«مسعود بهرامی»، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران از وجود حدود ده تا دوازده هزار کودک واجد شرایط ورود به کلاس اول ابتدایی که هنوز برای ثبت نام مراجعه نکردهاند خبر داد. او از والدین درخواست کرد تا برای ثبتنام کودکان خود زودتر اقدام کنند. چرا که از اول مهر همین تعداد، برای ثبت و دریافت کتبدرسی نیز دچار مشکل میشوند.»
دستکم ۱۶۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور
آمار کودکان ثبت نام نشده در استان تهران در حالی اعلام میشود که «رضوان حکیم زاده» معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزشوپرورش روز گذشته از وجود دستکم ۱۶۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور خبر داده بود.
«رضوان حکیم زاده» که بهتازگی و در دولت پزشکیان به این سمت منصوب شده با اعلام اینکه این آمار بسیار بیشتر از رقم بوده است، پیرامون کودکان بازمانده از تحصیل اعلام کرد: «در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳، حدود ۲۱۶ هزار کودک بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داشتیم که پیگیری شدهاند. حدود ۳۱ هزار نفر از این کودکان طی سال تحصیلی جذب شدهاند.»
به گفته او، «تعداد متولدین، منبع اصلی شناسایی کودکان نیازمند تعلیم است و ما براساس شماره ملی، کودکانی را که به سن ۶ سالگی میرسند را با آمار ثبتنام تطبیق میدهیم. تعدادی که خارج از سیستم ثبتنام هستند را جزو بازماندگان از تحصیل میدانیم.»
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزشوپرورش در ادامه با اشاره به اینکه «درصد اندکی از کودکان فوت میکنند و این آمار در وزارت بهداشت ثبت میشود»، میافزاید: «هنوز سامانههای وزارت بهداشت و آموزشوپرورش با هم مرتبط نیستند. بنابراین آمار بهطور دقیق مشخص نمیشود. آمار سال گذشته ۵۱۳۹ کودک با اینکه جزو تعداد متولدین ثبت احوال بودند که در مدارس ثبتنام نکرده بودند، اما پس از پیگیری معلوم شده که فوت شدهاند. برخی هم دارای معلولیت خاص بودند که امکان حضور در مدرسه را نداشتهاند.
یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری در شهرستانهای استان تهران
مسعود بهرامی مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در ادامه گفتگوی خود با بیان اینکه ساماندهی نیروهای انسانی تازه استخدام شده و ورودیهای دانشگاه فرهنگیان از موارد برنامهریزیهای ماست گفته است: «ابر پروژه نقل و انتقالات در شهرستانهای استان تهران دنبال می شود تا در نهایت به ساماندهی خوب نیروی انسانی بیانجامد. تعدادی از مدیران هم بازنشسته شده و از جمع ما جدا میشوند. این در حالی است که دوره توانمندسازی برای مدیران جدیدالانتصاب نیز آغاز میشود.
بهرامی با اعلام اینکه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری در شهرستانهای استان تهران مشغول تحصیل میشوند، از حضور دستکم ۵۵ هزار همکار فرهنگی اعم از اداری، آموزشی، دانشجویان متعهد خدمت و … برای سال تحصیلی جدید در مدارس خبر داده است.
به انزوا کشاندن فعالان صنفی
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در حالی خبر از فعالیت معلمان در سال جدید تحصیلی میدهد که «محمد حبیبی»، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، پیشتر با اعلام آماری از معلمانی که در کل کشور دارای پرونده محکومیت و یا محرومیت هستند؛ خبر داده و گفته بود: «در فاصله آغاز ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، دستکم ۸۰ معلم از رتبهبندی محروم شدهاند. ۱۳ تن از معلمان اخراج و یا بازخرید، ۲۳ تن انفصال از خدمت، ۳۲ معلم دچار تقلیل گروه و ۳ تن بازنشستگی اجباری دریافت کردهاند.»
به گفته سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران: «جدا از اعلام این آمار، ۶۱ معلم که دارای پرونده باز قضایی هستند، ده نفر با پابند الکترونیک از زندان آزاد شدهاند و تعدادی از اعضای ارشد کانونهای صنفی مثل رسول بداقی، عزیر قاسمزاده و محمود ملاکی، کماکان در زندان هستند.»
به گفته محمد حبیبی براساس آماری که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان جمع آوری کرده، همه این افراد از فعالان صنفی و اعضای تشکلهای صنفی معلمان هستند و در نتیجه فعالیت صنفی خود، با محکومیتهای قضایی و اداری مواجه شدهاند.
محمد حبیبی در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از مسوولیت برخورد با فعالان صنفی را به آموزشوپرورش واگذار شده، میگوید: «در دو سال گذشته، فشار بر فعالان صنفی، تنها محدود به پروندهسازی قضایی نشد. دولت تلاش کرده بخشی از مسوولیت برخورد با فعالان صنفی را به آموزشوپرورش واگذار کند. بهنحوی که اکنون بسیاری از معلمان با بازنشستگی اجباری، جریمه نقدی و اخراج، تنها بهدلیل فعالیت صنفی مواجه هستند.»
او در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از مسوولیت برخورد با فعالان صنفی را به آموزشوپرورش واگذار شده، گفته بود: «در دو سال گذشته، فشار بر فعالان صنفی، تنها محدود به پروندهسازی قضایی نشد. دولت تلاش کرده بخشی از مسوولیت برخورد با فعالان صنفی را به آموزشوپرورش واگذار کند. بهنحوی که اکنون بسیاری از معلمان با بازنشستگی اجباری، جریمه نقدی و اخراج، تنها بهدلیل فعالیت صنفی مواجه هستند.»
آخرین دیدگاهها