت مرز کرمان و سیستان و بلوچستان.”

یک بهورز دیگر در یکی از روستاهای ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان در این خصوص عنوان کرد: “اگرچه در این سه سال، هیچ بچه معلولی در منطقه به دنیا نیامده. ولی بیماری بومی این منطقه، تالاسمی است و تعداد بیماران تالاسمی هم خیلی زیاد است.”

این بهورز نیز تایید کرد که شبکه بهداشت آموزش و پیشنهاد پیشگیری از بارداری را ممنوع اعلام کرده است.

او در ادامه گفت: “به ما گفتند اگر پیشنهاد پیشگیری از بارداری بدهید جریمه‌تان می‌کنیم و توبیخ می‌شوید. گفتند این خانواده‌ها فقط باید فرزند بیاورند. قبلا وسایل پیشگیری از بارداری، هم در خانه بهداشت بصورت رایگان عرضه میشد. حالا همه وسایل را از خانه بهداشت و داروخانه‌ها جمع کرده‌اند. این منطقه، ۱۹۰۰ نفر جمعیت دارد و وضع معیشت مردم بسیار بد است. مردم برای نان شب‌شان مشکل دارند. اغلب مادران به دلیل سوءتغذیه نمی‌توانند به بچه‌شان شیر بدهند ولی اسم شیرخشک در این منطقه مثل اسم رمز است.”