کمبود فضای آموزشی و دانش‌آموزانی که روی زمین می‌نشینند

دریافت شد از : بهروزخسروی  Behrooz Khosravi

 مدارس شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با کمبود فضا، تجهیزات و امکانات آموزشی مواجه است به نحوی که دانش‌آموزان مجبورند برای تحصیل علم و دانش روی زمین بنشینند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، این شهر به‌علت داشتن آب و هوای متبوع، پایتخت طبیعت ایران، مهاجرت پذیری و افزایش جمعیت دانش‌آموزی با کمبود و مشکلات آموزشی زیادی مواجه است به‌طوریکه در مدرسه پسرانه شهید افتخاری یاسوج که به‌صورت دو شیفت با مدرسه دخترانه یاسوج فعالیت دارد، دانش‌آموزان آن به‌علت کمبود امکانات و تجهیزات بر روی زمین مشغول تحصیل هستند.

جالب اینجاست، معلم این دانش‌آموزان که به آنها تعلیم و تربیت می‌آموزد و باید با آرامش خاطر رسالت خود را انجام دهد نیز میز و صندلی مناسبی ندارد.

اردشیر یاری، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: بیش از ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در این استان مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: “استان کهگیلویه و بویراحمد مشکلاتی و کمبودهایی در زمینه فضا، تجهیزات و امکانات آموزشی دارد اما در یاسوج مرکز استان بعلت مهاجرت پذیری و افزایش جمعیت دانش‌آموزی بیشتر و محسوس‌تر است”.

یاری در خصوص علت این کمبودها و مشکلات آموزشی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: “تجهیزات و امکانات مدارس با اداره کل نوسازی مدارس استان است که این اداره کل با کمبود اعتبار مواجه است و توان رفع مشکلات و کمبودها را ندارد”.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: “اخیرا یک محموله امکانات و تجهیزات آموزشی برای مدارس کهگیلویه و بویراحمد از مرکز ارسال شد اما این میزان جوابگوی مشکلات و کمبودهای آموزش یاستان نبوده و قطعا مشکلاتی همچنان وجود دارد”.

همچنین محمدرضا شریعتی – رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد- نیز در این باره گفت: “در شهرستان بویراحمد با کمبود فضای آموزشی مواجهیم اما به شکلی که جا برای تحصیل دانش‌آموزان نباشد، نیست البته بیشتر آنها فرسوده هستند”.

شریعتی با بیان اینکه با کمبود جدی فضای آموزشی مواجهیم، اظهار کرد: “مدرسه نمونه فاطمه زهرا یاسوج در ساختمانی هستند که هر لحظه احتمال ریزش آوار بر سر دانش‌آموزان دارد بسیاری از مدارس این شهرستان از جمله مدرسه کوثر، دکتر حسابی، جهادگران با این مشکل مواجهند”.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد تصریح کرد: “اگر کارشناسی وضعیت مدارس شهرستان بویراحمد را بر اساس استاندارد و نرم کشوری ارزیابی و بررسی کند، با توجه به شرایطی که دارند باید پلمب شوند”.

شریعتی عنوان کرد: “مدارس دو منطقه “مهریان” و “مادوان” این شهرستان استیجاری هستند که متأسفانه این ساختمان‌ها طبق استانداردها نیست و مباحث اصول فنی و مهندسی نیز در آنها رعایت نشده است”.

وی ادامه داد: “طبق آماری که داریم تقریبا ۴۱ درصد از مدارس شهرستان بویراحمد مطلوب و بر اساس استاندارد کشوری و ۵۹ درصد مابقی پایین‌تر از استاندارد هستند”.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد در خصوص مدرسه شهید افتخاری یاسوج بیان کرد: “شهرستان بویراحمد در زمینه تجهیزات نیز با مشکل مواجه است و از تیرماه امسال این موضوع را مکاتبه و در شورای آموزش و پرورش استان نیز مطرح کرده‌ایم که برای رفع این مشکل دو تریلی تجهیزات اختصاص داده شد که بنا به ضرورت یک محموله به شهرستان بویراحمد و یک محموله به مناطق گرمسیری استان ارسال شد و طبق قولی که به ما داده‌اند تا پایان این هفته یک محموله دیگر به این شهرستان اعزام می‌شود”.

شریعتی اضافه کرد: “از مسئولان کشوری و خیرین سراسر کشور انتظار داریم که از همین مدارس به جایگاه‌ها و مقاطع بالا رسیده‌اند به آموزش و پرورش که مظلوم واقع شده توجه، مساعدت و کمک کنند تا مشکلات و کمبودهای این سازمان برطرف شود چراکه آموزش و پرورش مصرف کننده، گسترده و فقیر است”. هرانا 06 آان