در سال گذشته ۷۳ کودک در اصفهان رها شدند

سید مهدی موسوی ۱۳۹۶/۰۴/۲۵

خبرگزاری هرانا – معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت که در سال ۱۳۹۵، ۷۳ کودک رها شده به بهزیستی وارد شدند که تعدادی به فرزندخواندگی پذیرفته شده و عده ای به امین موقت سپرده شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اصفهان زیبا، در سال ۱۳۹۵، از ده ها کودک رها شده، تعدادی به فرزندخواندگی پذیرفته شده و عده ای به امین موقت سپرده شدند.

در کنفرانس خبری به مناسبت هفته بهزیستی ۲۴ تا ۳۰ تیر نشست خبری مدیر و معاونان بهزیستی برگزار شد. در این کنفراس خبری، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان ضمن گرامیداشت این هفته با بیان اینکه در استان اصفهان ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم از خدمات بهزیستی بهره مند می شوند، اظهار کرد: این تعداد غیر از کسانی هستند که خدمات مشاوره‌ای و … می‌گیرند.

«بهزیستی محور مسئولیت و سلامت اجتماعی» شعار امسال این سازمان است.

سعید صادقی تاکید کرد: “در حال حاضر خیرین باید در بخش های درمانی برای نوزادان شیرخوارگاه وارد عمل شوند چرا که هزینه های گزاف درمان در این بخش باعث شده است که ما به بسیاری از بیمارستان ها بدهکار شویم”.

وی ادامه داد: “امروز دغدغه تهیه وسایل برای معلولان نداریم و دغدغه اصلی ما استفاده توان‌خواهان از امکانات شهری است. صادقی، اشتغال پایدار زنان سرپرست خانوار را دغدغه دیگر دانست و گفت که برخی از زنان خانوار در مکان‌های نامناسب زندگی می کنند و نگرانی ما از  سکونت آنها در مراکز غیررسمی است و اگر این وضعیت بهبود پیدا نکند، آسیب‌های اجتماعی گریبانگیر آنها می شود”.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال جاری سه راهبرد اساسی برای سازمان بهزیستی تعریف شده است، تصریح کرد: “توانمندسازی گروه‌های هدف به ویژه زنان سرپرست خانوار، معلولان و کودکان بی‌سرپرست ترخیص شده از بهزیستی به عنوان نخستین راهبرد است”.

او اضافه کرد: “پیشگیری از معلولیت‌ها، آسیب‌های اجتماعی و مشارکت مردم در فعالیت‌های بهزیستی نیز از دیگر راهبردهای اساسی بهزیستی است. به بیان صادقی، ۱۳ مرکز اورژانس فوریت‌های اجتماعی در حال فعالیت هستند و در هفته بهزیستی ۱۵۰ مرکز در کل کشور افتتاح خواهد شد که اصفهان از این قاعده مستثنی نیست و مرکز اورژانس فوریت‌های اجتماعی در شهرستان تیران و کرون، سمیرم و شهر جدید بهارستان افتتاح می شود”.

صادقی از وجود ۴۵۰ هزار سالمند در اصفهان خبر داد و خاطر نشان کرد: “اگر برای افراد بالای ۶۰ سال سن برنامه‌ریزی نداشته باشیم در آینده با چالش روبه رو خواهیم شد”.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت بهزیستی در اسناد بالادستی بیان کرد: “در قانون برنامه ششم بیش از ۲۰ بار از بهزیستی نام برده شده و ما درصددیم بهزیستی را به خانه‌ها و خانواده‌ها وارد کنیم چراکه معتقدیم هر خانه می‌تواند برای آموزش‌های مختلف مامنی امن باشد”.

صادقی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی برای کاهش معلولیت‌های ژنتیکی داریم، تصریح کرد: “سالیانه ۲۵ تا ۳۰ هزار معلول در کشور به دنیا می‌آیند که باید از آن پیشگیری کرد”.

به گفته او در یک سال ۱۶ هزار مرگ ناشی از تصادف به وجود می آید که ۳ تا ۴ برابر این تعداد کسانی هستند که در تصادفات دچار معلولیت می‌شوند و تنها متولی آن بهزیستی است.

به بیان صادقی، مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی در گذشته ۵۳ هزار تومان بوده و از ابتدای سال جاری به ۱۹۲ هزار تومان افزایش پیدا کرده است که بر طبق برنامه ششم آنها باید حداقل ۲۰ درصد حقوق پایه اداره کار را دریافت کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در هفته بهزیستی، ۱۹۲ طرح در سطح استان اصفهان با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان افتتاح می‌شود، بیان کرد: “قوانین در بحث مناسب‌سازی وجود دارد؛ اما مجری و ضمانت آن وجود ندارد، او از پیوستن اصفهان به شهرهای دوستدار سالمند خبر داد”.

صادقی با اشاره به تفاوت واژه کودک خیابانی با کودک کار متذکر شد: “کودک خیابانی کودکی است که هم کار می‌کند و هم در خیابان زندگی می‌کند؛ اما کودکان کار کودکان کمتر از ۱۵ سالی هستند که در جامعه کار می‌کنند”.

