برخلاف پیمان نامه حقوق کودک؛ ۱۱۸۰ دانش آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

10 آذر 1403 هرانا

خبرگزاری هرانا – برخلاف تعهدات بین المللی ایران تحت عنوان الحاق به پیمان نامه حقوق کودک و بخش عدم به کارگیری کودکان در امور نظامی، ۱۱۸۰ دانش‌آموز از استان های کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، بوشهر و یزد به اردوهای موسوم به “راهیان نور” در مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از بسیج، ۲۳۰ دانش آموز پسر از شهرستان بافق در قالب کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

فرمانده بسیج بافق در این خصوص اظهار کرد: دانش آموزان مذکور در قالب پنج دستگاه اتوبوس و به مدت چهار روز از مناطق عملیاتی همچون دهلاویه، شلمچه و هویزه بازدید میکنند.

افزون بر این، معاونت سپاه کهگیلویه و بویراحمد گفت: روز جاری، همزمان با آغاز اردوهای راهیان نور دانش آموزان پسر در این استان، ۳۵۰ دانش آموز از شهرستان بویراحمد به اردوی راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

مهدی حیدری در ادامه افزود: این دانش آموزان پسر در قالب هفت دستگاه اتوبوس و به مدت سه روز از مناطق عملیاتی از جمله خرمشهر، شلمچه، هویزه و معراج الشهدای اهواز بازدید میکنند.

علاوه بر این، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اراک از اعزام دانش آموزان دختر به مناطق عملیاتی خبر داد.

محمد مهجوری در این خصوص گفت: آخرین مرحله از اردوی راهیان نور دختران با اعزام ۲۵۰ نفر از این دانش آموزان به مناطق عملیاتی جنوب کشور برگزار شد.

وی در ادامه افزود: دانش آموزان مذکور از مناطق عملیاتی همچون طلائیه، شلمچه، دوکوهه و فتح المبین بازدید می کنند.

همچنین، فرمانده سپاه شهرستان عسلویه گفت: ۲۰۰ نفر از دانش آموز پسر مقطع متوسطه این شهرستان به اردوی راهیان نور اعزام شدند.

اسماعیل تاجیک در ادامه افزود: دانش آموزان مذکور در قالب پنج دستگاه اتوبوس و به مدت سه روز از مناطق عملیاتی جنوب کشور همچون شلمچه، اروندرود، هویزه و فتح المبین دیدن می ‌کنند.

از سوی دیگر، جانشین فرمانده بسیج مهریز اعلام کرد که ۱۵۰ دانش‌ آموز پسر از مهریز در قالب چهار دستگاه اتوبوس به اردوی راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

سیدرضا طباطبایی در این خصوص گفت: دانش آموزان مذکور به مدت چهار روز از مناطق عملیاتی همچون سوسنگرد، هویزه و معراج شهدا بازدید می‌کنند.

بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، یک کودک، فرد زیر سن ۱۸ سال تعریف می شود. ایران از سال ۱۳۷۳ به این پیمان پیوسته است. بنابر این تعهدنامه، استفاده از کودکان و نوجوانان در نظامی‌گری ممنوع است، با این حال همچون بخش های کار کودکان، مجازات و اعدام و ازدواج قانونی کودکان، این قسمت از تعهدات نیز از سوی دولت ایران با آموزش نظامی و به کار گیری افراد زیر سن ۱۸ سال، نادیده گرفته می‌ شود.