محمد مهدیزاده معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور:
3.5 میلیون بیسواد، زیر 50 سال
1050 بازمانده از تحصیل در استان اصفهان
600 هزار ولی بیسواد یا کم سواد
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور ضمن بیان اینکه شبکههای اجتماعی یکی از بزرگترین مکانهایی است که میتوان در آن آموزش ارائه کرد گفت: تاثیرات آموزشی شبکههای اجتماعی چندین برابر بیشتر از آموزش رسمی است.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محمد مهدیزاده در دومین جشنواره تجلیل از دستگاههای برتر در عرصه سوادآموزی استان اصفهان اظهار کرد: 9 میلیون و 700 هزار نفر بیسواد در کشور وجود دارد که 143 هزار نفر از آنها کودکان بین 6 تا 18 سال هستند.
وی با اشاره به اینکه در بین سالهای 1393 تا 94، 143 هزار کودک در کشور در هیچ مدرسهای ثبت نام نکردهاند، اضافه کرد: امروز آموزش و پرورش در بهترین وضعیت قرار دارد با این حال هنوز امکانات خوبی برای مدارس فراهم نشده است و باید دلایل بازماندن این کودکان از تحصیل بررسی شود.
3.5 میلیون بیسواد، زیر 50 سال
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه 3.5 میلیون بی سواد زیر 50 سال در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر شکاف بزرگی بین نسل جدید و قدیم ایجاد شده که روز به روز در حال گسترش است، زیرا امکان برقراری ارتباط موثر میان فرزندان تحصیل کرده و پدر و مادران بی سواد وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای رسمی چندین برابر از آموزشهای غیر رسمی هزینه بر است، خاطرنشان کرد: امروزه یکی از بزرگترین مکانهایی که میتوان در آن آموزش داد، شبکههای اجتماعی است. تاثیرات آموزشی شبکههای اجتماعی چندین برابر بیشتر از آموزش رسمی است، زیرا هر فردی میتواند در گروهی عضو شود و اطلاعاتی را بخواند که به آن علاقه دارد و حتی درباره موضوع مورد علاقه خود فعالیت انجام دهد.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی با اشاره به معضل اعتیاد گفت: اعتیاد بی سوادی میآورد یا بی سواد، اعتیاد؟ اگر کمی به این موضوع فکر کنیم میبینیم که شاید برخی از سران باندهای مواد مخدر تحصیل کرده باشند، اما اکثر افرادی که در قسمتهای فروش و عرضه فعالیت دارند اشخاص بیسواد و کم سواد هستند.
1050 بازمانده از تحصیل در استان اصفهان
مهدیزاده افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرده که 92 درصد افراد تحت پوشش این ارگان در مناطق محروم بیسواد هستند.
وی خاطرنشان کرد: کشور در جایگاهی قرار دارد که برای یک نفر هم میتوان مدرسه به وجود آورد و در ایران مکانی وجود ندارد که به علت کمبود مدرسه و امکانات نتوانیم در آن درس بخوانیم.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی افزود: در سال گذشته 67 هزار دانش آموز تنها در مقطع ابتدایی ترک تحصیل کردهاند و از این بین 1050 نفر آنها مربوط به استان اصفهان هستند؛ استان سیستان و بلوچستان 20 درصد از این آمار 67 هزار نفری را به خود اختصاص داده است که عمدهترین آن به علت کم سوادی و بی سوادی اولیاء دانشآموزان این منطقه است.
600 هزار ولی بیسواد یا کم سواد
مهدیزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر 600 هزار نفر از اولیای دانش آموزان بی سواد یا کم سواد هستند که در حال برقرای ارتباط با آنها هستیم تا بتوانیم این افراد را به سوی نهضت سواد آموزی سوق دهیم.
وی با اشاره به اینکه با سوادی مردان در گروه سنی 49 تا 10 سال به 95.7 و زنان استان با 93.3 اعلام شده است، اظهارکرد: استان اصفهان بر اساس سرشماری سال 90 با 95.64 درصد در گروه سنی 49 تا 10 سال بعد از استانهای مازندران و سمنان در رتبه سوم باسوادی قرار گرفته است.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه قصد داریم تا در آینده بی سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال را به صفر برسانیم، افزود: عدم استقبال مطلوب گروه مخاطب از برنامههای سواد آموزی، عدم همراهی و سهم پذیری از سوی اکثر سازمان ها و دستگاههای دولتی در پیشبرد کار و نبود عزم، اراده و اجماع در ریشه کنی بی سوادی در جامعه از عمده مشکلات است. خبرگزاری ایسنا 15 خرداد
آخرین دیدگاهها