دریافت از:بهروز معزی Behrouz Moezi
نکته مهم: مرد مقتول مسئول روابط عمومی دادگستری شیراز بوده است.
« دادگستری شیراز این حقیقت را که متهم به قتل یک نوجوان زیر۱۸ سال بوده در نظر نمی گیرد و برخلاف استانداردهای بین المللی حقوق بشر و تعهدات دولت ایران بدانها وی را محکوم به اعدام می نماید. ایران از نظر قانونی عضو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک است و از این رو موظف است که قانون منع اعدام کودکان مجرم را رعایت نماید …»
فاطمه سالبهی، دختر جوانی که در هفده سالگی به اتهام قتل همسرش بازداشت شده بود، سحرگاه امروز در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام فاطمه سالبهی در حالی سحرگاه امروز سه شنبه ۲۱ مهرماه در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد که انتظار می رفت قوه قضائیه با توجه به بازداشت متهم قبل از هیجده سالگی و قانون مجازات سال ۹۲ اعدام کودکان را متوقف کند.
فاطمه سالبهی متولد آبان ۱۳۷۰ در سن ۱۶ سالگی با مردی ازدواج کرد که حدود سی سال سن داشته است و به گفته وی تا پیش از ازدواج هرگز وی را ملاقات نکرده بود، در فروردین ۱۳۸۸ پس از ان که جسد همسرش در منزل مسکونی شان پیدا شد، فاطمه سالبهی به عنوان متهم بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت، وی پس از مدتی علیرغم ابهامات موجود در پرونده به اعدام محکوم شد.
به گفته یکی از وکلای سابق خانم سالبهی، وی اگرچه در بازجویی های مقدماتی و تحت فشار به قتل اعتراف کرده ولی در دادگاه به قتل اعتراف نکرده است.
قانون مجازات اسلامی جدید اعدام کسانی که در کودکی مرتکب قتل شده اند را منوط به آزمایش رشد عقلی کرده است، به گفته اطرافیان فاطمه سالبهی، این آزمایش درباره وی به شیوه ای غیرعلمی و با پرسش سئوالاتی نامربوط از وی انجام شده است.
قوانین ایران سن مجازات کیفری کودکان را ۱۵ سال برای پسران و ۹ سال برای دختران میداند. این در حالی است که کنوانسیونهای بینالمللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک اعدام افراد کمتر از هجده سال را منع میکند. مجازات کودکان در ایران، از جمله صدور حکم اعدام برای آنان به اتهامات مختلفی مثل درگیری و قتل، قاچاق مواد مخدر و … همواره یکی از چالشهای مهم نقض حقوق بشر در ایران بوده است.
این اقدام ایران با تعهدات کشور در چارچوب میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک در تضاد است. ایران، عربستان، پاکستان و سودان تنها کشورهایی هستند که همچنان به اعدام کودکان ادامه میدهند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای حقوق بشر در داخل و خارج از ایران و دولتهای مختلف از ایران خواستهاند که از اعدام کودکان صرف نظر کند. هر چند این تلاشها تا کنون بیثمر بوده؛ اما در معدود مواردی به تعویق اجرای اعدام منجر شده است.
سازمان عفو بینالملل در فوریه سال ۲۰۱۱ با انتشار بیانیهای در مورد احتمال اعدام فاطمه سالبهی هشدار داد و خواستار توقف اعدام او و کودکان در ایران شد.
در بیانیهی سازمان عفو بینالملل به بازداشت او و صدور حکم اعدام در حالی که محکوم زیر ۱۸ سال بوده اشاره شده و از مسوولان قضایی خواسته شده که اعدام او را متوقف کنند.هرانا 21 مهرماه
اخبار مرتبط: http://www.akhbar-rooz.com/article.jsp?essayId=34856
آخرین دیدگاهها