در ادامه مرضیه فرشاد فر، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: “عمده فعالیت هایی که در این حوزه انجام می شود مربوط به زنان و کودکان است”.

به گفته او چهار دفتر فعال در استان اصفهان فعالیت می کنند و دفتر امور کودکان اداره کل بهزیستی در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ برای قریب به ۹۰۰ مهد کودک صدور  و تنظیم پروانه داشته است و در حال حاضر در حدود ۵۰ پروانه برای مهدکودک های استان اصفهان در دست اقدام است.

فرشادفر گفت: “حدود ۴۰ هزار کودک در قالب بخش غیر دولتی از خدمات مهدکودک ها بهره مند شدند و ما مفتخریم که دومین استان کشور در بخش آدینه مهدها بعد از استان خراسان هستیم”.

به گفته او ۵۱ آدینه مهد در استان اصفهان وجود دارد که برنامه های فرهنگی در نماز جمعه برگزار می کنند و دو هزار و ۲۳۱ کودک در این بخش خدمات رسانی شدند.

همچنین ۱۵۱ روستا نیز در این زمینه خدمات رسانی شدند.

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه طرح یک وعده غذای گرم برای کودکان بی بضاعت اجرا شده است، بیان کرد: “در سال گذشته با مبلغ یک میلیارد تومان شش هزار کودک توانستند از یک وعده غذای گرم در مهد کودک ها بهره مند شوند و با این یک وعده غذای گرم حدود ۲۰ درصد کمبود وزن آنها جبران شد”.

به گفته او، در سال گذشته یک هزار و ۱۷۲ کودک از شهریه و شرایط آموزش توسط اداره بهزیستی بهره مند شدند و به هشت واحد مهد کودک مناطق آسیب زا خدمات رسانی شد.

فرشاد فر از پرداخت اعتبارات بیمه زنان، چندقلوها، ارائه خدمات تحصیلی به دانشجویان تا ۷۰ درصد، ارائه خدمات تحصیلی به دانش آموزان خبر داد.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: “در حال حاضر سازمان بهزیستی به حدود یک هزار و ۷۷۰ زن سرپرست خانوار خدمات بیمه ای ارائه می کند”.

او گفت: “برگزاری نشست کارشناسان مراکز دولتی و غیر دولتی در خصوص تشکیل گروه های همیار زنان سرپرست خانوار به تعداد ۵۰ نفر، تعامل با شهرداری و سایر دستگاه ها در خصوص اشتغال زنان سرپرست خانوار، برگزاری جلسات تقسیم کار ملی با محوریت زنان سرپرست خانوار با حضور ۲۲ دستگاه و برگزاری دوره آموزشی ویژه زنان سرپرست خانوار در همه شهرستان ها از دیگر برنامه های سازمان بهزیستی برای زنان سرپرست خانوار است”.

همچنین۱۲۷ گروه خدمات مالی خرد در استان فعال هستند.

به گفته او، یک هزار و ۱۵۴ خانواده چند قلو در اصفهان وجود دارد و استان اصفهان در چند قلو زایی بعد از تهران رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

فرشاد فر گفت: “در سال ۱۳۹۵، ۷۳ کودک رها شده به بهزیستی وارد شدند که تاکنون ۴۳ نفر خروجی و ۲۴ فرزند خوانده از این تعداد بوده اند و مابقی آنها امین موقت شدند”.

همچنین همه خانواده فرزند پذیر برای امین موقت فرزند دختر می خواهند. در سال گذشته از امین موقت ها هیچ کس به خانواده اصلی برنگشته و اگر خانواده ای بخواهد امین موقت را فرزند خوانده کند باید شرایط اقتصادی آنها برای ما محرز شود.

فرشاد فر در پاسخ به خبرنگار اصفهان زیبا مبنی بر اینکه خرید و فروش کودکان در اصفهان انجام می شود، گفت: “هیچ آماری در این زمینه نداریم و تکلیف ما این است که از این رخداد پیشگیری کنیم. من انجام این موضوع را رد نمی کنم، ولی آماری در این زمینه ندارم و هیچ سایتی که این آمار در آن ثبت شود وجود ندارد و این روند به صورت غیر قانونی انجام می شود”.

او ادامه داد: “به هر دلیلی خرید و فروش نوزاد، غیر قانونی و جرم است و حکم آدم ربایی را دارد”.

در ادامه فیاض، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت: “خیریه ها باید برای بیماران اعصاب و روان و ذهنی وارد عمل شوند.  به گفته او، حوزه  توانبخشی در سه دفتر فعالیت های خود را انجام می دهد؛ دفتر اول دفتر توانبخشی روزانه است که شامل مراکز معلولان زیر ۱۵ سال است و برای افرادی است که نمی توانند در مدارس عادی تحصیل کنند”.

در استان اصفهان یکصد مرکز حرفه آموزی روزانه توابخشی است.

به گفته فیاض، ۱۵۰ مرکز توانبخشی، ۱۲ هزار خدمت گیرنده و ۷۰۰ پرسنل در این بخش مشغول فعالیت هستند.