20آذر 1403 هرانا
خبرگزاری هرانا – یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در شهر قم به اتهام قصور پزشکی که منجر به مرگ پنج کودک شده است، در مرحله بدوی دادگاه به منع طبابت محکوم شد. با این وجود، حکم منع اشتغال وی در دادگاه تجدیدنظر لغو شده و او همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، یک پزشک در شهر قم، در اردیبهشت ۱۴۰۲ جراحی لوزه یک کودک را انجام داد که چند روز پس از عمل، این کودک دچار خونریزی شدید شد و جان خود را از دست داد.
طبق گزارش پزشکی قانونی، قصور پزشک در عدم تصمیمگیری مناسب برای پیشگیری از خونریزی شریانی، عدم استفاده از روشهای تشخیصی مانند سیتی آنژیو و عدم ارجاع بیمار به مراکز تخصصی، نقش مستقیم در مرگ کودک داشته است.
در رأی اولیه دادگاه، پزشک به پرداخت ۹۰% دیه کامل، تحمل یک سال حبس تعزیری، انفصال از خدمات عمومی و دولتی به مدت دو سال، و منع اشتغال به حرفه پزشکی محکوم شد. همچنین مقرر شد حکم محکومیت وی در یکی از روزنامههای محلی منتشر شود. با این حال، در دادگاه تجدیدنظر، مجازات حبس به ۱۰۰ روز کاهش یافت و سایر مجازاتهای تکمیلی از جمله منع اشتغال به طبابت حذف شد.
این پرونده به دلیل سوابق قبلی پزشک حساسیتهای بیشتری را برانگیخته است. طبق مستندات موجود، این پزشک در هفت مورد جراحی لوزه دیگر دچار خطای پزشکی شده و چهار کودک دیگر نیز به دلیل قصور وی جان باختهاند.
با وجود این سوابق، لغو حکم منع اشتغال وی به طبابت نگرانیهای جدی در مورد ادامه فعالیت این پزشک ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش، خانوادههای قربانیان خواستار پاسخگویی وزارت بهداشت و نهادهای مرتبط هستند. آنان تأکید دارند که چنین سوابقی نشاندهنده عدم صلاحیت حرفهای است و تداوم فعالیت این پزشک ممکن است جان بیماران بیشتری را به خطر بیندازد.
بر اساس قوانین جاری، پزشکی قانونی و وزارت بهداشت مسئول نظارت بر عملکرد پزشکان و پیگیری تخلفات پزشکی هستند. این پرونده، بار دیگر موضوع نظارت مؤثر و برخورد قاطع با تخلفات پزشکی را به یکی از چالشهای جدی در نظام سلامت کشور تبدیل کرده است.
آخرین دیدگاهها