برخلاف پیمان نامه حقوق کودک؛ بیش از ۴۰۰ دانش آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

 

21 ابان 1403 هرانا

برخلاف تعهدات بین المللی ایران تحت عنوان الحاق به پیمان نامه حقوق کودک و بخش عدم به کارگیری کودکان در امور نظامی، بیش از ۴۰۰ دانش‌آموز دختر از شهرهای بابلسر، شوشتر، جرقویه، نکا، آرادان و آباده، به اردوهای موسوم به “راهیان نور” در مناطق عملیاتی کشور اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از بسیج، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شوشتر از اعزام بیش از ۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان دختر این شهرستان در قالب اردوی راهیان نور خبرداد.

امین شریعتی در این خصوص گفت: دانش‌آموزان به مدت دو روز از شلمچه و دیگر منطق عملیاتی خوزستان بازدید خواهند کرد.

همچنین، کاروان‌های راهیان نور دختران دانش‌آموز شهرستان بابلسر از مناطق عملیاتی کشور بازدید کردند.

از سوی دیگر، دانش‌آموزان دختر پایه دهم جرقویه‌علیا از توابع شهرستان جرقویه‌ در اصفهان با یک دستگاه اتوبوس عازم اردوی چهار روزه راهیان نور شدند.

دانش‌آموزان از مناطق عملیاتی جنوب کشور همچون شلمچه، طلائیه، اروند رود، عملیات کربلای چهار و هویزه بازدید می‌کنند.

افزون بر این، اسماعیل نادعلی، فرمانده سپاه شهرستان نکا از اعزام نخستین کاروان راهیان نور ۸۰ نفره از دختران دانش‌آموز نکایی به مناطق عملیاتی در جنوب کشور خبر داد.

اعزام ۳۰ دانش‌آموز شهر آرادان به مناطق عملیاتی جنوب کشور

به گزارش فارس، تعداد ۳۰ نفر از دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه اول و دوم در شهرستان آرادان با یک دستگاه اتوبوس به مناطق عملیاتی در جنوب کشور اعزام شدند.

این دانش‌آموزان که عصر امروز اعزام شده‌اند، در طول چهار روز از مناطق عملیاتی بازدید می‌کنند.

۱۲۰ دانش‌آموز در شهرستان آباده به مناطق عملیاتی اعزام شدند

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کاروان راهیان نور آباده با حضور ۱۲۰ دانش‌آموز دختر دوره دوم متوسطه به مدت سه روز به مناطق عملیاتی اعزام شدند.

بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، یک کودک، فرد زیر سن ۱۸ سال تعریف می شود. ایران از سال ۱۳۷۳ به این پیمان پیوسته است. بنابر این تعهدنامه، استفاده از کودکان و نوجوانان در نظامی‌گری ممنوع است، با این حال همچون بخش های کار کودکان، مجازات و اعدام و ازدواج قانونی کودکان، این قسمت از تعهدات نیز از سوی دولت ایران با آموزش نظامی و به کار گیری افراد زیر سن ۱۸ سال، نادیده گرفته می‌ شود.