برخلاف پیمان نامه حقوق کودک؛ بیش از ۱۰۰۰ دانش آموز به مناطق عملیاتی اعزام شدند

۲۵.آذر.۱۴۰۳ هرانا

برخلاف تعهدات بین المللی ایران تحت عنوان الحاق به پیمان نامه حقوق کودک و بخش عدم به کارگیری کودکان در امور نظامی، دستکم ۱۰۷۸ دانش آموز از شهرهای لردگان، نجف آباد، هندیجان، بافت، دره شهر، انار و کارون، به اردوهای موسوم به “راهیان نور” در مناطق عملیاتی کشور اعزام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خبرگزاری دفاع مقدس، گروهی از دانش‌آموزان شهرستان انار در استان کرمان به اردوی راهیان نور اعزام شدند.

بر اساس این گزارش، ۸۰ دانش‌آموز ساکن شهرستان انار با استفاده از دو دستگاه اتوبوس و به مدت چهار روز، از مناطق عملیاتی کشور بازدید خواهند کرد.

همچنین، به گزارش آرمان کرمان، ۸۸ دانش‌آموز از شهرستان بافت در استان کرمان از تاریخ ۲۴ تا ۲۸ آذرماه در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی اعزام شدند. مسئول بسیج دانش‌آموزی بافت در این خصوص اظهار داشت که این دانش‌آموزان طی برنامه‌ای هدفمند به بازدید از این مناطق پرداختند.

از سوی دیگر، بر اساس گزارش صداوسیما، ۱۶۰ دانش‌آموز مقطع متوسطه دوم از پنج مدرسه شهرستان هندیجان در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند. فرمانده حوزه بسیج دانش‌آموزی شهید فهمیده هندیجان اعلام کرد که این اردوی دو روزه با هدف آشنایی دانش‌آموزان با ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شده است.

افزون بر این، سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان نجف‌آباد اعلام کرد که ۲۸۰ دانش‌آموز این شهرستان در قالب هفت دستگاه اتوبوس به اردوی راهیان نور اعزام شده‌اند.

به گزارش بسیج، جانشین فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج کارون نیز خبر از اعزام ۲۰۰ دانش‌آموز پسر شهرستان کارون به مناطق عملیاتی کشور داد.

در گزارشی دیگر که خبرگزاری بسیج منتشر کرده، اشاره شده است که گروهی از دانش‌آموزان شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری به اردوهای راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب اعزام شده‌اند. با این حال، تعداد دقیق این دانش‌آموزان در گزارش ذکر نشده است.

علاوه بر این، به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۷۰ دانش‌آموز از هفت دبیرستان شهرستان دره‌شهر در استان ایلام، به مدت دو روز در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی کشور اعزام شدند. فرمانده سپاه ناحیه دره‌شهر هدف این اردو را ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت در میان نسل جوان عنوان کرد. بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، یک کودک، فرد زیر سن ۱۸ سال تعریف می شود. ایران از سال ۱۳۷۳ به این پیمان پیوسته است. بنابر این تعهدنامه، استفاده از کودکان و نوجوانان در نظامی‌گری ممنوع است، با این حال همچون بخش های کار کودکان، مجازات و اعدام و ازدواج قانونی کودکان، این قسمت از تعهدات نیز از سوی دولت ایران با آموزش نظامی و به کار گیری افراد زیر سن ۱۸ سال، نادیده گرفته می‌ شود.